Na knotsgek duel door naar de volgende bekerronde

In een werkelijk knotsgek duel, dat alle kanten op ging, heeft TABA zich weten te verzekeren van de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi, ten koste van Forza Almere. Er moesten uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Wie het duel vanaf de zijlijn bekeek zou niet zeggen dat het een wedstrijd was tussen een team uit de derde en vijfde klasse. Hoewel er twee competitie klassen tussen beide teams zit, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was TABA die de score opende uit een corner. De Italiaanse Luigi Zottoli kopte raak uit de indraaiende voorzet voor de 1-0. Even later was het Forza Almere dat uit een scherp aangesneden vrije trap de 1-1 kon maken. Beide ploegen zetten hoog druk, waardoor er veelvuldig voor de lange bal gekozen werd.

De 2-1 viel weer uit een corner toen Hidde Vermaas de bal via een been van een Almere speler het doel binnen kopte. TABA was slordig aan de bal en dat resulteerde na slecht uitverdedigen in de 2-2. Hoewel de thuisploeg weinig kansen creëerde uit open spel, sprong deze wel uitermate effectief om met de standaardsituaties. Uit alweer een corner stuiterde de bal op voor de voeten van spits Danilo die met een knap schot de bal uit de lucht de hoek in schoof: 3-2.  

Na rust bleef TABA veelvuldig de lange bal zoeken. Het rappe spitsenduo van TABA zorgde geregeld voor problemen in de Almere defensie. De Amsterdammers hadden het duel in het slot kunnen gooien, maar twee honderd procent kansen, één op één met de keeper werden knullig om zeep geholpen. Forza Almere knokte zich in de wedstrijd en trok het initiatief in de slotfase naar zich toe. Uit een afgeslagen schot viel de bal voor de voeten van de linksbuiten van Almere. Die bedacht zich geen moment en schoot hard op doel. Het schot werd van richting veranderd,waardoor de keeper kansloos was. Een explosie van vreugde barstte uit op de bank van de bezoekers. Het spel golfde op en neer en ongeveer vijf minuten voor tijd leek Jacob de wedstrijd te beslissen door de 4-3 binnen te schieten.

Forza Almere gooide alles op alles om in de korte resterende tijd nog een strafschoppen serie af te dingen. De TABA defensie beleefde enkele hachelijke momenten met een paar corners en een vrije trap. In werkelijk de allerlaatste minuut ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Uit een makkelijk weggegeven vrije trap slingerde Forza Almere de bal behendig het strafschopgebied in. Een zee van spelers had zich verzameld in het strafschopgebied. Keeper Roel Hoek probeerde de bal te vangen en torpedeerde daarbij een speler van Almere waarna de bal op de stip gelegd werd. In eerste instantie pareerde de keeper de penalty nog, maar via de paal kon Moreno Babel de bal in de rebound binnenschieten. De wedstrijd eindigde in 4-4 waarna beide ploegen direct aan de penaltyreeks moesten beginnen.

Forza Almere begon de serie dramatisch door de eerste twee strafschoppen meteen te missen. TABA vergooide de voorsprong niet en kwam de strafschoppenserie zuiver door, waardoor het zich kan opmaken voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

1 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

4 maanden geleden

Missie geslaagd!

Het Amsterdamsche Voetbal kopt 'm in: "SELECTIE: TABA wil het bewogen verlopen seizoen een beter vervolg geven".
Met 17 vertrekkende spelers uit de selectie was het een uitdaging voor de staf. Maar de missie is geslaagd! De selectie staat ...

Lees verder

1 maand geleden Zon1

Verdiende 5-2 overwinning van onze Zondag 1

Heerlijk weer, een goed veld en 2 teams die beide de 3 punten mee naar huis wilde nemen. Taba begon sterk aan de wedstrijd en liet dominant voetbal zien.

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuwe wedstrijdsecretaris!

VACATURE INGEVULD:

Welkom Fatih Kurnaz!
bereikbaar op wedstrijdsecretaris@afctaba.nl

Lees verder

1 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

6 maanden geleden

Welkom Alex, nieuwe trainer Zondag 2

Mijn naam is Alex Andrews Garin, 31 jaar oud. Woonachtig in Amsterdam zuidoost. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe stap om als hoofdtrainer te functioneren bij senioren 2. Ik ben nu 7 jaar werkzaam als personal trainer/performance coach.

Lees verder

1 jaar geleden

JO10-1 pakt cup in de duinen!

Zondag 12 juni deed de JO10-1 mee aan het Duinpiepers toernooi in Zantvoort. Check de winnaars op video

Lees verder

1 jaar geleden

In memoriam Jerry van Beers

Teun van de Keuken schreef in de Volkskrant een treffende column over Jerry.
Jerry was de vader van Taba jeugdvoetballer Jip en man van Joline, en daarnaast al jaren een betrokken teamleider.

Lees verder