Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

In de eerste minuten ging het gelijk op. Taba had in het begin moeite met de 5-3-2 formatie waarin ze begonnen en WV wist ook niet echt gevaarlijk te worden. De periode hierna werd WV de bovenliggende partij door het betere veldspel. Toch was het Taba dat op voorsprong kwam. Ilias met een strakke vrije trap werd koeltjes binnen gekopt door de nummer 9 van vandaag, Luigi. Niet veel later was het weer raak. Na een sterke actie van Duko legde hij de bal panklaar bij de tweede paal waar Luigi wederom binnen kon tikken. WV werd hierna nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van Taba, maar verzuimde af te werken. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong

In de tweede helft was het van beide ploegen wat onrustig. Taba stond achterin zijn mannetje waardoor WV weinig tot geen kansen kon creëren. Taba creëerde de tweede helft daarentegen wel een aantal grote kansen, maar ook Taba had nu moeite met de afronding voor de goal. ‘Als je zelf verzuimt af te maken, kan je wachten op een tegengoal’. Dit gebeurde dan ook rond de 80ste minuut. De resterende 10 minuten was het strijden voor de jongens van Taba om de overwinning over de streep te trekken. Na nog wat kleine speldenprikjes van WV klonk het verlossende fluitsignaal. Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen op sportpark drieburg weten te houden.

Vol goede moed gaat de selectie volgende week richting AVV Swift voor wederom een spannende stadsderby!. 

7 maanden geleden

Overlijden Ton Damen

5 september j.l. is Ton Damen uiteindelijk overleden aan zijn ziekte, in een hospice in Drachten. Hij was bij leven vader van zoon Thomas, die vanaf zijn jeugd bij de club speelde.

Lees verder

2 maanden geleden

Nieuwe cyclus Techniektraining Jeugd

Beste Tabakkers,

Het tweede blok van techniektrainingen zit er alweer op! Gelukkig hebben we de data voor het derde blok klaar liggen.

Lees verder

1 jaar geleden

Contractverlenging Carel van der Velden

Carel van der Velden is ook komend seizoen de trainer van AFC Taba Zondag 1 en streeft samen met zijn hechte technische staf de Zondag 1 te laten groeien tot een stabiele derdeklasser!

Lees verder

7 maanden geleden

Aanpassing functieverdeling bestuur

Het bestuur heeft op 18 september besloten om de functieverdeling binnen het bestuur aan te passen.
Het voorzitterschap zal tijdelijk worden ingevuld door Remco Camstra (penningmeester) en Sander Kes (secretaris). Marcel de Nes wordt algemeen bestuurslid.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba op weg naar promotie

Winst na strafschoppen: check de compilatievideo

Lees verder

4 maanden geleden

Fameuze jeugd Oliebollenzaalvoetbaltoernooi in zicht!

Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen dan met het fameuze Taba oliebollentoernooi! Ingrediënten: voetbal, vaantje, oliebol en zoveel mogelijk jeugdspelers van Taba

Lees verder

1 jaar geleden

Hoofdtrainer gevonden! Welkom Carel van der Velden

Allereerst willen we Ferry van der Meulen (onze HO) hartelijk danken voor de afgelopen periode als trainer van onze Zondag 1, en Hans Bergsma sterkte wensen in zijn herstel. Tot het eind van dit seizoen verwelkomen we Carel van der Velden! Wie hij is?

Lees verder

1 jaar geleden

Kom Taba 1 supporten. Draag je gele Tabashirt al in de TABABUS

Zondag 19 juni: Wees op tijd als je met de bus mee wilt.
Verzamelen: kantine 12:30u
Vertrek: stipt om 13:00u

Eigen vervoer: Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp (Pancratius)

Lees verder