Verslag Zon 1 'De ene helft is zeker de andere niet'

De gure december zondag begon voor interim coach Ferry van der Meulen met wat ziekmeldingen. Dus moesten er vervangers worden opgetrommeld. Deze kwamen uit de O19.

Dan de wedstrijd.

Een zeer levendige opening met over en weer kansen en het was TABA die de score opende in de 5de minuut na een goed genomen vrije trap en het was Pepé Dekker die de kans omzette in een doelpunt 0-1

Na deze openingsgoal was het TABA die de lakens uitdeelde en Nieuw West totaal wegspeelde. Met goed voetbal werd de ene kans na de ander gecreëerd. Het enige dat ontbrak waren de doelpunten.

De 2de goal viel pas in de 35e minuut, de jarige Dion van Vark mocht aanleggen voor een strafschop na een grove charge van een speler van Nieuw West. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten 0-2

In het restant van de eerste helft verzuimde TABA om met een veel grotere score van het veld te stappen, een ruststand van 0-4 had zomaar gekund.

Een prima 1ste helft en dat zou wat beloven voor de 2de helft!

Niets was minder waar, TABA werd in het eerste half uur van de 2de helft compleet weggespeeld door een ploeg die blijkbaar wel in staat is tot goed voetbal. Na 3 minuten lag de bal al achter Roel Hoek.

De ene aanval na de andere golfde op de TABA defensie af, gelukkig leverde dit voor TABA geen tegengoal op. Door het gebrek aan scorend vermogen aan Nieuw West kant groeide de frustratie meer en meer en speelden zij zichzelf geheel uit de wedstrijd door veel te praten naar alles en iedereen.

Dit resulteerde uiteindelijk in een rode kaart (2e gele) voor de centrale verdediger, dit had zomaar de 2de rode kunnen zijn, nadat de scheidsrechter de keeper vrijuit liet gaan bij een 1 op 1 situatie waarbij de keeper aan de noodrem trok.

Vanaf dat moment was het gedaan met Nieuw West. TABA liep uit naar 1-4, zonder verder sprankelend te spelen. Wederom was het Pepé Dekker die de 1-3 liet aantekenen en de grieperige Duko de Vries zorgde voor de 1-4.

Een wedstrijd met duidelijk 2 gezichten: Een prima eerste helft en een matige 2de helft aan TABA zijde.

Complimenten aan de scheidsrechter mevr. M Steur die ondanks de verbale druk prima overeind bleef.

Een vermakelijke wedstrijd met een prima resultaat voor TABA.

TABA mag aankomende zondag  de eerste seizoenshelft afsluiten tegen runner up Zwanenburg. Als het spel van de 1ste helft vast kan worden gehouden zal dit een leuke wedstrijd kunnen gaan worden.

Ik zou zeggen KOMT ALLEN naar sportpark Drieburg!

 

Wedstrijdverslag van René van Vark. 

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder

4 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw

5 maanden geleden Zon1

TABA verliest na knotsgekke slotfase

Op Sportpark Drieburg stond op zondagmiddag een Amsterdams onderonsje op het programma. TABA ging op bezoek bij WV-HEDW, wat tegelijkertijd een wedstrijd was tussen de nummers 3 en 4 in de 3e klasse C. 

Lees verder

2 jaar geleden

Taba promoveert naar de derde klasse!

0-1 met rust, 0-3 bij het fluitsignaal... Super voetbal, keihard werken is beloond, en terecht: Voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de 3e klasse!
 

Lees verder

2 maanden geleden

Play-offs gehaald: op naar promotie 2e klasse!

Allereerst dank aan het hele team en de staf en iedereen die heeft meegewerk aan deze prestatie,
Juich onze jongens naar de 2e klasse!

Lees verder

3 maanden geleden

Zaterdag is het zover:

Aanstaande zaterdag is het zover: het seniorentoernooi bij AFC Taba. Hieronder nog even de belangrijkste informatie op een rijtje

Lees verder

2 jaar geleden

Taba zoekt sponsor

Laat deze unieke kans niet liggen! Word shirtsponsor van onze TABA 1
Neem contact op met het bestuur voor verdere details

Lees verder

8 maanden geleden

Hevige blessure, de schrik van iedere Tabakker

Zo ook afgelopen zondag ... Hilal Barrak O23-1 raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens een thuiswedstrijd. Volgende week staat de operatie op de agenda. De Seniorencommisie Ricardo Fernandes Nazaré kwam namens Taba langs met een troostboeketje: "Sterkte Hilal!"

Lees verder