Taba verliest opnieuw punten in slotfase

Op zondagmiddag 25 februari stond de wedstrijd tussen TABA en Swift op de planning. Beide teams doen het goed in de competitie, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden...

TABA had de laatste twee wedstrijden in de slotfase al punten verspeeld, dus het was gebrand om wat goed te maken. Swift wilde daarentegen haar positie bovenaan de ranglijst versterken en een gat slaan met TABA.

 

De wedstrijd begon wat rommelig. Swift had veelal de bal, maar kon dit niet in kansen omzetten. TABA was daarentegen slordig in de omschakeling. Dit resulteerde in veel balbezit rondom de middenlijn voor Swift. Rond de 30e minuut kon TABA-aanvaller Duko de Vries in de omschakeling toch loskomen van zijn tegenstander. Hij kwam 1-op-1 voor de keeper, maar werd teruggefloten door de scheidsrechter wegens hands. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. 

 

Na de rust zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld, alhoewel het spel wel wat meer opentrok. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft hield Duko de Vries zijn tegenstander wat te opzichtig vast. Volgens de scheidsrechter was dit genoeg om hem zijn tweede gele kaart te geven, waardoor de Vries vroegtijdig mocht gaan douchen en TABA met een man minder de wedstrijd moest volmaken. Dit resulteerde dan ook in een handvol kansen voor Swift. Echter werden deze gemist of gepareerd door de uitstekend keepende Roel Hoek van TABA. Tot in de (opnieuw) laatste minuut, na opnieuw een redding van Hoek, Swift alsnog de 1-0 kon maken. Even werd nog getwijfeld of voorafgaand aan dit doelpunt iemand buitenspel stond, maar hier wilde de scheidsrechter niets van weten. Hierna was er geen tijd meer over voor TABA om nog wat terug te doen.

 

Zo verliest TABA opnieuw in de laatste minuut punten en doet Swift goede zaken bovenin de 3e klasse C. Volgende week gaat TABA op bezoek bij ROAC en ontvangt Swift PVC.

 

2 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

2 weken geleden

Tabakamp editie 2024

Van 28 t/m 30 juni namen 60 kinderen uit de JO8 t/m JO11 deel aan het jaarlijkse Tabakamp in de bossen van Austerlitz.

Lees verder

2 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

1 jaar geleden

Welkom Ilias, Maxim, Niels, John, Danillo, Milan: Versterking voor de Zondag 1

Onze selectie gaat sterk het nieuwe seizoen in. Na Gilbert Oort en Anders Hoek, sluiten aan:

Lees verder

3 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

8 maanden geleden

Agenda ALV (13 november as.)

De ALV vindt plaats op maandag 13 november om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:  

Lees verder

1 maand geleden

Werkzaamheden gestart - de consequenties:

De verbouwingen zijn gestart, in een stroomversnelling, de noodbrug ligt al! Wat gaat er allemaal gebeuren, wat zijn de gevolgen en wat is er nodig? klik door...

Lees verder

9 maanden geleden

Barmedewerkers van de maand