Zondag 1 wint van FAIR PLAY

Op zondagmiddag 24 maart stond er een mooie wedstrijd op de planning in de 3e klasse C zondag. Taba, de nummer 4, ontving SMVC Fair Play, de nummer 6. In de eerste wedstrijd in Culemborg verloor Taba met 3-2, dus het wilde wat recht zetten.

In de eerste helft begon Taba goed en kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong door middenvelder Pelli, na een mooie combinatie met Duko de Vries. Even later stond het echter plots weer 1-1, toen de bal na een schermutseling in het doel achter doelman Jari Bakx belandde. Taba bleef niet lang in de teleurstelling hangen, want aanvaller Ilias Hamdi besloot vanaf 20 meter maar eens te schieten. Met succes, want de bal belandde achter de doelman van Fair Play. Zo gingen beide teams rusten met een 2-1 voorsprong voor Taba.

Na de rust schoot Taba uit de startblokken: met een snelle 3-1 als gevolg. Duko de Vries schoot de bal koelbloedig tegen het net. Fair Play maakte daarna nog de 3-2, met een mooi afstandschot. Lang spannend bleef het niet, want snel hierna nam Teyssir Helmi een afgeslagen bal in 1x uit de lucht, wat leidde tot de 4-2.

Hierna viel ook nog de 4-3, en bleef Fair Play dus nog steeds in de wedstrijd. Toen vervolgens de keeper van Fair Play geblesseerd uitviel, kon Taba uitlopen naar 6-3, door doelpunten van Gilbert van Oord en Danilo Griffioen.

Al met al een leuke wedstrijd in Amsterdam Oost, met 2 teams die er vol op klapten. Taba doet goede zaken in de strijd voor de nacompetitie. De komende 2 weken is de ploeg vrij, waarna het de koploper, Sporting ‘70, op bezoek krijgt in Amsterdam.

1 jaar geleden

In memoriam: Richard van Os

Op 13 april bereikte ons het trieste bericht dat Richard van Os, speler en betrokken vader bij onze club is overleden.

Lees verder

1 maand geleden

Werkzaamheden gestart - de consequenties:

De verbouwingen zijn gestart, in een stroomversnelling, de noodbrug ligt al! Wat gaat er allemaal gebeuren, wat zijn de gevolgen en wat is er nodig? klik door...

Lees verder

2 jaar geleden

Taba op weg naar promotie

Winst na strafschoppen: check de compilatievideo

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuwe speler Taba 1: Anders Hoek

Leeftijd: 20 jaar, komt van THB uit Haarlem. Positie: spits
Welkom Anders!

Lees verder

1 maand geleden

Gefeliciteerd coaches!

Afgelopen week hebben weer 5 Taba ouders de KNVB cursus afgerond en hun Voetbalcoach 1 Pupillen diploma behaald.

Lees verder

3 jaar geleden

AFC Taba 35+2 – AFC Ajax 35+1

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam zeer goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar o.a. mede door Corona geen kampioen zijn geworden.

Lees verder

9 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder

1 jaar geleden

Jeff wint de gouden schoen bij Vets Za 45+2!

Het was feest bij de Zat 45+2: Jeff van Schaik, de uitblinker van het (training)jaar, kreeg uit handen van leider Martin Dobbelaar de gouden schoen uitgereikt! Jeff was er heel blij mee en had een kort doch emotioneel commentaar: "Ik heb het verdiend".

Lees verder