Welkom Ferry, Hoofd Opleiding Jeugd

We zijn verheugd te melden dat we per 1 juli voor de jeugd en de ouders een nieuwe Hoofd Opleiding verwelkomen.

Ferry van der Meulen
gedreven, perfectionistische, zelfkritisch, 32 jaar en trotse vader van bonusdochtertje

Op 11 jarige leeftijd verruilde Ferry het dagelijkse straatvoetbal voor een gestructureerd lidmaatschap bij Swift. Als voetballer vond hij zichzelf niet goed. Hij bekeek het spel tot zijn 17e vanuit het doel. Keepen was meer zijn ding. Zijn jeugdheld was dan ook Oliver Kahn.

Toen hij 18 en volwassen werd belandde hij in een vriendenteam bij Jos Watergraafsmeer, dat met plezier wedstrijden aan ging, en even zo hard de derde helft speelde.

Toen kwam het moment daar: Ferry wist het! Vanuit het doel al bekeken, zag hij meer heil in het trainerschap. Respectievelijk volgde hij de KNVB opleiding pupillen, junioren, UEFA-C en Hoofd Opleiding-C. Met deze diploma’s op zak was hij jarenlang als jeugdtrainer, hoofdtrainer tot Technisch Jeugd Coördinator aan de slag bij o.a. GeuzenMiddenmeer, Purmerend, WV-HEDW, SV De Meer en Wartburgia. Zijn ambitie wat opleidingen betreft? Binnen drie jaar het UEFA-B en HO-B in the pocket!

Wat heeft Ferry in petto bij Taba?
Hij kent Taba nog niet goed, maar heeft veel over de jeugd gehoord, en over de enthousiaste ouders die vragen om handvatten. Dat wordt zijn aandachtspunt. Hij wil de ouders van de jongste jeugd geleidelijk meenemen, samen circuit trainingen uitzetten en hen een keer in de 6 weken in een interactieve bijeenkomst theorie en vooral ook de praktijk uitleggen.
De ouders en trainers van de junioren zal hij pro-actief coachend benaderen, en hen staat het vrij hem om advies te vragen.

“Ik wil ouders en trainers het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan, met de doelstelling trainen en leren trainen. Samen brengen we de Taba jeugd voetballend beter, met behoud van het plezier. En daar moeten we de tijd voor uittrekken.”

Wat dit in praktijk betekent?
Ferry wil iedereen leren kennen! En hopelijk is dat wederzijds. Vanaf 1 juli zal hij al aanwezig zijn op de club, op maandag, woensdag en donderdag.

 

Succes Ferry!

10 maanden geleden

Aanpassing functieverdeling bestuur

Het bestuur heeft op 18 september besloten om de functieverdeling binnen het bestuur aan te passen.
Het voorzitterschap zal tijdelijk worden ingevuld door Remco Camstra (penningmeester) en Sander Kes (secretaris). Marcel de Nes wordt algemeen bestuurslid.

Lees verder

6 maanden geleden

De poedersuiker is opgetrokken...

Vorige week werd er traditiegetrouw gestreden om de oliebol én de beker(s) op het oliebollenzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd. Hier de statistieken én beeld:

Lees verder

1 jaar geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

2 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektraining voor de jeugd t/m O14 begint weer!

Vrijdag 10 maart beginnen de techniektrainingen van Club de Sport weer. De trainingen zijn ontworpen om spelers van alle niveaus te helpen bij het verbeteren van hun techniek en het opbouwen van hun vertrouwen op het veld.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba op vakantie

Vanaf vrijdag 30 juni is Taba gesloten. Wij gaan weer open op maandag 28 augustus. Dat betekent dat ...

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Lees verder

3 maanden geleden Zon1

Zondag 1 wint van FAIR PLAY

Op zondagmiddag 24 maart stond er een mooie wedstrijd op de planning in de 3e klasse C zondag. Taba, de nummer 4, ontving SMVC Fair Play, de nummer 6. In de eerste wedstrijd in Culemborg verloor Taba met 3-2, dus het wilde wat recht zetten.

Lees verder