TABA geeft weer in extremis winst uit handen

Onze zondag 1 heeft voor de tweede week op rij dure punten verspeelt in de jacht naar de 1e periode. In de blessuretijd ging het op het laatste moment weer mis...

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda ’46 droeg TABA nog steeds de nare bijsmaak van de verloren wedstrijd tegen WV-HEDW van afgelopen week met zich mee. De ploeg uit Amsterdam stond de gehele wedstrijd comfortabel met 0-2 voor en er was niets dat een overwinning in de weg leek te staan. Op sensationele wijze wist WV het tij echter te keren door maar liefst 4 (!) doelpunten te maken in de laatste tien minuten van de wedstrijd en er met de winst vandoor te gaan. Een complete defensieve ineenstorting van TABA lag daar aan ten grondslag.

De thuisploeg, Roda ’46, maakt dit seizoen een sterke indruk met enkele mooie resultaten tegen teams uit de top 5. Het elftal was er op gebrand om de 2e seizoenshelft een sterk vervolg te geven. Het was de ploeg uit Leusden die in de openingsfase ook meteen toesloeg. Na ongeveer 3 minuten spelen werd de bal vanuit de Roda defensie naar voren gespeeld. TABA verdediger Vermaas kon de bal niet goed genoeg wegwerken waarna de bal in de voeten van de boomlange spits Leon van der Pas belandde. Die bedacht zich geen moment en zette met een droge knal de 1-0 op het scorebord. TABA was duidelijk niet wakker en kwam na zwak ingrijpen achterin bijna op een 2-0 achterstand, het schot belande echter naast het doel, waarna de trainer van TABA een positie achterin wisselde om iets meer defensieve zekerheid in te bouwen. In de laatste vijftien minuten van de eerste helft trok TABA het initiatief naar zich toe met enkele kansen tot gevolg. Het was echter verdediger Jasper van Vark die de 1-1 voor zijn rekening nam. De keeper van Roda liet de bal echter makkelijk door zijn handen glippen.

De tweede helft was TABA de bovenliggende partij, alleen wist de ploeg dat niet uit de drukken in het veldspel. Iedere 2e bal werd lukraak en te gehaast naar voren gepeerd en kwam met net zo’n harde vaart weer terug via een aanval van Roda. Het is iets waar de ploeg het hele seizoen al moeite mee heeft: tegen sterkere ploegen de wedstrijd in de laatste fase doodspelen.

Desondanks kwam TABA rond de 70e minuut op 1-2 voorsprong. Het was Zottoli die de bal al frommelend over de doellijn werkte na een schot dat was tegengehouden door de Roda keeper. De laatste 15 minuten van de wedstrijd was rommelig te noemen. Roda lukte het niet om echte grote kansen te creëren. Daar tegenover stonden de aanvallers van TABA bij bijna iedere voorwaartse bal buitenspel. Het leek even alsof TABA de 3-1 had gemaakt, alleen werd de goal afgefloten vanwege buitenspel. Danilo leek ook nog de verlossende treffen op zijn schoen te hebben, alleen stuitte zijn schot op de keeper. De minuten tikten weg en met het verlies van vorige week in het achterhoofd leek het deze keer toch goed te vallen voor TABA. Niets was minder waar. In de 93e minuut ging het toch wéér mis: een lange bal uit een vrije trap werd doorgekopt waarna invaller Stefan Houtveen de 2-2 in de 5-meter binnen kopte. Zo haakt TABA in twee weken tijd definitief af voor het kampioenschap.

4 maanden geleden

Fameuze jeugd Oliebollenzaalvoetbaltoernooi in zicht!

Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen dan met het fameuze Taba oliebollentoernooi! Ingrediënten: voetbal, vaantje, oliebol en zoveel mogelijk jeugdspelers van Taba

Lees verder

1 jaar geleden

Beterschap Hans!

Afgelopen maandag ging Hans voor controle naar het AMC. De controle werd helaas een blijvend bezoek. Binnen 14 dagen wacht hem een bypass operatie.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba Disco 14 januari 20:23u!

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder

1 maand geleden

Nieuwe cyclus Techniektraining Jeugd

Beste Tabakkers,

Het tweede blok van techniektrainingen zit er alweer op! Gelukkig hebben we de data voor het derde blok klaar liggen.

Lees verder

11 maanden geleden

Taba 5 kampioen? We weten het zaterdag 29 april!

Kom ze aanmoedigen, en daarna een feestje met ze bouwen! Wedstrijd begint om 13:00u Tot zaterdag!

Lees verder

7 maanden geleden Zon1

Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Lees verder

3 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw