Verslag Zon 1 'De ene helft is zeker de andere niet'

De gure december zondag begon voor interim coach Ferry van der Meulen met wat ziekmeldingen. Dus moesten er vervangers worden opgetrommeld. Deze kwamen uit de O19.

Dan de wedstrijd.

Een zeer levendige opening met over en weer kansen en het was TABA die de score opende in de 5de minuut na een goed genomen vrije trap en het was Pepé Dekker die de kans omzette in een doelpunt 0-1

Na deze openingsgoal was het TABA die de lakens uitdeelde en Nieuw West totaal wegspeelde. Met goed voetbal werd de ene kans na de ander gecreëerd. Het enige dat ontbrak waren de doelpunten.

De 2de goal viel pas in de 35e minuut, de jarige Dion van Vark mocht aanleggen voor een strafschop na een grove charge van een speler van Nieuw West. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten 0-2

In het restant van de eerste helft verzuimde TABA om met een veel grotere score van het veld te stappen, een ruststand van 0-4 had zomaar gekund.

Een prima 1ste helft en dat zou wat beloven voor de 2de helft!

Niets was minder waar, TABA werd in het eerste half uur van de 2de helft compleet weggespeeld door een ploeg die blijkbaar wel in staat is tot goed voetbal. Na 3 minuten lag de bal al achter Roel Hoek.

De ene aanval na de andere golfde op de TABA defensie af, gelukkig leverde dit voor TABA geen tegengoal op. Door het gebrek aan scorend vermogen aan Nieuw West kant groeide de frustratie meer en meer en speelden zij zichzelf geheel uit de wedstrijd door veel te praten naar alles en iedereen.

Dit resulteerde uiteindelijk in een rode kaart (2e gele) voor de centrale verdediger, dit had zomaar de 2de rode kunnen zijn, nadat de scheidsrechter de keeper vrijuit liet gaan bij een 1 op 1 situatie waarbij de keeper aan de noodrem trok.

Vanaf dat moment was het gedaan met Nieuw West. TABA liep uit naar 1-4, zonder verder sprankelend te spelen. Wederom was het Pepé Dekker die de 1-3 liet aantekenen en de grieperige Duko de Vries zorgde voor de 1-4.

Een wedstrijd met duidelijk 2 gezichten: Een prima eerste helft en een matige 2de helft aan TABA zijde.

Complimenten aan de scheidsrechter mevr. M Steur die ondanks de verbale druk prima overeind bleef.

Een vermakelijke wedstrijd met een prima resultaat voor TABA.

TABA mag aankomende zondag  de eerste seizoenshelft afsluiten tegen runner up Zwanenburg. Als het spel van de 1ste helft vast kan worden gehouden zal dit een leuke wedstrijd kunnen gaan worden.

Ik zou zeggen KOMT ALLEN naar sportpark Drieburg!

Wedstrijdverslag van René van Vark.

11 maanden geleden

In memoriam: Richard van Os

Op 13 april bereikte ons het trieste bericht dat Richard van Os, speler en betrokken vader bij onze club is overleden.

Lees verder

6 maanden geleden

Voorlopige selectie Taba Zondag 1 bekend!

Na een goede voorbereiding en 4 oefenwedstrijden maakt hoofdtrainer Carel van der Velden het (voorlopige) selectieteam bekend. Uiteraard hoort daar een nieuwe teamfoto bij!

Lees verder

1 jaar geleden

Winnen of verliezen...

We kunnen winnen of verliezen maar een mooiere club dan deze is er niet!

Lees verder

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

Nieuwe namen voor veldindeling

Het kan je even verwarren, maar het veld blijft als vanouds, slechts de naam is gewijzigd.

Lees verder

1 maand geleden Zon1

TABA met ruime cijfers langs KDO

TABA Zondag 1 is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een ruime overwinning op KDO sv. Op sportpark Drieburg wonnen we met 5-0.