Praktische zaken

Hieronder staan een aantal zaken waar je als Tabaspeler mee te maken kan krijgen. Als we iets (belangrijks) zijn vergeten, dan horen we het graag.

Thuiswedstrijden

Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten (of volgens afspraak eerder) voor de aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer bent. Dan heeft de coach voldoende tijd om de opstelling te bepalen, instructies te geven en een warming-up te doen.

Uitwedstrijden

De Tabateams zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de uitwedstrijd.

Voetbal.nl-app
Bekijk je programma, uitslagen, standen, vind adressen van spelende clubs eenvoudig op je mobiel.
De app is hier te downloaden (iOS en Android)

Recente foto
Alle spelers van O13 jeugd en ouder moeten een goede foto in hun voetbal.nl account hebben staan. Deze foto komt ook in de KNVB database en die kan de scheidsrechter zien voor pascontrole. Doe dit voor 1 november!
Hoe?
Open voetbal.nl, ga dan naar instellingen en dan naar persoonsgegevens. Daar kan je je foto aanpassen. Je moet bij voetbal.nl wel inloggen met je mailadres waarmee je bij Taba (en de KNVB) bekend bent. Als dat niet werkt (bijvoorbeeld bij spelers die nog geen 16 zijn), dan kan de teamleider een foto van jou maken en die in de Wedstrijdzaken-app uploaden.

Afmelden

Als je niet naar de wedstrijd kan komen, moet dit zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk de dag ervoor vóór 20.00 uur, gemeld worden bij je teamleider.

Afgelastingen

Als de Taba-velden zijn afgekeurd voor wedstrijden, wordt dit in het weekend ‘s ochtends vroeg (tussen 7 en 8 uur) op de Taba-site onder Afgelastingen aangegeven. Bij uitwedstrijden informeert de teamleider bij de ontvangende club of de wedstrijd afgelast is. Zo ja, dan belt, text of mailt hij/zij de teamleden via het afgesproken medium.

Bij erg slecht weer kan de KNVB alle wedstrijden in een district afgelasten. Meestal gebeurt dit dan al de dag van tevoren en staat dit ook op pagina 603 van teletekst. Taba is ingedeeld in District West I. Let er verder op voor welke categorie de wedstrijden zijn afgelast (A of B). Standaardteams en jeugdteams die in de 1e klasse of hoger spelen, vallen onder categorie A (in seizoen 2019/20 zijn dit: Zaterdag 1, Zondag 1 en Zondag 2). Alle overige TABA-teams spelen in categorie-B.

Boetes

Als een wedstrijd niet kan doorgaan omdat een Tabateam onverwacht met te weinig spelers komt opdagen, krijgt Taba van de KNVB een boete. Deze boete wordt verhaald op de spelers (of hun ouders) die zich niet op de juiste wijze hebben afgemeld.

Snipperdag aanvragen
Niet op komen dagen bij een wedstrijd is uit den boze. Daarvoor krijgt de club boetes van de KNVB. Soms heb je niet genoeg spelers, dan kun je ruim van tevoren met de tegenstander afspreken om de wedstrijd te verplaatsen. Dit moet in overleg met het wedstrijdsecretariaat.

Je kunt eenmalig per seizoen een snipperdag aanvragen (bijv. bij veel blessures)
In de categorie B veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag, ook wel ‘baaldag’ genoemd, aan te vragen. Een snipperdagverzoek moet uiterlijk op maandag 18:00 bij de wedstrijdsecretaris van AFC Taba  binnen zijn om dan op dinsdag 12.00 uur bij het betreffende district bekend te zijn.
Voor dit seizoen worden snipperdagverzoeken verleend tot en met 2 en 3 maart 2024. Het gaat hierbij om de wedstrijddatum en niet om het moment van aanvragen. Na de aanvraag krijgen alle betrokkenen via de wedstrijdwijzigingen een bericht van de verplaatsing. Het in onderling overleg verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Trainingen

Voor de trainer is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel spelers er naar de training komen. Als hij dit te kennen heeft gegeven, moet een speler die verhinderd is, zich bij hem afmelden. De trainingen vinden plaats op een kunstgrasveld in ons sportpark. Een kunstgrasveld kan onder bepaalde omstandigheden, zoals vorst, opdooi of sneeuw afgelast worden. Op de site wordt dit aangegeven onder Afgelastingen.

Trainingskleding

Voor de training kan worden volstaan met een voetbalbroekje, korte broek of trainingsbroek en een T-shirt of trainingsjack. Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn tijdens de training verplicht.

Wedstrijdkleding

Als Taba-speler draag je uiteraard het clubtenue: een geel shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. Een complete set (shirt, broek en kousen) is met Taba-korting te verkrijgen bij:

Voetbalshop.nl
Middenweg 261-265
1098 AR Amsterdam

Daar kun je ook het originele Taba-embleem op je nieuwe shirt laten zetten. Verder heb je scheenbeschermers (verplicht tijdens wedstrijden en trainingen!) en voetbalschoenen nodig.

Je kunt ook via hun webshop het Taba tenue online aanschaffen

Ballen

Elk team krijgt van Taba een complete set voetballen, hesjes, pionnen in een ballenzak. Mochten die zoekraken, dan zijn de kosten van vervanging voor rekening van het team. Speelt het team een thuiswedstrijd, dan zorgt het team ervoor dat er voldoende ballen naast het speelveld aanwezig zijn.

Meer info kun je opvragen bij het bestuur.

april 2022