Welkom Ferry, Hoofd Opleiding Jeugd

We zijn verheugd te melden dat we per 1 juli voor de jeugd en de ouders een nieuwe Hoofd Opleiding verwelkomen.

Ferry van der Meulen
gedreven, perfectionistische, zelfkritisch, 32 jaar en trotse vader van bonusdochtertje

Op 11 jarige leeftijd verruilde Ferry het dagelijkse straatvoetbal voor een gestructureerd lidmaatschap bij Swift. Als voetballer vond hij zichzelf niet goed. Hij bekeek het spel tot zijn 17e vanuit het doel. Keepen was meer zijn ding. Zijn jeugdheld was dan ook Oliver Kahn.

Toen hij 18 en volwassen werd belandde hij in een vriendenteam bij Jos Watergraafsmeer, dat met plezier wedstrijden aan ging, en even zo hard de derde helft speelde.

Toen kwam het moment daar: Ferry wist het! Vanuit het doel al bekeken, zag hij meer heil in het trainerschap. Respectievelijk volgde hij de KNVB opleiding pupillen, junioren, UEFA-C en Hoofd Opleiding-C. Met deze diploma’s op zak was hij jarenlang als jeugdtrainer, hoofdtrainer tot Technisch Jeugd Coördinator aan de slag bij o.a. GeuzenMiddenmeer, Purmerend, WV-HEDW, SV De Meer en Wartburgia. Zijn ambitie wat opleidingen betreft? Binnen drie jaar het UEFA-B en HO-B in the pocket!

Wat heeft Ferry in petto bij Taba?
Hij kent Taba nog niet goed, maar heeft veel over de jeugd gehoord, en over de enthousiaste ouders die vragen om handvatten. Dat wordt zijn aandachtspunt. Hij wil de ouders van de jongste jeugd geleidelijk meenemen, samen circuit trainingen uitzetten en hen een keer in de 6 weken in een interactieve bijeenkomst theorie en vooral ook de praktijk uitleggen.
De ouders en trainers van de junioren zal hij pro-actief coachend benaderen, en hen staat het vrij hem om advies te vragen.

“Ik wil ouders en trainers het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan, met de doelstelling trainen en leren trainen. Samen brengen we de Taba jeugd voetballend beter, met behoud van het plezier. En daar moeten we de tijd voor uittrekken.”

Wat dit in praktijk betekent?
Ferry wil iedereen leren kennen! En hopelijk is dat wederzijds. Vanaf 1 juli zal hij al aanwezig zijn op de club, op maandag, woensdag en donderdag.

 

Succes Ferry!

1 jaar geleden

TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Na iets moois komt iets simpel is een wijs voetbal gezegde. Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. 

Lees verder

1 jaar geleden

Aangeboden: Leuke bijbaan in de voetbalsfeer!

Beste Tabanezen,
Voor onze winkel aan de Middenweg zoeken wij sportieve mensen die in ieder geval op zaterdag ons team willen versterken.

Lees verder

1 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

3 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba spik en span

Ze draaien bij elkaar wel meer dan 50 jaar mee binnen de club!

Lees verder

1 jaar geleden

Het WK bij TABA: Jeugd na training voor de TV met pizza!

De eerste wedstrijd van het WK, uitgezonden na de training van de jeugd op maandagmiddag.Dat werd een volle kantine: 100 kids en even zoveel pizza's.

Lees verder

11 maanden geleden

Gilbert Oort is de eerste nieuwe aanwinst: Welkom!

Gilbert is een linker centrale verdediger die kopsterk is en sterk in de duels is en daarnaast over een geweldige trap beschikt.

Lees verder

9 maanden geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder