Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

In de eerste helft was te merken dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Zwanenburg begon aan een sterk eerste kwartier, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Taba loerde in deze fase op de omschakeling, maar ook zij kwamen niet verder dan een paar kleine plaagstootjes. De eerste grote kans van de wedstrijd was er voor Taba waar Tijmen de Vreeze de bal na een mislukte vrije trap op de paal mikte. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0, waarbij de spanning in de wedstrijd
goed voelbaar was.

In de tweede helft was het de ploeg uit Amsterdam die langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. Dit leidde in de 60-ste minuut tot het eerste doelpunt. Een voorzet van aanvoerder Luc ten Brink werd door Rhett Vonk teruggelegd, waarna de bal voor de voeten kwam voor Pepé Dekker. Deze wist de bal achter de doelman te krijgen, 1-0.

Zwanenburg kreeg kort hierna de kans om gelijk te maken. Uit een corner werd de bal uiteindelijk door David Schrijver voor Taba van de lijn gehaald. Vervolgens wist Taba de voorsprong te verdubbelen. Na een van richting veranderd schot kwam de bal wederom voor de voeten van Pepé Dekker. Deze bleef oog in oog
met de doelman rustig en tekende voor de 2-0. Hierna leek Taba af te stevenen op een comfortabele overwinning. Met nog 15 minuten te spelen kwam ineens de spanning terug in te wedstrijd. In het 5-meter gebied werd de bal uit de handen van doelman Roel Hoek getikt en in de kluts belandde de bal in het doel.

De scheidsrechter bestrafte de situatie niet en zo stond het 2-1. Nog geen 5 minuten later was het weer raak. Een harde voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal knap afgerond en zo stond het weer gelijk, 2-2.

Gedurende de laatste minuten kreeg Zwanenburg nog één kans op de overwinning, maar een vrije trap belandde in de muur. Zo sloten beide ploegen de eerste seizoenshelft met een gelijkspel af.

1 jaar geleden

Ferry van der Meulen, onze Hoofd Opleidingen Jeugd gaat Taba verlaten.

Zijn besluit was een moeilijke afweging, zegt hij zelf, waarbij de doorslag heeft gegeven dat hij vaker bij zijn gezin in Zwaag wil zijn. Bij Taba gaan we hem natuurlijk ontzettend missen. Het bestuur gaat met de Technische Commissie op zoek naar een geschikte opvolger.

Lees verder

3 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

1 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

5 maanden geleden

Taba Jeugdkamp vacature + save the date

 Zet het vast in de agenda en kom helpen vanaf februari, vooral ouders van de JO8, JO9 en JO10 roepen we op voor continuiteit en gezelligheid! Lees hier hoeveel [hoe weinig] tijd het kost...

Lees verder

3 weken geleden Zon1

Onze Zon 1 kan as. zondag de playoffs bereiken

Kom ze aanmoedigen! Zondag 12 mei 15:00u bij Taba! 

Lees verder

6 maanden geleden Zon1

Herfstachtige wedstrijd Zondag 1 uit tegen Fair Play

Op de winderige zondagmiddag 5 november reisde AFC Taba af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen SMVC Fair Play.

Lees verder

1 jaar geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

8 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder