Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

In de eerste minuten ging het gelijk op. Taba had in het begin moeite met de 5-3-2 formatie waarin ze begonnen en WV wist ook niet echt gevaarlijk te worden. De periode hierna werd WV de bovenliggende partij door het betere veldspel. Toch was het Taba dat op voorsprong kwam. Ilias met een strakke vrije trap werd koeltjes binnen gekopt door de nummer 9 van vandaag, Luigi. Niet veel later was het weer raak. Na een sterke actie van Duko legde hij de bal panklaar bij de tweede paal waar Luigi wederom binnen kon tikken. WV werd hierna nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van Taba, maar verzuimde af te werken. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong

In de tweede helft was het van beide ploegen wat onrustig. Taba stond achterin zijn mannetje waardoor WV weinig tot geen kansen kon creëren. Taba creëerde de tweede helft daarentegen wel een aantal grote kansen, maar ook Taba had nu moeite met de afronding voor de goal. ‘Als je zelf verzuimt af te maken, kan je wachten op een tegengoal’. Dit gebeurde dan ook rond de 80ste minuut. De resterende 10 minuten was het strijden voor de jongens van Taba om de overwinning over de streep te trekken. Na nog wat kleine speldenprikjes van WV klonk het verlossende fluitsignaal. Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen op sportpark drieburg weten te houden.

Vol goede moed gaat de selectie volgende week richting AVV Swift voor wederom een spannende stadsderby!. 

3 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

3 maanden geleden Zon1

Zondag 1 wint van FAIR PLAY

Op zondagmiddag 24 maart stond er een mooie wedstrijd op de planning in de 3e klasse C zondag. Taba, de nummer 4, ontving SMVC Fair Play, de nummer 6. In de eerste wedstrijd in Culemborg verloor Taba met 3-2, dus het wilde wat recht zetten.

Lees verder

1 jaar geleden

Het WK bij TABA: Jeugd na training voor de TV met pizza!

De eerste wedstrijd van het WK, uitgezonden na de training van de jeugd op maandagmiddag.Dat werd een volle kantine: 100 kids en even zoveel pizza's.

Lees verder

3 weken geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '24/'25

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

3 maanden geleden

Lancering nieuw ARAG-scheidsrechters Tenue met fotoshoot

Kijk niet gek op als je zaterdag aanstaande (6 april) een flim/fotoploeg bij Taba ziet. Tijdens een aantal Taba wedstrijden worden diverse foto’s geschoten van onze scheidsrechter(s), die zijn gekleed in het nieuwe scheidsrechters tenue van ARAG en de KNVB.

Lees verder

10 maanden geleden

Overlijden Ton Damen

5 september j.l. is Ton Damen uiteindelijk overleden aan zijn ziekte, in een hospice in Drachten. Hij was bij leven vader van zoon Thomas, die vanaf zijn jeugd bij de club speelde.

Lees verder

2 jaar geleden

Mee op kamp? Laatste kans: deadline = donderdag 2 juni 23:59u

Vrijdag 17 juni - zondag 19 juni juni is het zover. Dit wil je niet missen. Lees verder voor het aanmeldformulier.
 

Lees verder

1 jaar geleden

Help Turkije en Syriƫ: Taba zamelt spullen in (!) Tot zondag 12 febr. 16:00u

Na het schokkende nieuws en op verzoek van onze wedstrijdsecretaris Fatih Kurnaz, wiens familie gelukkig veilig is, gaat ook Taba graag in actie met deze oproep: Spullen zijn hard nodig!

Lees verder