AFC TABA – CTO: 3e overwinning een feit!

Na twee overwinningen ging TABA opzoek naar de derde competitie overwinning oprij. Kon TABA de goede vorm doortrekken naar deze wedstrijd? Helaas moesten de mannen deze wedstrijd de trouwe en fanatieke aanhang missen, want het was de eerste officiële wedstrijd zonder publiek.

De wedstrijd begon ietwat rommelig, waar het spelbeeld op en neer ging. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg CTO iets meer de overhand in het veldspel, zonder daarbij tot serieuze kansen te komen. TABA was daarentegen gevaarlijk vanuit de tegenstoot met de snelle jongens Jari Julien en Steven Olie voorin. Het was dan ook Steven Olie die na een goede pass van rechtsback Jort Schouten de diepte in werd gestuurd. Na een goede actie langs de zijlijn gaf Steven de bal laag voor aan Emiel Smeets, die na een goede loopactie de bal beheerst inschoot. Vooral de snelle acties van Steven Olie waren voor de verdediging van CTO lastig te verdedigen.

Na de goal drukte CTO de mannen van TABA steeds iets meer terug, waarbij zich een aantal gevaarlijke situaties voordeden. TABA wist echter, zonder enorme kansen weg te geven, de rust te halen. In de rust gaf trainer René van Vark terecht aan dat TABA nog zeker niet op 100 procent van hun kunnen aan het spelen was. Aan de bal was het wat onrustig en ook verdedigend zat TABA er niet altijd kort genoeg op.

De tweede helft was pas een paar minuten bezig, toen de nummer 10 van CTO na een duel ongelukkig terecht kwam. Al snel bleek dat het hier ging om een erg nare enkelblessure, waarbij de ambulance gebeld moest worden. Als TABA zijnde wensen we deze jongen het allerbeste en sterkte bij zijn herstel.

Door dit incident had de wedstrijd ruim een halfuur stil gelegen, waardoor de spieren aan beide kanten toch wat koud waren geworden toen de wedstrijd weer opgepakt werd. Al snel was er miscommunicatie bij CTO achterin, waardoor Emiel Smeets alleen op de keeper afkon. De keeper wist het schot van Emiel te keren en de bal kwam daarna vol in het gezicht van de heer Smeets. Meteen bleek dat hij een bloeding in z’n oog had, waardoor Emiel niets meer kon zien. Als afgestudeerd basisarts wist Emiel meteen dat het niet goed zat en ook hij naar het ziekenhuis moest…

Na dit incident golfde het spel op en neer, waarbij TABA een aantal serieuze kansen op de 2-0 liet liggen. CTO kon hiervan profiteren door in minuut 60 de 1-1 te maken. Na een verre inworp vanaf de zijkant wist de nummer 7 van CTO de bal slim te verlengen, waardoor de spits één op één op keeper Roel afkon. De spits schoot de bal beheerst en onhoudbaar raak in.

Na deze gelijkmaker moest TABA een tandje bijschakelen. TABA ging CTO hoger vastzetten en het inbrengen van David Bulthuis had vrij snel succes. Na goed voorbereidend werk van Jari Julien kreeg David de bal panklaar vanaf de zijkant. David twijfelde geen moment en schoof de bal langs de keeper van CTO, 2-1.

Het laatste deel van de wedstrijd ging CTO wat opportunistischer spelen om toch nog de 2-2 te forceren. Hierdoor kreeg TABA voorin een aantal 100% kansen, waarbij ze helaas niet 100% scherp waren in de afronding. Hierdoor moest verdedigend nog even alles worden bijgezet in het laatste gedeelte van de wedstrijd en CTO nog een aantal vrije trappen en hoekschoppen kreeg. TABA wist deze laatste fase echter door te komen, waardoor de 3e overwinning een feit was!

Ondanks dat TABA niet hun beste wedstrijd op de mat heeft gelegd, hebben ze toch een zakelijke en belangrijke overwinning geboekt. Prachtig en erg belangrijk als TABA dit jaar serieus mee wil gaan doen in de bovenste regionen.

Opstelling TABA
Doel: Roel
Verdediging: Jort (Thom), Job, Dion en Bram
Middenveld: Sjoerd (David), Luc, Dorus en Emiel (Mees)
Aanval: Steven en Jari

Vervanger van de vaste supporter, die de wedstrijd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen heeft moeten missen.

2 maanden geleden

Taba is weer bijgespijkerd, gezond en weet te handelen in nood!

De AED cursus is weer met vlag en wimpel afgerond door Tabakkers René, Lux, Katinka en Dirk! Laten we hopen dat het bij de cursus blijft en dat de Taba harten blijven kloppen, ook al is de strijd op het veld soms adembenemend spannend.

Lees verder

1 jaar geleden

Welkom Ferry, Hoofd Opleiding Jeugd

We zijn verheugd te melden dat we per 1 juli voor de jeugd en de ouders een nieuwe Hoofd Opleiding verwelkomen.

Ferry van der Meulen
gedreven, perfectionistische, zelfkritisch, 32 jaar en trotse vader van bonusdochtertje

Lees verder

2 weken geleden

Onze geliefde Tabar

Jullie hebben het vast al gemerkt, er borrelt van alles rondom onze geliefde Tabar.

Lees verder

3 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld!

De vrijwilligerscommissie zoekt versterking, want ook naast het veld staan we er samen voor! Veel handen maken licht werk. Kijk wat jij kunt doen. Deze vacature lezen en delen onder bekenden bijvoorbeeld is al een goede start! 

Lees verder

1 jaar geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektrainingen voor jeugd ook in mei en juni

We zijn alweer in de laatste week aangekomen van de eerste cyclus van de techniektrainingen. V-Sport en Begeleiding en Taba zijn verheugd over de opkomst en de positieve feedback van zowel de spelers als alle ouders.

Lees verder

1 maand geleden Zon1

Na knotsgek duel door naar de volgende bekerronde

In een werkelijk knotsgek duel, dat alle kanten op ging, heeft TABA zich weten te verzekeren van de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi, ten koste van Forza Almere. Er moesten uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Lees verder

4 maanden geleden

Welkom Oliver

Hi, I’m Oliver. I’m 26. I am in my final year studying physiotherapy. I will be AFC Taba’s new physiotherapist. I’m looking forward to getting to work and getting the team ready for the season.

Lees verder