Taba pakte door!

Taba kwam als winnaar uit de bus - met een ruime overwinning van 0-5 zijn de 3 punten gepakt! Hoe?

Eerste Helft: JOS Domineert Balbezit

Op een zonovergoten Sportpark Drieburg was het JOS dat in de eerste helft de bovenliggende partij was. De ploeg was erg dominant in het balbezit, waarbij centrale verdediger Nino Gomes regelmatig doorschoof naar het middenveld om het spel te verdelen. Ook was Michael Markes van JOS een continue plaag voor de verdediging van TABA met zijn snelle dribbels en behendige acties. TABA startte met een 3-4-3 formatie, maar het leek erop dat de spelers moeite hadden om zich aan te passen aan deze nieuwe opstelling. De uitploeg was hierdoor erg onwennig aan de bal. Het leek er op dat JOS verdiend de leiding zou nemen, maar een kansrijke poging binnen de zestien meter eindigde hoog over het doel.

Tweede Helft: TABA pakt door 

Na de rust besloot TABA hun formatie om te zetten naar een 4-3-3, wat meteen tot een betere bezetting leidde. De krachten van JOS vloeiden weg waardoor TABA de overhand kreeg en tot enkele goede kansen kwam.

Het waren nota bene de twee centrale verdedigers van TABA die de score openden. Na een goede actie van linksback Jasper van Vark kon Niels Bouwman bij de tweede paal intikken voor de 0-1. Even later volgde uit een corner de 0-2 van Hidde Vermaas. Met een keiharde pegel zette Illias Hamdi de score op 0-3. Het slotstuk was voor Maxim Perels. Tussen twee verdedigers kapte de middenvelder zich knap vrij op de rand van de zestien waarna hij met een krullend schot in de rechterhoek voor de 0-4 zorgde. Bij de 0-5 was Perels opnieuw betrokken. Na een diepe steekbal ging hij alleen af op de keeper en krulde de bal met een strak schot in de rechterkruising. 

Op basis van doelsaldo staat TABA bovenaan in de groepsfase van het bekertoernooi met hetzelfde aantal punten als DESTO. 

Volgende speelronde bekertoernooi:
9 september
TABA - Hees
DESTO - JOS Watergraafsmeer 2 

 

6 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld!

De vrijwilligerscommissie zoekt versterking, want ook naast het veld staan we er samen voor! Veel handen maken licht werk. Kijk wat jij kunt doen. Deze vacature lezen en delen onder bekenden bijvoorbeeld is al een goede start! 

Lees verder

1 jaar geleden

Zaterdag 6 Kampioenen!

Met de winst tegen Jos kon Taba Zaterdag 6 de kurken laten knallen: Terechte kampioenen!

Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

1 jaar geleden

1e Tabarbeque Toernooi zeer geslaagd!

10 teams, twee poules... 3 bekers, een troostprijs en voor iedereen een heerlijke Tabarbeque!

Lees verder

1 jaar geleden

ALV 7 november 2022

Update: verslag / notulen van de ALV op 7 november 2022 vind je hier

Lees verder

1 jaar geleden

Tien doelstellingen van het nieuwe TABA-bestuur!

In de ALV van maandag 31 januari jl. heeft de ALV haar goedkeuring uitgesproken over uitbreiding van het bestuur met Marcel de Nes, Sander Kes, Ricardo Fernandes Nazare en Marcus Staphorst

Lees verder

3 maanden geleden

Agenda ALV (13 november as.)

De ALV vindt plaats op maandag 13 november om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:  

Lees verder

9 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

1 jaar geleden

TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Na iets moois komt iets simpel is een wijs voetbal gezegde. Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. 

Lees verder