Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

In de eerste helft was te merken dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Zwanenburg begon aan een sterk eerste kwartier, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Taba loerde in deze fase op de omschakeling, maar ook zij kwamen niet verder dan een paar kleine plaagstootjes. De eerste grote kans van de wedstrijd was er voor Taba waar Tijmen de Vreeze de bal na een mislukte vrije trap op de paal mikte. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0, waarbij de spanning in de wedstrijd
goed voelbaar was.

In de tweede helft was het de ploeg uit Amsterdam die langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. Dit leidde in de 60-ste minuut tot het eerste doelpunt. Een voorzet van aanvoerder Luc ten Brink werd door Rhett Vonk teruggelegd, waarna de bal voor de voeten kwam voor Pepé Dekker. Deze wist de bal achter de doelman te krijgen, 1-0.

Zwanenburg kreeg kort hierna de kans om gelijk te maken. Uit een corner werd de bal uiteindelijk door David Schrijver voor Taba van de lijn gehaald. Vervolgens wist Taba de voorsprong te verdubbelen. Na een van richting veranderd schot kwam de bal wederom voor de voeten van Pepé Dekker. Deze bleef oog in oog
met de doelman rustig en tekende voor de 2-0. Hierna leek Taba af te stevenen op een comfortabele overwinning. Met nog 15 minuten te spelen kwam ineens de spanning terug in te wedstrijd. In het 5-meter gebied werd de bal uit de handen van doelman Roel Hoek getikt en in de kluts belandde de bal in het doel.

De scheidsrechter bestrafte de situatie niet en zo stond het 2-1. Nog geen 5 minuten later was het weer raak. Een harde voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal knap afgerond en zo stond het weer gelijk, 2-2.

Gedurende de laatste minuten kreeg Zwanenburg nog één kans op de overwinning, maar een vrije trap belandde in de muur. Zo sloten beide ploegen de eerste seizoenshelft met een gelijkspel af.

6 maanden geleden Zon1

Na knotsgek duel door naar de volgende bekerronde

In een werkelijk knotsgek duel, dat alle kanten op ging, heeft TABA zich weten te verzekeren van de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi, ten koste van Forza Almere. Er moesten uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Lees verder

2 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

1 jaar geleden

Zondag 1 pakt 2e periode en gaat voor promotie naar 3e klasse

7 maanden geleden

Aanpassing functieverdeling bestuur

Het bestuur heeft op 18 september besloten om de functieverdeling binnen het bestuur aan te passen.
Het voorzitterschap zal tijdelijk worden ingevuld door Remco Camstra (penningmeester) en Sander Kes (secretaris). Marcel de Nes wordt algemeen bestuurslid.

Lees verder

5 maanden geleden

Hevige blessure, de schrik van iedere Tabakker

Zo ook afgelopen zondag ... Hilal Barrak O23-1 raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens een thuiswedstrijd. Volgende week staat de operatie op de agenda. De Seniorencommisie Ricardo Fernandes Nazaré kwam namens Taba langs met een troostboeketje: "Sterkte Hilal!"

Lees verder

6 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.