Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Mo EL Abdallaoui, 44 jaar, op zijn 10de vanuit Marokko verhuisd naar Kudelstaart, dochtertje van 4, woonachtig in Hoofddorp.

In zijn jeugd speelde hij vooral straat- en schoolvoetbal, met zijn grote idolen als Maradona, Van Basten, Romario eigenlijk alle grootheden uit WK ’90 en ’94 als voorbeeld. Uiteindelijk sloot hij op zijn 15e aan bij Legmeervogels (Uithoorn). Als aanvaller begonnen, werd hij door zijn coach al snel rechtsback gezet. Eigenzinnig als hij was, trok hij soms toch zijn eigen aanvallende plan op het veld. Dat lukte alleen maar door zijn inzicht. ‘Ik kreeg inzicht op het veld. Ik wist dat wat ik ook deed met mijn posities op het veld, ik mijn eigen basistaak verdomd goed moest beheersen om het team niet in gevaar te brengen.’

En dit inzicht maakte dat Mo al snel ook trainer wilde worden. Op zijn 18e ontwikkelde Mo zijn trainerskills bij RKDES Kudelstaart. Zo haalde Mo binnen enkele seizoenen zijn JVT, UEFA C en UEFA B diploma. Daarnaast bleef hij tot zijn 24e voetballen bij Legmeervogels. Hij werd aanvoerder, maar vond die aanvoerdersband maar niets. ‘Je moet je dan met randvoorwaarden bezighouden, daar had ik totaal geen zin in, allemaal belastend’. Maar het team aansturen, dat beviel hem uiteindelijk zeer goed. ‘Je moet individueel belang niet vergeten, maar ik leer spelers ook het teambelang helemaal voorop te stellen. Dat geeft onderlinge waardering waardoor je eigen kwaliteiten pas echt gaat zien!'

De echte ambitie voor het trainerschap kwam toen Mo verhuisde voor de liefde naar België. Bij Lommel SK behaalde hij zijn UEFA-A diploma jeugd en senioren. Sindsdien is Mo actief als HO of trainer/coach op hoog amateurniveau. Mo is bij verschillende clubs op divisie niveau trainer geweest, o.a. bij Lommel SK, Alphense Boys, Hollandia, Magreb'90, Waterwijk en De Dijk. Lange tijd heeft hij bij DCG ook de jeugd getraind i.c.m. Hoofd Opleidingen. Naast voetbal heeft Mo gewerkt in de sportstimulering als combinatiefunctionaris, buurtsportcoach en verenigingsondersteuner bij Stichting Sportservice Amsterdam en Gemeente De Bilt. Zo weet hij als geen ander breder te kijken, structuur te verbeteren en hoe belangrijk het is om kinderen te laten bewegen.

Bij Taba ziet Mo veel ruimte. ‘Het is zoals ik het nu zie een ‘jonge’ vereniging volop in ontwikkeling wat jeugd betreft. Het Jeugdbeleidsplan moet ik nog goed bestuderen, maar ik zie kansen, ook met de komst van het tweede kunstgrasveld kan Taba groeien op een mooie manier. Ik wil ook de verbinder zijn van de jeugd naar de senioren, ouders en trainers wegwijs maken. Ook de samenwerking met Carel van der Velde (hoofdtrainer zondag 1) vind ik leuk! Carel is een bevlogen trainer, onze plannen en ambitie passen goed bij elkaar met die van de club.’

Mo houdt van de persoonlijke aanpak. Niet alleen het talent van de kinderen wil hij sturen, ook de ouders wil hij op niveau wegwijs maken. ‘Ik wil eerst kijken naar de interesse van de ouders, ze daarna wegwijs maken op hun niveau, dat kan het aanbieden van oefenstof zijn of juist meer ambitiegericht. Ook ben ik benieuwd naar de jeugdtrainers. Ik wil graag kijken wat Taba al in huis heeft en wat ik uit eigen ervaring bij Taba kan toepassen. Iedereen heeft het druk, maar zo zou je bijv. ouders 1x per week kunnen inzetten, en daarnaast jeugdtrainers vanuit de eigen club 1x per week, zo creëer je binding met de club en uiteraard ook breder kijken, en mensen van buitenaf ook betrekken. Iedereen is voor mij even belangrijk, niet alleen de selectieteams. Als HO zoek ik altijd de uitdaging binnen kaders. Ik maak graag een meer seizoenplan. Bijna niets loopt zoals je hebt gepland, maar je bent dan wel goed voorbereid om goed te kunnen inspelen op de uitdaging die je gaandeweg tegenkomt.

Voor Taba is het dus belangrijk om de uitdagingen te blijven zien met een haalbaar doel voor ogen. Er zijn altijd wel andere kansen, zolang het plezier geeft en niet tegen gaat zitten. Dan moet je durven andere stappen richting je doel te zetten. Zoals Cruijff zei: "ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en verzamel goede mensen om je heen want in je eentje kunt je niets en met z'n allen kun je alles".'

Op dit moment traint Mo bij Taba al de O18 en het tweede elftal. Vanaf 10 mei zal hij samen met Ferry meelopen voor de overdracht.

Wij wensen Mo veel plezier!

1 jaar geleden

Ferry van der Meulen, onze Hoofd Opleidingen Jeugd gaat Taba verlaten.

Zijn besluit was een moeilijke afweging, zegt hij zelf, waarbij de doorslag heeft gegeven dat hij vaker bij zijn gezin in Zwaag wil zijn. Bij Taba gaan we hem natuurlijk ontzettend missen. Het bestuur gaat met de Technische Commissie op zoek naar een geschikte opvolger.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba JO13-1 tweede op Germany Cup Dortmund

Tijdens het Paasweekend bereikte TABA JO13-1 de finale een internationaal toernooi in Dortmund. Van de twaalf teams uit Duitsland, Zweden, België en Nederland moest TABA na een fantastische eindstrijd alleen het Zweedse team van VEGA FC voor laten gaan.

Lees verder

5 maanden geleden

Fameuze jeugd Oliebollenzaalvoetbaltoernooi in zicht!

Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen dan met het fameuze Taba oliebollentoernooi! Ingrediënten: voetbal, vaantje, oliebol en zoveel mogelijk jeugdspelers van Taba

Lees verder

1 jaar geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

2 jaar geleden

Samen in actie, de JO14-2 is al begonnen

Maak jouw team aan, scoor doelpunten.
Alle kleine beetjes helpen!
www.inactievoorgiro555.nl

Lees verder

8 maanden geleden

Overlijden Ton Damen

5 september j.l. is Ton Damen uiteindelijk overleden aan zijn ziekte, in een hospice in Drachten. Hij was bij leven vader van zoon Thomas, die vanaf zijn jeugd bij de club speelde.

Lees verder

1 maand geleden

Ouders JO8 noteer 24 april in je agenda!

Op 24 april is er een verplichte informatieavond voor ouders van de JO8 om 19.30 uur in de kantine.

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektraining voor de jeugd t/m O14 begint weer!

Vrijdag 10 maart beginnen de techniektrainingen van Club de Sport weer. De trainingen zijn ontworpen om spelers van alle niveaus te helpen bij het verbeteren van hun techniek en het opbouwen van hun vertrouwen op het veld.

Lees verder