Verdiende 5-2 overwinning van onze Zondag 1

Heerlijk weer, een goed veld en 2 teams die beide de 3 punten mee naar huis wilde nemen. Taba begon sterk aan de wedstrijd en liet dominant voetbal zien.

Toch waren het de bezoekers die de eerste 2 grote kansen opeiste. ROAC liet Taba komen en kreeg vanuit de omschakeling en een ingooi twee 1 op 1 kansen. Beide werden gepareerd door de keeper Jari Bakx. Taba liet zich echter niet uit het veld slaan door deze 2 mogelijkheden van de tegenstander en bleef dominant doorvoetballen.

Duko de Vries opende de score voor de thuisploeg door de bal na een prachtige solo hard tegen de touwen te schieten, 1-0. De twee treffer van Taba liet niet lang op zich wachten. De goal viel na een vreselijke fout van de centrale verdediger van ROAC. De desbetreffende speler ontving de bal vanuit een voorzet en besloot de bal te vangen met beide handen. Voor een keeper is dit een uitstekende actie, een centrale verdediger mag dit echter niet. De scheidsrechter floot en de bal kwam op de stip te liggen. Gilbert Oord schoot de penalty goed in en verdubbelde zo de voorsprong voor Taba.

Na deze snelle doelpunten bleef Taba overal op het veld de voetballende oplossing zoeken. Vaak ging dit goed, helaas niet altijd. Na een ongelukkige inspeel pass op kniehoogte door Jari Bakx wist ROAC de bal te bemachtigen rond de zestien van Taba. Een pass later lag de bal in de goal, 2-1.

Ondanks het tegendoelpunt bleef Taba voetballen. ROAC had hier geen antwoord op en besloot daarom verder in te zakken. Er was hierdoor weinig ruimte op de helft van ROAC en het combineren werd lastiger. Toch wist Gilbert Oord, met een prachtige pass over 40 meter, Luigi Zottoli te vinden. Menig toeschouwer kreeg fashbacks van de goal van Robin van Persie tegen Spanje (5-1 WK 2014) maar deze keer was het Luigi Zottoli die de bal elegant over de keeper heen wist te koppen. Met deze goal werd de voorsprong weer naar 2 doelpunten vergroot.

Na de rust kwamen zowel Taba als ROAC scherp uit de kleedkamer. Beide ploegen werden feller in de duels en ROAC wist steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een snelle aanval over de linkerflank van ROAC werd de bal voorgezet. De bal werd doorgekopt richting de tweede paal en vervolgens goed ingekopt. De bal belandde achter de keeper en hierdoor gingen de bezoekers er toch weer in geloven. Deze hoop was echter van korte duur want enkele minuten later werd Duko de Vries diep gestuurd. Na een mooie actie wist hij de ingevallen Danilo Griffioen te vinden die de kans beheerst afmaakte.

Taba kreeg nog enkele kansen maar slaagde er steeds niet in de score te vergroten. Uiteindelijk was het David Schrijver die de laatste goal van de middag maakte. Duko de Vries won het duel van zijn directe tegenstander met een fraaie schouderduw. Hij hield goed het overzicht en wist de mee opgekomen David Schrijver te bereiken die de bal goed inschoot.

Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en kon Taba de 3 punten bijschrijven. Namens het team wil ik Mohamed el Abdallaoui bedanken voor het coachen van Taba tijdens deze wedstrijd.

Volgende week zal Taba een wedstrijd gaan spelen tegen DIOS sv in Nieuw-Vennep. De ploeg heeft 3 punten uit 2 wedstrijden en zal gretig zijn het succes van dit weekend voort te zetten (0-5). Het is aan Taba om deze heren weer met beide benen op de grond te krijgen.

10 maanden geleden

Weergaloze viering met een ‘Vaantje’ voor het 1-jarig bestaan van Taba dames 1-30+!

Op 15 juli vond bij Taba de viering van het 1-jarig bestaan van Taba dames plaats. De dames werkten zich eerst in het zweet tijdens de kickboks-clinic van Richardo Fyeet, zelfs in de felle zon en stortregen bleven ze scherp. 

Lees verder

11 maanden geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

1 maand geleden Zon1

Onze Zon 1 kan as. zondag de playoffs bereiken

Kom ze aanmoedigen! Zondag 12 mei 15:00u bij Taba! 

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuwe speler Taba 1: Anders Hoek

Leeftijd: 20 jaar, komt van THB uit Haarlem. Positie: spits
Welkom Anders!

Lees verder

1 jaar geleden

Laat de zon, zomer maar komen!

Het Tabaterras is gereed, nog even de bouwmaterialen aan de kant, en genieten maar!

Lees verder

1 jaar geleden

Taba promoveert naar de derde klasse!

0-1 met rust, 0-3 bij het fluitsignaal... Super voetbal, keihard werken is beloond, en terecht: Voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de 3e klasse!
 

Lees verder

8 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder

6 maanden geleden Zon1

TABA wint verdiend, maar moeizaam

In een lastige wedstrijd is Taba er in geslaagd om 3 punten mee te nemen naar Amsterdam. Op sportpark Marco van Basten werd PVC, de huidige nummer 9 van de 3e klasse C, met 0-2 verslagen. 

Lees verder