Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

In de eerste helft was te merken dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Zwanenburg begon aan een sterk eerste kwartier, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Taba loerde in deze fase op de omschakeling, maar ook zij kwamen niet verder dan een paar kleine plaagstootjes. De eerste grote kans van de wedstrijd was er voor Taba waar Tijmen de Vreeze de bal na een mislukte vrije trap op de paal mikte. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0, waarbij de spanning in de wedstrijd
goed voelbaar was.

In de tweede helft was het de ploeg uit Amsterdam die langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. Dit leidde in de 60-ste minuut tot het eerste doelpunt. Een voorzet van aanvoerder Luc ten Brink werd door Rhett Vonk teruggelegd, waarna de bal voor de voeten kwam voor Pepé Dekker. Deze wist de bal achter de doelman te krijgen, 1-0.

Zwanenburg kreeg kort hierna de kans om gelijk te maken. Uit een corner werd de bal uiteindelijk door David Schrijver voor Taba van de lijn gehaald. Vervolgens wist Taba de voorsprong te verdubbelen. Na een van richting veranderd schot kwam de bal wederom voor de voeten van Pepé Dekker. Deze bleef oog in oog
met de doelman rustig en tekende voor de 2-0. Hierna leek Taba af te stevenen op een comfortabele overwinning. Met nog 15 minuten te spelen kwam ineens de spanning terug in te wedstrijd. In het 5-meter gebied werd de bal uit de handen van doelman Roel Hoek getikt en in de kluts belandde de bal in het doel.

De scheidsrechter bestrafte de situatie niet en zo stond het 2-1. Nog geen 5 minuten later was het weer raak. Een harde voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal knap afgerond en zo stond het weer gelijk, 2-2.

Gedurende de laatste minuten kreeg Zwanenburg nog één kans op de overwinning, maar een vrije trap belandde in de muur. Zo sloten beide ploegen de eerste seizoenshelft met een gelijkspel af.

2 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

2 maanden geleden

Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba JO12-1 goes Germany Cup

Het afgelopen zonovergoten weekend speelde het team een internationaal toernooi op het terrein van de Venlosche Boys.

Lees verder

7 maanden geleden

Dank voor zoveel support en steun!

De Taba zondagselectie, de technische staf en alle betrokkenen willen graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken, die ons de afgelopen twee weken in de nacompetitie zoveel support en steun hebben gegeven.

Lees verder

4 maanden geleden

Bijeenkomst: Fluiten is leuk! (donderdag 15 sept.)

Elke week gonst het door het hoofd van menig teamleider “Help, een scheidsrechter?” Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Wat te doen?

Lees verder

4 maanden geleden

Beterschap Hans!

Afgelopen maandag ging Hans voor controle naar het AMC. De controle werd helaas een blijvend bezoek. Binnen 14 dagen wacht hem een bypass operatie.

Lees verder

10 maanden geleden

Gezocht: Hoofd Opleidingen

Ben of ken jij dé Hoofd Opleidingen die ons technisch jeugdbeleidsplan wil helpen uitvoeren?
De belangrijkste taak voor de HO is om het niveau van het trainen en coachen in de jeugd te verhogen.

Lees verder

2 maanden geleden

Systeemstoring bij afkeuring velden Drieburg

Helaas, vanochtend (zaterdag 26 nov) was een tegenvaller voor velen die thuis speelden op veld 1. Mooi weer, op vrijdag nauwelijks regen gevallen, lekker voetballen op zaterdag.

Lees verder