Taba verliest opnieuw punten in slotfase

Op zondagmiddag 25 februari stond de wedstrijd tussen TABA en Swift op de planning. Beide teams doen het goed in de competitie, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden...

TABA had de laatste twee wedstrijden in de slotfase al punten verspeeld, dus het was gebrand om wat goed te maken. Swift wilde daarentegen haar positie bovenaan de ranglijst versterken en een gat slaan met TABA.

 

De wedstrijd begon wat rommelig. Swift had veelal de bal, maar kon dit niet in kansen omzetten. TABA was daarentegen slordig in de omschakeling. Dit resulteerde in veel balbezit rondom de middenlijn voor Swift. Rond de 30e minuut kon TABA-aanvaller Duko de Vries in de omschakeling toch loskomen van zijn tegenstander. Hij kwam 1-op-1 voor de keeper, maar werd teruggefloten door de scheidsrechter wegens hands. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. 

 

Na de rust zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld, alhoewel het spel wel wat meer opentrok. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft hield Duko de Vries zijn tegenstander wat te opzichtig vast. Volgens de scheidsrechter was dit genoeg om hem zijn tweede gele kaart te geven, waardoor de Vries vroegtijdig mocht gaan douchen en TABA met een man minder de wedstrijd moest volmaken. Dit resulteerde dan ook in een handvol kansen voor Swift. Echter werden deze gemist of gepareerd door de uitstekend keepende Roel Hoek van TABA. Tot in de (opnieuw) laatste minuut, na opnieuw een redding van Hoek, Swift alsnog de 1-0 kon maken. Even werd nog getwijfeld of voorafgaand aan dit doelpunt iemand buitenspel stond, maar hier wilde de scheidsrechter niets van weten. Hierna was er geen tijd meer over voor TABA om nog wat terug te doen.

 

Zo verliest TABA opnieuw in de laatste minuut punten en doet Swift goede zaken bovenin de 3e klasse C. Volgende week gaat TABA op bezoek bij ROAC en ontvangt Swift PVC.

 

4 maanden geleden Zon1

Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

Lees verder

1 jaar geleden

Mee op kamp? Laatste kans: deadline = donderdag 2 juni 23:59u

Vrijdag 17 juni - zondag 19 juni juni is het zover. Dit wil je niet missen. Lees verder voor het aanmeldformulier.
 

Lees verder

1 jaar geleden

Zondag vrouwen 1 zoekt versterking!

Goed nieuws: We krijgen weer een vrouwenteam!

Lees verder

1 jaar geleden

Oliebollentoernooi geslaagd!

Het  nieuwe jaar is voor de Taba Jeugd afgelopen weekend gezellig gestart met het Oliebollentoernooi! Meer foto's zien?

Lees verder

10 maanden geleden

Welkom Alex, nieuwe trainer Zondag 2

Mijn naam is Alex Andrews Garin, 31 jaar oud. Woonachtig in Amsterdam zuidoost. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe stap om als hoofdtrainer te functioneren bij senioren 2. Ik ben nu 7 jaar werkzaam als personal trainer/performance coach.

Lees verder

7 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld, ook in de kantine!

Veel handen maken licht werk en iedereen wil toch een kopje koffie in de ochtend, een derde helft in de middag, en gastvrij zijn voor onze gastclubs?!

Dat kan niet zonder jou als vrijwilliger!

Lees verder

4 maanden geleden

Onze geliefde Tabar

Jullie hebben het vast al gemerkt, er borrelt van alles rondom onze geliefde Tabar.

Lees verder

8 maanden geleden

Weergaloze viering met een ‘Vaantje’ voor het 1-jarig bestaan van Taba dames 1-30+!

Op 15 juli vond bij Taba de viering van het 1-jarig bestaan van Taba dames plaats. De dames werkten zich eerst in het zweet tijdens de kickboks-clinic van Richardo Fyeet, zelfs in de felle zon en stortregen bleven ze scherp. 

Lees verder