Na knotsgek duel door naar de volgende bekerronde

In een werkelijk knotsgek duel, dat alle kanten op ging, heeft TABA zich weten te verzekeren van de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi, ten koste van Forza Almere. Er moesten uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Wie het duel vanaf de zijlijn bekeek zou niet zeggen dat het een wedstrijd was tussen een team uit de derde en vijfde klasse. Hoewel er twee competitie klassen tussen beide teams zit, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was TABA die de score opende uit een corner. De Italiaanse Luigi Zottoli kopte raak uit de indraaiende voorzet voor de 1-0. Even later was het Forza Almere dat uit een scherp aangesneden vrije trap de 1-1 kon maken. Beide ploegen zetten hoog druk, waardoor er veelvuldig voor de lange bal gekozen werd.

De 2-1 viel weer uit een corner toen Hidde Vermaas de bal via een been van een Almere speler het doel binnen kopte. TABA was slordig aan de bal en dat resulteerde na slecht uitverdedigen in de 2-2. Hoewel de thuisploeg weinig kansen creëerde uit open spel, sprong deze wel uitermate effectief om met de standaardsituaties. Uit alweer een corner stuiterde de bal op voor de voeten van spits Danilo die met een knap schot de bal uit de lucht de hoek in schoof: 3-2.  

Na rust bleef TABA veelvuldig de lange bal zoeken. Het rappe spitsenduo van TABA zorgde geregeld voor problemen in de Almere defensie. De Amsterdammers hadden het duel in het slot kunnen gooien, maar twee honderd procent kansen, één op één met de keeper werden knullig om zeep geholpen. Forza Almere knokte zich in de wedstrijd en trok het initiatief in de slotfase naar zich toe. Uit een afgeslagen schot viel de bal voor de voeten van de linksbuiten van Almere. Die bedacht zich geen moment en schoot hard op doel. Het schot werd van richting veranderd,waardoor de keeper kansloos was. Een explosie van vreugde barstte uit op de bank van de bezoekers. Het spel golfde op en neer en ongeveer vijf minuten voor tijd leek Jacob de wedstrijd te beslissen door de 4-3 binnen te schieten.

Forza Almere gooide alles op alles om in de korte resterende tijd nog een strafschoppen serie af te dingen. De TABA defensie beleefde enkele hachelijke momenten met een paar corners en een vrije trap. In werkelijk de allerlaatste minuut ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Uit een makkelijk weggegeven vrije trap slingerde Forza Almere de bal behendig het strafschopgebied in. Een zee van spelers had zich verzameld in het strafschopgebied. Keeper Roel Hoek probeerde de bal te vangen en torpedeerde daarbij een speler van Almere waarna de bal op de stip gelegd werd. In eerste instantie pareerde de keeper de penalty nog, maar via de paal kon Moreno Babel de bal in de rebound binnenschieten. De wedstrijd eindigde in 4-4 waarna beide ploegen direct aan de penaltyreeks moesten beginnen.

Forza Almere begon de serie dramatisch door de eerste twee strafschoppen meteen te missen. TABA vergooide de voorsprong niet en kwam de strafschoppenserie zuiver door, waardoor het zich kan opmaken voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

1 jaar geleden

In memoriam: Richard van Os

Op 13 april bereikte ons het trieste bericht dat Richard van Os, speler en betrokken vader bij onze club is overleden.

Lees verder

7 maanden geleden

Overlijden Ton Damen

5 september j.l. is Ton Damen uiteindelijk overleden aan zijn ziekte, in een hospice in Drachten. Hij was bij leven vader van zoon Thomas, die vanaf zijn jeugd bij de club speelde.

Lees verder

1 jaar geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

2 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

5 maanden geleden

Hevige blessure, de schrik van iedere Tabakker

Zo ook afgelopen zondag ... Hilal Barrak O23-1 raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens een thuiswedstrijd. Volgende week staat de operatie op de agenda. De Seniorencommisie Ricardo Fernandes Nazaré kwam namens Taba langs met een troostboeketje: "Sterkte Hilal!"

Lees verder

1 jaar geleden

Taba Disco 14 januari 20:23u!

9 maanden geleden

Weergaloze viering met een ‘Vaantje’ voor het 1-jarig bestaan van Taba dames 1-30+!

Op 15 juli vond bij Taba de viering van het 1-jarig bestaan van Taba dames plaats. De dames werkten zich eerst in het zweet tijdens de kickboks-clinic van Richardo Fyeet, zelfs in de felle zon en stortregen bleven ze scherp. 

Lees verder

4 maanden geleden

Fameuze jeugd Oliebollenzaalvoetbaltoernooi in zicht!

Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen dan met het fameuze Taba oliebollentoernooi! Ingrediënten: voetbal, vaantje, oliebol en zoveel mogelijk jeugdspelers van Taba

Lees verder