Welkom bij Taba!

Taba is een springlevende voetbalvereniging in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Met een grote jeugdafdeling. Onze accommodatie bevindt zich op sportpark Drieburg aan de Fizeaustraat 10, op slechts tien minuten van het centrum – niet ver van station Amsterdam Amstel. We zijn prima bereikbaar per fiets, bus, tram, trein, metro en auto.

Taba beschikt over een grasveld en een kunstgrasveld die bijzonder fraai zijn gelegen: beschut en omzoomd door hoge bomen – ver verwijderd van de A1O, zodat voetballers en toeschouwers geen geluidshinder ondervinden. Daarnaast kan er ook getraind en gespeeld worden op nabijgelegen kunstgrasvelden.

De jeugdafdeling van Taba bloeit dankzij de inzet van vele ouders. Zij nemen vrijwillig één of meer grote of kleine taken op zich en geven daarmee de club zijn unieke vorm. De sfeer bij Taba, volgens velen de belangrijkste aantrekkingskracht van de club, is zeker ook aan hen te danken.

De kantine is een gezellig clubhuis waar veel kan en niets hoeft. Voor niet-voetballende broertjes of zusjes die meekomen naar de trainingen of wedstrijden is er een eigen speeltuintje met aan de overkant van de straat een grotere speeltuin van Frankendael.

Vaak wordt er gezegd dat Taba zich als voetbalclub onderscheidt doordat de sfeer op en rond de velden zo gemoedelijk is. Om dat zo te houden hebben we wat uitgangspunten opgesteld. We gaan er bij Taba vanuit dat iedereen komt om te voetballen, om met anderen plezier in het spel te hebben, en om er wat beter in te worden. We proberen elkaar altijd op een positieve manier te benaderen.

Uitgangspunten

 • Taba is een Amsterdamse voetbalvereniging voor jong en oud, waar plezier in het voetbalspel voorop staat.
 • Sportiviteit is belangrijker dan resultaat.
 • We selecteren in principe niet aan de poort.
 • Alle leden en alle teams worden gelijk behandeld.
 • We streven naar een omvang die past bij de huidige locatie.
 • Taba wil de eerste jeugdteams laten voetballen in de eerste regioklassen.
 • Voor de senioren streven we naar representatieve teams op zaterdag en zondag.
 • Eigen doorstromende jeugd heeft voorkeur bij plaatsing in senioren elftallen.
 • De veldcapaciteit wordt evenwichtig verdeeld tussen jeugd en senioren.
 • Taba verwacht van leden en bezoekers dat zij zich zich fatsoenlijk gedragen tijdens en na wedstrijden.
 • Betrokkenheid van (jeugd)leden en ouders/verzorgers bij de club wordt zeer op prijs gesteld.
 • Bij twijfel is het eerste uitgangspunt van kracht. 🙂

Evenementen

Naast trainingen en wedstrijden vinden er op de club diverse evenementen plaats. Zo wordt er elk jaar eind mei/begin juni een jeugdtoernooi gehouden waaraan Amsterdamse clubs maar ook daarbuiten meedoen.

In de loop van juni wordt er voor de jeugd O8 t/m O11 een voetbalkamp georganiseerd. Dat betekent met z’n allen (en met een flink aantal begeleiders) van vrijdagavond tot zondagavond ergens in een groepsaccommodatie voetballen, spelletjes doen, speurtochten houden, kortom: plezier maken.

Vrijwilligers

Het mag duidelijk zijn dat de inzet van velen nodig is om Taba springlevend te houden. Zonder al die geweldige vrijwilligers zou de club niet kunnen bestaan.

Er is bij Taba veel te doen: onderhoud van materiaal en accommodatie, planning en coördinatie van wedstrijden, bestuur- en commissie-taken. De kans is groot dat er ook voor jou iets te doen is wat je leuk vindt, en… wat nuttig is voor de club.

Maar wat je ook gaat doen, je krijgt er altijd veel voor terug. Om ‘ns wat te noemen: gezelligheid, frisse lucht, lichaamsbeweging, en misschien wel het belangrijkste (voor mensen die zich inzetten voor de jeugd): blije kinderen!

Tot ziens bij Taba!