Taba pakte door!

Taba kwam als winnaar uit de bus - met een ruime overwinning van 0-5 zijn de 3 punten gepakt! Hoe?

Eerste Helft: JOS Domineert Balbezit

Op een zonovergoten Sportpark Drieburg was het JOS dat in de eerste helft de bovenliggende partij was. De ploeg was erg dominant in het balbezit, waarbij centrale verdediger Nino Gomes regelmatig doorschoof naar het middenveld om het spel te verdelen. Ook was Michael Markes van JOS een continue plaag voor de verdediging van TABA met zijn snelle dribbels en behendige acties. TABA startte met een 3-4-3 formatie, maar het leek erop dat de spelers moeite hadden om zich aan te passen aan deze nieuwe opstelling. De uitploeg was hierdoor erg onwennig aan de bal. Het leek er op dat JOS verdiend de leiding zou nemen, maar een kansrijke poging binnen de zestien meter eindigde hoog over het doel.

Tweede Helft: TABA pakt door 

Na de rust besloot TABA hun formatie om te zetten naar een 4-3-3, wat meteen tot een betere bezetting leidde. De krachten van JOS vloeiden weg waardoor TABA de overhand kreeg en tot enkele goede kansen kwam.

Het waren nota bene de twee centrale verdedigers van TABA die de score openden. Na een goede actie van linksback Jasper van Vark kon Niels Bouwman bij de tweede paal intikken voor de 0-1. Even later volgde uit een corner de 0-2 van Hidde Vermaas. Met een keiharde pegel zette Illias Hamdi de score op 0-3. Het slotstuk was voor Maxim Perels. Tussen twee verdedigers kapte de middenvelder zich knap vrij op de rand van de zestien waarna hij met een krullend schot in de rechterhoek voor de 0-4 zorgde. Bij de 0-5 was Perels opnieuw betrokken. Na een diepe steekbal ging hij alleen af op de keeper en krulde de bal met een strak schot in de rechterkruising. 

Op basis van doelsaldo staat TABA bovenaan in de groepsfase van het bekertoernooi met hetzelfde aantal punten als DESTO. 

Volgende speelronde bekertoernooi:
9 september
TABA - Hees
DESTO - JOS Watergraafsmeer 2 

 

2 jaar geleden

Mee op kamp? Laatste kans: deadline = donderdag 2 juni 23:59u

Vrijdag 17 juni - zondag 19 juni juni is het zover. Dit wil je niet missen. Lees verder voor het aanmeldformulier.
 

Lees verder

2 jaar geleden

Techniektrainingen voor jeugd ook in mei en juni

We zijn alweer in de laatste week aangekomen van de eerste cyclus van de techniektrainingen. V-Sport en Begeleiding en Taba zijn verheugd over de opkomst en de positieve feedback van zowel de spelers als alle ouders.

Lees verder

2 jaar geleden

Ook de O17 kampioen seizoen 21/22

Had de tegenstander van onze O17 nu gewonnen met 14-0 dan ....

Lees verder

3 jaar geleden

AFC Taba 35+2 – AFC Ajax 35+1

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam zeer goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar o.a. mede door Corona geen kampioen zijn geworden.

Lees verder

7 maanden geleden Zon1

TABA wint verdiend, maar moeizaam

In een lastige wedstrijd is Taba er in geslaagd om 3 punten mee te nemen naar Amsterdam. Op sportpark Marco van Basten werd PVC, de huidige nummer 9 van de 3e klasse C, met 0-2 verslagen. 

Lees verder

6 maanden geleden

De poedersuiker is opgetrokken...

Vorige week werd er traditiegetrouw gestreden om de oliebol én de beker(s) op het oliebollenzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd. Hier de statistieken én beeld:

Lees verder

8 maanden geleden

Het bestuur zoekt communicatieve versterking!

Ben jij een enthousiast persoon met paar uurtjes per week tijd voor Taba? En heb je daarnaast enige affiniteit met voetbal maar vooral met communicatie? Een paar taken:

Lees verder

2 jaar geleden

De techniektrainingen voor jeugd (JO8 t/m JO15) gaan weer van start!

Vanaf vrijdag 8 april verzorgen wij in samenwerking met V-Sport en Begeleiding weer wekelijkse techniektrainingen voor de jeugd.

Lees verder