Taba pakte door!

Taba kwam als winnaar uit de bus - met een ruime overwinning van 0-5 zijn de 3 punten gepakt! Hoe?

Eerste Helft: JOS Domineert Balbezit

Op een zonovergoten Sportpark Drieburg was het JOS dat in de eerste helft de bovenliggende partij was. De ploeg was erg dominant in het balbezit, waarbij centrale verdediger Nino Gomes regelmatig doorschoof naar het middenveld om het spel te verdelen. Ook was Michael Markes van JOS een continue plaag voor de verdediging van TABA met zijn snelle dribbels en behendige acties. TABA startte met een 3-4-3 formatie, maar het leek erop dat de spelers moeite hadden om zich aan te passen aan deze nieuwe opstelling. De uitploeg was hierdoor erg onwennig aan de bal. Het leek er op dat JOS verdiend de leiding zou nemen, maar een kansrijke poging binnen de zestien meter eindigde hoog over het doel.

Tweede Helft: TABA pakt door 

Na de rust besloot TABA hun formatie om te zetten naar een 4-3-3, wat meteen tot een betere bezetting leidde. De krachten van JOS vloeiden weg waardoor TABA de overhand kreeg en tot enkele goede kansen kwam.

Het waren nota bene de twee centrale verdedigers van TABA die de score openden. Na een goede actie van linksback Jasper van Vark kon Niels Bouwman bij de tweede paal intikken voor de 0-1. Even later volgde uit een corner de 0-2 van Hidde Vermaas. Met een keiharde pegel zette Illias Hamdi de score op 0-3. Het slotstuk was voor Maxim Perels. Tussen twee verdedigers kapte de middenvelder zich knap vrij op de rand van de zestien waarna hij met een krullend schot in de rechterhoek voor de 0-4 zorgde. Bij de 0-5 was Perels opnieuw betrokken. Na een diepe steekbal ging hij alleen af op de keeper en krulde de bal met een strak schot in de rechterkruising. 

Op basis van doelsaldo staat TABA bovenaan in de groepsfase van het bekertoernooi met hetzelfde aantal punten als DESTO. 

Volgende speelronde bekertoernooi:
9 september
TABA - Hees
DESTO - JOS Watergraafsmeer 2 

 

1 jaar geleden

Techniektrainingen voor jeugd ook in mei en juni

We zijn alweer in de laatste week aangekomen van de eerste cyclus van de techniektrainingen. V-Sport en Begeleiding en Taba zijn verheugd over de opkomst en de positieve feedback van zowel de spelers als alle ouders.

Lees verder

11 maanden geleden

Beterschap Hans!

Afgelopen maandag ging Hans voor controle naar het AMC. De controle werd helaas een blijvend bezoek. Binnen 14 dagen wacht hem een bypass operatie.

Lees verder

2 maanden geleden

Indeling Zondag 1 & 2 seizoen '23-'24

De indelingen van het nieuwe seizoen zijn bekend.

Zondag 1 is ingedeeld in 3e klasse C
Zondag 2 is ingedeeld in 2e klasse  C

Lees verder

9 maanden geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

8 maanden geleden

Oliebollentoernooi geslaagd!

Het  nieuwe jaar is voor de Taba Jeugd afgelopen weekend gezellig gestart met het Oliebollentoernooi! Meer foto's zien?

Lees verder

9 maanden geleden

Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

Lees verder

3 weken geleden

Voorlopige selectie Taba Zondag 1 bekend!

Na een goede voorbereiding en 4 oefenwedstrijden maakt hoofdtrainer Carel van der Velden het (voorlopige) selectieteam bekend. Uiteraard hoort daar een nieuwe teamfoto bij!

Lees verder

10 maanden geleden

Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Lees verder