Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Mo EL Abdallaoui, 44 jaar, op zijn 10de vanuit Marokko verhuisd naar Kudelstaart, dochtertje van 4, woonachtig in Hoofddorp.

In zijn jeugd speelde hij vooral straat- en schoolvoetbal, met zijn grote idolen als Maradona, Van Basten, Romario eigenlijk alle grootheden uit WK ’90 en ’94 als voorbeeld. Uiteindelijk sloot hij op zijn 15e aan bij Legmeervogels (Uithoorn). Als aanvaller begonnen, werd hij door zijn coach al snel rechtsback gezet. Eigenzinnig als hij was, trok hij soms toch zijn eigen aanvallende plan op het veld. Dat lukte alleen maar door zijn inzicht. ‘Ik kreeg inzicht op het veld. Ik wist dat wat ik ook deed met mijn posities op het veld, ik mijn eigen basistaak verdomd goed moest beheersen om het team niet in gevaar te brengen.’

En dit inzicht maakte dat Mo al snel ook trainer wilde worden. Op zijn 18e ontwikkelde Mo zijn trainerskills bij RKDES Kudelstaart. Zo haalde Mo binnen enkele seizoenen zijn JVT, UEFA C en UEFA B diploma. Daarnaast bleef hij tot zijn 24e voetballen bij Legmeervogels. Hij werd aanvoerder, maar vond die aanvoerdersband maar niets. ‘Je moet je dan met randvoorwaarden bezighouden, daar had ik totaal geen zin in, allemaal belastend’. Maar het team aansturen, dat beviel hem uiteindelijk zeer goed. ‘Je moet individueel belang niet vergeten, maar ik leer spelers ook het teambelang helemaal voorop te stellen. Dat geeft onderlinge waardering waardoor je eigen kwaliteiten pas echt gaat zien!'

De echte ambitie voor het trainerschap kwam toen Mo verhuisde voor de liefde naar België. Bij Lommel SK behaalde hij zijn UEFA-A diploma jeugd en senioren. Sindsdien is Mo actief als HO of trainer/coach op hoog amateurniveau. Mo is bij verschillende clubs op divisie niveau trainer geweest, o.a. bij Lommel SK, Alphense Boys, Hollandia, Magreb'90, Waterwijk en De Dijk. Lange tijd heeft hij bij DCG ook de jeugd getraind i.c.m. Hoofd Opleidingen. Naast voetbal heeft Mo gewerkt in de sportstimulering als combinatiefunctionaris, buurtsportcoach en verenigingsondersteuner bij Stichting Sportservice Amsterdam en Gemeente De Bilt. Zo weet hij als geen ander breder te kijken, structuur te verbeteren en hoe belangrijk het is om kinderen te laten bewegen.

Bij Taba ziet Mo veel ruimte. ‘Het is zoals ik het nu zie een ‘jonge’ vereniging volop in ontwikkeling wat jeugd betreft. Het Jeugdbeleidsplan moet ik nog goed bestuderen, maar ik zie kansen, ook met de komst van het tweede kunstgrasveld kan Taba groeien op een mooie manier. Ik wil ook de verbinder zijn van de jeugd naar de senioren, ouders en trainers wegwijs maken. Ook de samenwerking met Carel van der Velde (hoofdtrainer zondag 1) vind ik leuk! Carel is een bevlogen trainer, onze plannen en ambitie passen goed bij elkaar met die van de club.’

Mo houdt van de persoonlijke aanpak. Niet alleen het talent van de kinderen wil hij sturen, ook de ouders wil hij op niveau wegwijs maken. ‘Ik wil eerst kijken naar de interesse van de ouders, ze daarna wegwijs maken op hun niveau, dat kan het aanbieden van oefenstof zijn of juist meer ambitiegericht. Ook ben ik benieuwd naar de jeugdtrainers. Ik wil graag kijken wat Taba al in huis heeft en wat ik uit eigen ervaring bij Taba kan toepassen. Iedereen heeft het druk, maar zo zou je bijv. ouders 1x per week kunnen inzetten, en daarnaast jeugdtrainers vanuit de eigen club 1x per week, zo creëer je binding met de club en uiteraard ook breder kijken, en mensen van buitenaf ook betrekken. Iedereen is voor mij even belangrijk, niet alleen de selectieteams. Als HO zoek ik altijd de uitdaging binnen kaders. Ik maak graag een meer seizoenplan. Bijna niets loopt zoals je hebt gepland, maar je bent dan wel goed voorbereid om goed te kunnen inspelen op de uitdaging die je gaandeweg tegenkomt.

Voor Taba is het dus belangrijk om de uitdagingen te blijven zien met een haalbaar doel voor ogen. Er zijn altijd wel andere kansen, zolang het plezier geeft en niet tegen gaat zitten. Dan moet je durven andere stappen richting je doel te zetten. Zoals Cruijff zei: "ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en verzamel goede mensen om je heen want in je eentje kunt je niets en met z'n allen kun je alles".'

Op dit moment traint Mo bij Taba al de O18 en het tweede elftal. Vanaf 10 mei zal hij samen met Ferry meelopen voor de overdracht.

Wij wensen Mo veel plezier!

3 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

9 maanden geleden

Verslag Zon 1 'De ene helft is zeker de andere niet'

De gure december zondag begon voor interim coach Ferry van der Meulen met wat ziekmeldingen. Dus moesten er vervangers worden opgetrommeld. Deze kwamen uit de O19.

Lees verder

2 jaar geleden

AFC TABA – CTO: 3e overwinning een feit!

Na twee overwinningen ging TABA opzoek naar de derde competitie overwinning oprij. Kon TABA de goede vorm doortrekken naar deze wedstrijd? Helaas moesten de mannen deze wedstrijd de trouwe en fanatieke aanhang missen, want het was de eerste officiële wedstrijd zonder publiek.

Lees verder

10 maanden geleden

TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Na iets moois komt iets simpel is een wijs voetbal gezegde. Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. 

Lees verder

1 week geleden

Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Lees verder

3 dagen geleden

Aanpassing functieverdeling bestuur

Het bestuur heeft op 18 september besloten om de functieverdeling binnen het bestuur aan te passen.
Het voorzitterschap zal tijdelijk worden ingevuld door Remco Camstra (penningmeester) en Sander Kes (secretaris). Marcel de Nes wordt algemeen bestuurslid.

Lees verder

1 jaar geleden

Aangeboden: Leuke bijbaan in de voetbalsfeer!

Beste Tabanezen,
Voor onze winkel aan de Middenweg zoeken wij sportieve mensen die in ieder geval op zaterdag ons team willen versterken.

Lees verder

9 maanden geleden

Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

Lees verder