Na knotsgek duel door naar de volgende bekerronde

In een werkelijk knotsgek duel, dat alle kanten op ging, heeft TABA zich weten te verzekeren van de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi, ten koste van Forza Almere. Er moesten uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Wie het duel vanaf de zijlijn bekeek zou niet zeggen dat het een wedstrijd was tussen een team uit de derde en vijfde klasse. Hoewel er twee competitie klassen tussen beide teams zit, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was TABA die de score opende uit een corner. De Italiaanse Luigi Zottoli kopte raak uit de indraaiende voorzet voor de 1-0. Even later was het Forza Almere dat uit een scherp aangesneden vrije trap de 1-1 kon maken. Beide ploegen zetten hoog druk, waardoor er veelvuldig voor de lange bal gekozen werd.

De 2-1 viel weer uit een corner toen Hidde Vermaas de bal via een been van een Almere speler het doel binnen kopte. TABA was slordig aan de bal en dat resulteerde na slecht uitverdedigen in de 2-2. Hoewel de thuisploeg weinig kansen creëerde uit open spel, sprong deze wel uitermate effectief om met de standaardsituaties. Uit alweer een corner stuiterde de bal op voor de voeten van spits Danilo die met een knap schot de bal uit de lucht de hoek in schoof: 3-2.  

Na rust bleef TABA veelvuldig de lange bal zoeken. Het rappe spitsenduo van TABA zorgde geregeld voor problemen in de Almere defensie. De Amsterdammers hadden het duel in het slot kunnen gooien, maar twee honderd procent kansen, één op één met de keeper werden knullig om zeep geholpen. Forza Almere knokte zich in de wedstrijd en trok het initiatief in de slotfase naar zich toe. Uit een afgeslagen schot viel de bal voor de voeten van de linksbuiten van Almere. Die bedacht zich geen moment en schoot hard op doel. Het schot werd van richting veranderd,waardoor de keeper kansloos was. Een explosie van vreugde barstte uit op de bank van de bezoekers. Het spel golfde op en neer en ongeveer vijf minuten voor tijd leek Jacob de wedstrijd te beslissen door de 4-3 binnen te schieten.

Forza Almere gooide alles op alles om in de korte resterende tijd nog een strafschoppen serie af te dingen. De TABA defensie beleefde enkele hachelijke momenten met een paar corners en een vrije trap. In werkelijk de allerlaatste minuut ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Uit een makkelijk weggegeven vrije trap slingerde Forza Almere de bal behendig het strafschopgebied in. Een zee van spelers had zich verzameld in het strafschopgebied. Keeper Roel Hoek probeerde de bal te vangen en torpedeerde daarbij een speler van Almere waarna de bal op de stip gelegd werd. In eerste instantie pareerde de keeper de penalty nog, maar via de paal kon Moreno Babel de bal in de rebound binnenschieten. De wedstrijd eindigde in 4-4 waarna beide ploegen direct aan de penaltyreeks moesten beginnen.

Forza Almere begon de serie dramatisch door de eerste twee strafschoppen meteen te missen. TABA vergooide de voorsprong niet en kwam de strafschoppenserie zuiver door, waardoor het zich kan opmaken voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

3 jaar geleden

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder

3 maanden geleden Zon1

TABA met ruime cijfers langs KDO

TABA Zondag 1 is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een ruime overwinning op KDO sv. Op sportpark Drieburg wonnen we met 5-0.

Lees verder

1 jaar geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

1 jaar geleden

Help Turkije en Syrië: Taba zamelt spullen in (!) Tot zondag 12 febr. 16:00u

Na het schokkende nieuws en op verzoek van onze wedstrijdsecretaris Fatih Kurnaz, wiens familie gelukkig veilig is, gaat ook Taba graag in actie met deze oproep: Spullen zijn hard nodig!

Lees verder

1 jaar geleden

Het WK bij TABA: Jeugd na training voor de TV met pizza!

De eerste wedstrijd van het WK, uitgezonden na de training van de jeugd op maandagmiddag.Dat werd een volle kantine: 100 kids en even zoveel pizza's.

Lees verder

1 jaar geleden

1e Tabarbeque Toernooi zeer geslaagd!

10 teams, twee poules... 3 bekers, een troostprijs en voor iedereen een heerlijke Tabarbeque!

Lees verder

1 jaar geleden

JO10-1 pakt cup in de duinen!

Zondag 12 juni deed de JO10-1 mee aan het Duinpiepers toernooi in Zantvoort. Check de winnaars op video

Lees verder

2 maanden geleden

Zaterdag is het zover:

Aanstaande zaterdag is het zover: het seniorentoernooi bij AFC Taba. Hieronder nog even de belangrijkste informatie op een rijtje

Lees verder