AFC TABA – CTO: 3e overwinning een feit!

Na twee overwinningen ging TABA opzoek naar de derde competitie overwinning oprij. Kon TABA de goede vorm doortrekken naar deze wedstrijd? Helaas moesten de mannen deze wedstrijd de trouwe en fanatieke aanhang missen, want het was de eerste officiële wedstrijd zonder publiek.

De wedstrijd begon ietwat rommelig, waar het spelbeeld op en neer ging. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg CTO iets meer de overhand in het veldspel, zonder daarbij tot serieuze kansen te komen. TABA was daarentegen gevaarlijk vanuit de tegenstoot met de snelle jongens Jari Julien en Steven Olie voorin. Het was dan ook Steven Olie die na een goede pass van rechtsback Jort Schouten de diepte in werd gestuurd. Na een goede actie langs de zijlijn gaf Steven de bal laag voor aan Emiel Smeets, die na een goede loopactie de bal beheerst inschoot. Vooral de snelle acties van Steven Olie waren voor de verdediging van CTO lastig te verdedigen.

Na de goal drukte CTO de mannen van TABA steeds iets meer terug, waarbij zich een aantal gevaarlijke situaties voordeden. TABA wist echter, zonder enorme kansen weg te geven, de rust te halen. In de rust gaf trainer René van Vark terecht aan dat TABA nog zeker niet op 100 procent van hun kunnen aan het spelen was. Aan de bal was het wat onrustig en ook verdedigend zat TABA er niet altijd kort genoeg op.

De tweede helft was pas een paar minuten bezig, toen de nummer 10 van CTO na een duel ongelukkig terecht kwam. Al snel bleek dat het hier ging om een erg nare enkelblessure, waarbij de ambulance gebeld moest worden. Als TABA zijnde wensen we deze jongen het allerbeste en sterkte bij zijn herstel.

Door dit incident had de wedstrijd ruim een halfuur stil gelegen, waardoor de spieren aan beide kanten toch wat koud waren geworden toen de wedstrijd weer opgepakt werd. Al snel was er miscommunicatie bij CTO achterin, waardoor Emiel Smeets alleen op de keeper afkon. De keeper wist het schot van Emiel te keren en de bal kwam daarna vol in het gezicht van de heer Smeets. Meteen bleek dat hij een bloeding in z’n oog had, waardoor Emiel niets meer kon zien. Als afgestudeerd basisarts wist Emiel meteen dat het niet goed zat en ook hij naar het ziekenhuis moest…

Na dit incident golfde het spel op en neer, waarbij TABA een aantal serieuze kansen op de 2-0 liet liggen. CTO kon hiervan profiteren door in minuut 60 de 1-1 te maken. Na een verre inworp vanaf de zijkant wist de nummer 7 van CTO de bal slim te verlengen, waardoor de spits één op één op keeper Roel afkon. De spits schoot de bal beheerst en onhoudbaar raak in.

Na deze gelijkmaker moest TABA een tandje bijschakelen. TABA ging CTO hoger vastzetten en het inbrengen van David Bulthuis had vrij snel succes. Na goed voorbereidend werk van Jari Julien kreeg David de bal panklaar vanaf de zijkant. David twijfelde geen moment en schoof de bal langs de keeper van CTO, 2-1.

Het laatste deel van de wedstrijd ging CTO wat opportunistischer spelen om toch nog de 2-2 te forceren. Hierdoor kreeg TABA voorin een aantal 100% kansen, waarbij ze helaas niet 100% scherp waren in de afronding. Hierdoor moest verdedigend nog even alles worden bijgezet in het laatste gedeelte van de wedstrijd en CTO nog een aantal vrije trappen en hoekschoppen kreeg. TABA wist deze laatste fase echter door te komen, waardoor de 3e overwinning een feit was!

Ondanks dat TABA niet hun beste wedstrijd op de mat heeft gelegd, hebben ze toch een zakelijke en belangrijke overwinning geboekt. Prachtig en erg belangrijk als TABA dit jaar serieus mee wil gaan doen in de bovenste regionen.

Opstelling TABA
Doel: Roel
Verdediging: Jort (Thom), Job, Dion en Bram
Middenveld: Sjoerd (David), Luc, Dorus en Emiel (Mees)
Aanval: Steven en Jari

Vervanger van de vaste supporter, die de wedstrijd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen heeft moeten missen.

2 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

4 maanden geleden

Aangeboden: Leuke bijbaan in de voetbalsfeer!

Beste Tabanezen,
Voor onze winkel aan de Middenweg zoeken wij sportieve mensen die in ieder geval op zaterdag ons team willen versterken.

Lees verder

3 maanden geleden

Taba promoveert naar de derde klasse!

0-1 met rust, 0-3 bij het fluitsignaal... Super voetbal, keihard werken is beloond, en terecht: Voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de 3e klasse!
 

Lees verder

6 maanden geleden

Nieuwe wedstrijdsecretaris!

VACATURE INGEVULD:

Welkom Fatih Kurnaz!
bereikbaar op wedstrijdsecretaris@afctaba.nl

Lees verder

5 maanden geleden

Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

Lees verder

3 maanden geleden

Emotioneel afscheid van de Zaterdag 2

Na 14 jaar, 283 wedstrijden, 970 goals en 3 kampioenschappen was gisteren op het Tabarbeque toernooi de laatste actie van de zaterdag 2. Een geweldig team met echte Tabakkers. De club is trots op jullie. Dank jullie wel!

Lees verder

2 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

7 maanden geleden

In memoriam Hans Bakker

Vorige week is tragisch, bij een verkeersongeluk, omgekomen Hans Bakker, op 67 jarige leeftijd.

Lees verder