Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

In de eerste helft was te merken dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Zwanenburg begon aan een sterk eerste kwartier, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Taba loerde in deze fase op de omschakeling, maar ook zij kwamen niet verder dan een paar kleine plaagstootjes. De eerste grote kans van de wedstrijd was er voor Taba waar Tijmen de Vreeze de bal na een mislukte vrije trap op de paal mikte. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0, waarbij de spanning in de wedstrijd
goed voelbaar was.

In de tweede helft was het de ploeg uit Amsterdam die langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. Dit leidde in de 60-ste minuut tot het eerste doelpunt. Een voorzet van aanvoerder Luc ten Brink werd door Rhett Vonk teruggelegd, waarna de bal voor de voeten kwam voor Pepé Dekker. Deze wist de bal achter de doelman te krijgen, 1-0.

Zwanenburg kreeg kort hierna de kans om gelijk te maken. Uit een corner werd de bal uiteindelijk door David Schrijver voor Taba van de lijn gehaald. Vervolgens wist Taba de voorsprong te verdubbelen. Na een van richting veranderd schot kwam de bal wederom voor de voeten van Pepé Dekker. Deze bleef oog in oog
met de doelman rustig en tekende voor de 2-0. Hierna leek Taba af te stevenen op een comfortabele overwinning. Met nog 15 minuten te spelen kwam ineens de spanning terug in te wedstrijd. In het 5-meter gebied werd de bal uit de handen van doelman Roel Hoek getikt en in de kluts belandde de bal in het doel.

De scheidsrechter bestrafte de situatie niet en zo stond het 2-1. Nog geen 5 minuten later was het weer raak. Een harde voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal knap afgerond en zo stond het weer gelijk, 2-2.

Gedurende de laatste minuten kreeg Zwanenburg nog één kans op de overwinning, maar een vrije trap belandde in de muur. Zo sloten beide ploegen de eerste seizoenshelft met een gelijkspel af.

5 maanden geleden

Taba 5 kampioen? We weten het zaterdag 29 april!

Kom ze aanmoedigen, en daarna een feestje met ze bouwen! Wedstrijd begint om 13:00u Tot zaterdag!

Lees verder

1 jaar geleden

Taba 35+ 1-spits scoort eindelijk weer eens

Wink Sabée, de spits van ons eerste 35+-veteranenteam heeft eindelijk weer eens het net weten te vinden.

Lees verder

1 week geleden

Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Lees verder

3 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

4 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

10 maanden geleden

Start Hooghoudtoernooi jeugd, voorafgaand aan elke thuiswedstrijd van Zondag 1

Met veel vreugd kondigen wij in samenwerking met de techniektrainingen van Club de Sport het allereerste Taba X Club de Sport Hooghoudtoernooi aan!

Lees verder

4 maanden geleden

Welkom Alex, nieuwe trainer Zondag 2

Mijn naam is Alex Andrews Garin, 31 jaar oud. Woonachtig in Amsterdam zuidoost. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe stap om als hoofdtrainer te functioneren bij senioren 2. Ik ben nu 7 jaar werkzaam als personal trainer/performance coach.

Lees verder

7 maanden geleden

Help Turkije en Syriƫ: Taba zamelt spullen in (!) Tot zondag 12 febr. 16:00u

Na het schokkende nieuws en op verzoek van onze wedstrijdsecretaris Fatih Kurnaz, wiens familie gelukkig veilig is, gaat ook Taba graag in actie met deze oproep: Spullen zijn hard nodig!

Lees verder