Verdiende 5-2 overwinning van onze Zondag 1

Heerlijk weer, een goed veld en 2 teams die beide de 3 punten mee naar huis wilde nemen. Taba begon sterk aan de wedstrijd en liet dominant voetbal zien.

Toch waren het de bezoekers die de eerste 2 grote kansen opeiste. ROAC liet Taba komen en kreeg vanuit de omschakeling en een ingooi twee 1 op 1 kansen. Beide werden gepareerd door de keeper Jari Bakx. Taba liet zich echter niet uit het veld slaan door deze 2 mogelijkheden van de tegenstander en bleef dominant doorvoetballen.

Duko de Vries opende de score voor de thuisploeg door de bal na een prachtige solo hard tegen de touwen te schieten, 1-0. De twee treffer van Taba liet niet lang op zich wachten. De goal viel na een vreselijke fout van de centrale verdediger van ROAC. De desbetreffende speler ontving de bal vanuit een voorzet en besloot de bal te vangen met beide handen. Voor een keeper is dit een uitstekende actie, een centrale verdediger mag dit echter niet. De scheidsrechter floot en de bal kwam op de stip te liggen. Gilbert Oord schoot de penalty goed in en verdubbelde zo de voorsprong voor Taba.

Na deze snelle doelpunten bleef Taba overal op het veld de voetballende oplossing zoeken. Vaak ging dit goed, helaas niet altijd. Na een ongelukkige inspeel pass op kniehoogte door Jari Bakx wist ROAC de bal te bemachtigen rond de zestien van Taba. Een pass later lag de bal in de goal, 2-1.

Ondanks het tegendoelpunt bleef Taba voetballen. ROAC had hier geen antwoord op en besloot daarom verder in te zakken. Er was hierdoor weinig ruimte op de helft van ROAC en het combineren werd lastiger. Toch wist Gilbert Oord, met een prachtige pass over 40 meter, Luigi Zottoli te vinden. Menig toeschouwer kreeg fashbacks van de goal van Robin van Persie tegen Spanje (5-1 WK 2014) maar deze keer was het Luigi Zottoli die de bal elegant over de keeper heen wist te koppen. Met deze goal werd de voorsprong weer naar 2 doelpunten vergroot.

Na de rust kwamen zowel Taba als ROAC scherp uit de kleedkamer. Beide ploegen werden feller in de duels en ROAC wist steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een snelle aanval over de linkerflank van ROAC werd de bal voorgezet. De bal werd doorgekopt richting de tweede paal en vervolgens goed ingekopt. De bal belandde achter de keeper en hierdoor gingen de bezoekers er toch weer in geloven. Deze hoop was echter van korte duur want enkele minuten later werd Duko de Vries diep gestuurd. Na een mooie actie wist hij de ingevallen Danilo Griffioen te vinden die de kans beheerst afmaakte.

Taba kreeg nog enkele kansen maar slaagde er steeds niet in de score te vergroten. Uiteindelijk was het David Schrijver die de laatste goal van de middag maakte. Duko de Vries won het duel van zijn directe tegenstander met een fraaie schouderduw. Hij hield goed het overzicht en wist de mee opgekomen David Schrijver te bereiken die de bal goed inschoot.

Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en kon Taba de 3 punten bijschrijven. Namens het team wil ik Mohamed el Abdallaoui bedanken voor het coachen van Taba tijdens deze wedstrijd.

Volgende week zal Taba een wedstrijd gaan spelen tegen DIOS sv in Nieuw-Vennep. De ploeg heeft 3 punten uit 2 wedstrijden en zal gretig zijn het succes van dit weekend voort te zetten (0-5). Het is aan Taba om deze heren weer met beide benen op de grond te krijgen.

3 maanden geleden

Bijeenkomst: Fluitend het weekend in! (dinsdag 5 sept.)

Elke week gonst het door het hoofd van menig teamleider “Help, een scheidsrechter?” Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Wat te doen? Onze verenigingsscheidsrechters zijn er voor je en spijkeren je bij!

Lees verder

7 maanden geleden

Taba JO13-1 tweede op Germany Cup Dortmund

Tijdens het Paasweekend bereikte TABA JO13-1 de finale een internationaal toernooi in Dortmund. Van de twaalf teams uit Duitsland, Zweden, België en Nederland moest TABA na een fantastische eindstrijd alleen het Zweedse team van VEGA FC voor laten gaan.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba 35+ 1-spits scoort eindelijk weer eens

Wink Sabée, de spits van ons eerste 35+-veteranenteam heeft eindelijk weer eens het net weten te vinden.

Lees verder

1 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

1 jaar geleden

Toernooischema Tabarbeque is bekend!

Met 10 teams en zon op de velden belooft het eerste Tabarbeque Toernooi mooi te worden.

Klik hier voor Toernooischema & alle informatie!
(of lees hieronder verder)

Lees verder

3 jaar geleden

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder

11 maanden geleden

Nog meer kunstgras nieuws!

In januari gaat de gemeente een intrapveldje aanleggen. Snoeiwerk begint deze week al!

Lees verder

3 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw