Praktische zaken

Hieronder staan een aantal zaken waar je als Tabaspeler mee te maken kan krijgen. Als we iets (belangrijks) zijn vergeten, dan horen we het graag.

Thuiswedstrijden

Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten (of volgens afspraak eerder) voor de aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer bent. Dan heeft de coach voldoende tijd om de opstelling te bepalen, instructies te geven en een warming-up te doen.

Uitwedstrijden

De Tabateams zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de uitwedstrijd.

Voetbal.nl-app
Bekijk je programma, uitslagen, standen, vind adressen van spelende clubs eenvoudig op je mobiel.
De app is hier te downloaden (iOS en Android)

Afmelden

Als je niet naar de wedstrijd kan komen, moet dit zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk de dag ervoor vóór 20.00 uur, gemeld worden bij je teamleider.

Afgelastingen

Als de Taba-velden zijn afgekeurd voor wedstrijden, wordt dit in het weekend ‘s ochtends vroeg (tussen 7 en 8 uur) op de Taba-site onder Afgelastingen aangegeven. Bij uitwedstrijden informeert de teamleider bij de ontvangende club of de wedstrijd afgelast is. Zo ja, dan belt, text of mailt hij/zij de teamleden via het afgesproken medium.

Bij erg slecht weer kan de KNVB alle wedstrijden in een district afgelasten. Meestal gebeurt dit dan al de dag van tevoren en staat dit ook op pagina 603 van teletekst. Taba is ingedeeld in District West I. Let er verder op voor welke categorie de wedstrijden zijn afgelast (A of B). Standaardteams en jeugdteams die in de 1e klasse of hoger spelen, vallen onder categorie A (in seizoen 2019/20 zijn dit: Zaterdag 1, Zondag 1 en Zondag 2). Alle overige TABA-teams spelen in categorie-B.

Boetes

Als een wedstrijd niet kan doorgaan omdat een Tabateam onverwacht met te weinig spelers komt opdagen, krijgt Taba van de KNVB een boete. Deze boete wordt verhaald op de spelers (of hun ouders) die zich niet op de juiste wijze hebben afgemeld.

Snipperdag aanvragen

Je kunt eenmalig per seizoen een snipperdag aanvragen (bijv. bij veel blessures), maar dat moet dan uiterlijk op de maandag voor de wedstrijd. Alleen senioren B-categorie, geen beker, en niet na 4/5 maart, per mail naar de wedstrijdsecretaris. Deze vraagt het dan voor dinsdag 12u in sportlink aan.

Voor het aanvragen van een snipperdag geldt een uiterste datum van 4 (zaterdagvoetbal) en 5 maart (zondagvoetbal) 2023. Hieronder staat alle specifieke informatie vanuit de KNVB vermeld:

In de categorie B veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag, ook wel baaldag genoemd, aan te vragen. Deze aanvragen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld. 

Voor zowel pupillenteams als voor teams in de nieuwe MO13 t/m MO20-competitie is het niet mogelijk een snipperdag aan te vragen. Ook voor bekerwedstrijden kan er geen snipperdag worden aangevraagd.

Trainingen

Voor de trainer is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel spelers er naar de training komen. Als hij dit te kennen heeft gegeven, moet een speler die verhinderd is, zich bij hem afmelden. De trainingen vinden plaats op een kunstgrasveld in ons sportpark. Een kunstgrasveld kan onder bepaalde omstandigheden, zoals vorst, opdooi of sneeuw afgelast worden. Op de site wordt dit aangegeven onder Afgelastingen.

Trainingskleding

Voor de training kan worden volstaan met een voetbalbroekje, korte broek of trainingsbroek en een T-shirt of trainingsjack. Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn tijdens de training verplicht.

Wedstrijdkleding

Als Taba-speler draag je uiteraard het clubtenue: een geel shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. Een complete set (shirt, broek en kousen) is met Taba-korting te verkrijgen bij:

Voetbalshop.nl
Middenweg 261-265
1098 AR Amsterdam

Daar kun je ook het originele Taba-embleem op je nieuwe shirt laten zetten. Verder heb je scheenbeschermers (verplicht tijdens wedstrijden en trainingen!) en voetbalschoenen nodig.

Je kunt ook via hun webshop het Taba tenue online aanschaffen

Ballen

Elk team krijgt van Taba een complete set voetballen, hesjes, pionnen in een ballenzak. Mochten die zoekraken, dan zijn de kosten van vervanging voor rekening van het team. Speelt het team een thuiswedstrijd, dan zorgt het team ervoor dat er voldoende ballen naast het speelveld aanwezig zijn.

Meer info kun je opvragen bij het bestuur.

april 2022