Inleiding jeugdafdeling

Explosieve groei

Taba heeft een bloeiende jeugd- afdeling. Twintig jaar geleden begonnen met één F-team, zijn we inmiddels uitgegroeid tot één van de middelgrote jeugdclubs van Amsterdam.

De jeugdafdeling van Taba is misschien wel zo groot geworden omdat wij oog hebben voor meer dan alleen voetballen. Natuurlijk willen we dat elk team goed presteert, maar presteren is niet het enige wat voor ons belangrijk is. We kijken goed naar zaken als ‘plezier’, ‘je thuis voelen in een team’, ‘ontwikkelingsmogelijkheden’, enzovoort. Details over onze voetbalopleiding zijn te lezen in het Technisch Jeugdbeleidsplan.

Teams:

O7:  1 team *    
O8:  3 teams O12: 4 teams O16: 3 teams
O9:  4 teams O13: 4 teams O17: 2 team
O10: 6 teams O14: 3 teams O18: 1 teams
O11: 4 teams O15: 2 teams O19: 1 teams

* De O7/mini's trainen in één grote groep, en rouleren in het voorjaar in een bij de KNVB ingeschreven team dat meedoet aan de competitie. Zo kan iedereen alvast even proeven aan hoe wedstrijdjes tegen andere clubs worden gespeeld. 


Jeugdactiviteiten door het jaar heen

Naast trainen en voetballen staan er elk jaar een aantal vaste activiteiten gepland: het Taba-jeugdtoernooi dat altijd gehouden wordt aan het einde van het voetbalseizoen, het Taba jeugdkamp, in de bossen bij Austerlitz, nabij de velden van de KNVB en in de kerstvakantie, net in het nieuwe jaar het oliebollentoernooi (zaalvoetbal).

Ouders

Een bloeiende jeugdafdeling valt of staat met de inzet van vrijwilligers, in dit geval meestal ouders. Ouders om naar een uitwedstrijd te rijden, ouders om achter de bar te staan, ouders om hun zoons en dochters aan te moedigen langs de lijn. Helemaal welkom zijn ouders die iets meer kunnen en willen doen, zoals een team begeleiden of trainen. Meld u aan bij de Technische Jeugdcommissie.

Ook is er grote behoefte aan ouders die in staat zijn om op zondag wedstrijden van de oudere jeugd te fluiten. Het verloop in clubscheidsrechters is namelijk tamelijk groot omdat de meeste ouders niet meer op de club komen, zodra hun zoon of dochter bij de senioren speelt. Uiteraard betaalt Taba ook de kosten voor de cursus Basisopleiding scheidsrechter veld (BOS). Wie weet begint bij Taba je carrière als fluitist in het betaalde voetbal!