Verdiende 5-2 overwinning van onze Zondag 1

Heerlijk weer, een goed veld en 2 teams die beide de 3 punten mee naar huis wilde nemen. Taba begon sterk aan de wedstrijd en liet dominant voetbal zien.

Toch waren het de bezoekers die de eerste 2 grote kansen opeiste. ROAC liet Taba komen en kreeg vanuit de omschakeling en een ingooi twee 1 op 1 kansen. Beide werden gepareerd door de keeper Jari Bakx. Taba liet zich echter niet uit het veld slaan door deze 2 mogelijkheden van de tegenstander en bleef dominant doorvoetballen.

Duko de Vries opende de score voor de thuisploeg door de bal na een prachtige solo hard tegen de touwen te schieten, 1-0. De twee treffer van Taba liet niet lang op zich wachten. De goal viel na een vreselijke fout van de centrale verdediger van ROAC. De desbetreffende speler ontving de bal vanuit een voorzet en besloot de bal te vangen met beide handen. Voor een keeper is dit een uitstekende actie, een centrale verdediger mag dit echter niet. De scheidsrechter floot en de bal kwam op de stip te liggen. Gilbert Oord schoot de penalty goed in en verdubbelde zo de voorsprong voor Taba.

Na deze snelle doelpunten bleef Taba overal op het veld de voetballende oplossing zoeken. Vaak ging dit goed, helaas niet altijd. Na een ongelukkige inspeel pass op kniehoogte door Jari Bakx wist ROAC de bal te bemachtigen rond de zestien van Taba. Een pass later lag de bal in de goal, 2-1.

Ondanks het tegendoelpunt bleef Taba voetballen. ROAC had hier geen antwoord op en besloot daarom verder in te zakken. Er was hierdoor weinig ruimte op de helft van ROAC en het combineren werd lastiger. Toch wist Gilbert Oord, met een prachtige pass over 40 meter, Luigi Zottoli te vinden. Menig toeschouwer kreeg fashbacks van de goal van Robin van Persie tegen Spanje (5-1 WK 2014) maar deze keer was het Luigi Zottoli die de bal elegant over de keeper heen wist te koppen. Met deze goal werd de voorsprong weer naar 2 doelpunten vergroot.

Na de rust kwamen zowel Taba als ROAC scherp uit de kleedkamer. Beide ploegen werden feller in de duels en ROAC wist steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een snelle aanval over de linkerflank van ROAC werd de bal voorgezet. De bal werd doorgekopt richting de tweede paal en vervolgens goed ingekopt. De bal belandde achter de keeper en hierdoor gingen de bezoekers er toch weer in geloven. Deze hoop was echter van korte duur want enkele minuten later werd Duko de Vries diep gestuurd. Na een mooie actie wist hij de ingevallen Danilo Griffioen te vinden die de kans beheerst afmaakte.

Taba kreeg nog enkele kansen maar slaagde er steeds niet in de score te vergroten. Uiteindelijk was het David Schrijver die de laatste goal van de middag maakte. Duko de Vries won het duel van zijn directe tegenstander met een fraaie schouderduw. Hij hield goed het overzicht en wist de mee opgekomen David Schrijver te bereiken die de bal goed inschoot.

Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en kon Taba de 3 punten bijschrijven. Namens het team wil ik Mohamed el Abdallaoui bedanken voor het coachen van Taba tijdens deze wedstrijd.

Volgende week zal Taba een wedstrijd gaan spelen tegen DIOS sv in Nieuw-Vennep. De ploeg heeft 3 punten uit 2 wedstrijden en zal gretig zijn het succes van dit weekend voort te zetten (0-5). Het is aan Taba om deze heren weer met beide benen op de grond te krijgen.

1 jaar geleden

Kom Taba 1 supporten. Draag je gele Tabashirt al in de TABABUS

Zondag 19 juni: Wees op tijd als je met de bus mee wilt.
Verzamelen: kantine 12:30u
Vertrek: stipt om 13:00u

Eigen vervoer: Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp (Pancratius)

Lees verder

3 jaar geleden

AFC Taba 35+2 – AFC Ajax 35+1

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam zeer goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar o.a. mede door Corona geen kampioen zijn geworden.

Lees verder

11 maanden geleden

Taba op vakantie

Vanaf vrijdag 30 juni is Taba gesloten. Wij gaan weer open op maandag 28 augustus. Dat betekent dat ...

Lees verder

7 maanden geleden

TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Lees verder

11 maanden geleden

Laat de zon, zomer maar komen!

Het Tabaterras is gereed, nog even de bouwmaterialen aan de kant, en genieten maar!

Lees verder

1 jaar geleden

Tot 31 maart kun je je kind inschrijven voor Tabakamp!

16, 17 & 18 juni is het zover: Taba kamp in de bossen van Austerlitz voor de JO8 t/m JO12. En dat is sneller dan je denkt. Hier vind je de inschrijfformulieren voor kind & ouder!

Lees verder

1 jaar geleden

Oproep Technische Commissie Jeugd: Doe jij volgend seizoen weer mee?

Wij hopen van wel! Niet meer voetballen bij Taba?
Dat vinden we jammer. Zeg je lidmaatschap op via het opzegformulier vóór 1 mei aanstaande. We willen namelijk zo snel mogelijk met de nieuwe teamindelingen aan de slag.

Lees verder

1 maand geleden

Zaterdag is het zover:

Aanstaande zaterdag is het zover: het seniorentoernooi bij AFC Taba. Hieronder nog even de belangrijkste informatie op een rijtje

Lees verder