Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

In de eerste minuten ging het gelijk op. Taba had in het begin moeite met de 5-3-2 formatie waarin ze begonnen en WV wist ook niet echt gevaarlijk te worden. De periode hierna werd WV de bovenliggende partij door het betere veldspel. Toch was het Taba dat op voorsprong kwam. Ilias met een strakke vrije trap werd koeltjes binnen gekopt door de nummer 9 van vandaag, Luigi. Niet veel later was het weer raak. Na een sterke actie van Duko legde hij de bal panklaar bij de tweede paal waar Luigi wederom binnen kon tikken. WV werd hierna nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van Taba, maar verzuimde af te werken. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong

In de tweede helft was het van beide ploegen wat onrustig. Taba stond achterin zijn mannetje waardoor WV weinig tot geen kansen kon creëren. Taba creëerde de tweede helft daarentegen wel een aantal grote kansen, maar ook Taba had nu moeite met de afronding voor de goal. ‘Als je zelf verzuimt af te maken, kan je wachten op een tegengoal’. Dit gebeurde dan ook rond de 80ste minuut. De resterende 10 minuten was het strijden voor de jongens van Taba om de overwinning over de streep te trekken. Na nog wat kleine speldenprikjes van WV klonk het verlossende fluitsignaal. Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen op sportpark drieburg weten te houden.

Vol goede moed gaat de selectie volgende week richting AVV Swift voor wederom een spannende stadsderby!. 

1 jaar geleden

Winnen of verliezen...

We kunnen winnen of verliezen maar een mooiere club dan deze is er niet!
 

Lees verder

2 weken geleden

Onze geliefde Tabar

Jullie hebben het vast al gemerkt, er borrelt van alles rondom onze geliefde Tabar.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba 5 kampioen? We weten het zaterdag 29 april!

Kom ze aanmoedigen, en daarna een feestje met ze bouwen! Wedstrijd begint om 13:00u Tot zaterdag!

Lees verder

9 maanden geleden

Ferry van der Meulen, onze Hoofd Opleidingen Jeugd gaat Taba verlaten.

Zijn besluit was een moeilijke afweging, zegt hij zelf, waarbij de doorslag heeft gegeven dat hij vaker bij zijn gezin in Zwaag wil zijn. Bij Taba gaan we hem natuurlijk ontzettend missen. Het bestuur gaat met de Technische Commissie op zoek naar een geschikte opvolger.

Lees verder

4 maanden geleden

Indeling Zondag 1 & 2 seizoen '23-'24

De indelingen van het nieuwe seizoen zijn bekend.

Zondag 1 is ingedeeld in 3e klasse C
Zondag 2 is ingedeeld in 2e klasse  C

Lees verder

1 jaar geleden

Zondag vrouwen 1 zoekt versterking!

Goed nieuws: We krijgen weer een vrouwenteam!

Lees verder

6 maanden geleden

90ste verjaardag van Taba goed gevierd!

wat rest zijn de foto's...
Op naar het volgende jubileum!

Lees verder

4 maanden geleden

Weergaloze viering met een ‘Vaantje’ voor het 1-jarig bestaan van Taba dames 1-30+!

Op 15 juli vond bij Taba de viering van het 1-jarig bestaan van Taba dames plaats. De dames werkten zich eerst in het zweet tijdens de kickboks-clinic van Richardo Fyeet, zelfs in de felle zon en stortregen bleven ze scherp. 

Lees verder