Taba pakte door!

Taba kwam als winnaar uit de bus - met een ruime overwinning van 0-5 zijn de 3 punten gepakt! Hoe?

Eerste Helft: JOS Domineert Balbezit

Op een zonovergoten Sportpark Drieburg was het JOS dat in de eerste helft de bovenliggende partij was. De ploeg was erg dominant in het balbezit, waarbij centrale verdediger Nino Gomes regelmatig doorschoof naar het middenveld om het spel te verdelen. Ook was Michael Markes van JOS een continue plaag voor de verdediging van TABA met zijn snelle dribbels en behendige acties. TABA startte met een 3-4-3 formatie, maar het leek erop dat de spelers moeite hadden om zich aan te passen aan deze nieuwe opstelling. De uitploeg was hierdoor erg onwennig aan de bal. Het leek er op dat JOS verdiend de leiding zou nemen, maar een kansrijke poging binnen de zestien meter eindigde hoog over het doel.

Tweede Helft: TABA pakt door 

Na de rust besloot TABA hun formatie om te zetten naar een 4-3-3, wat meteen tot een betere bezetting leidde. De krachten van JOS vloeiden weg waardoor TABA de overhand kreeg en tot enkele goede kansen kwam.

Het waren nota bene de twee centrale verdedigers van TABA die de score openden. Na een goede actie van linksback Jasper van Vark kon Niels Bouwman bij de tweede paal intikken voor de 0-1. Even later volgde uit een corner de 0-2 van Hidde Vermaas. Met een keiharde pegel zette Illias Hamdi de score op 0-3. Het slotstuk was voor Maxim Perels. Tussen twee verdedigers kapte de middenvelder zich knap vrij op de rand van de zestien waarna hij met een krullend schot in de rechterhoek voor de 0-4 zorgde. Bij de 0-5 was Perels opnieuw betrokken. Na een diepe steekbal ging hij alleen af op de keeper en krulde de bal met een strak schot in de rechterkruising. 

Op basis van doelsaldo staat TABA bovenaan in de groepsfase van het bekertoernooi met hetzelfde aantal punten als DESTO. 

Volgende speelronde bekertoernooi:
9 september
TABA - Hees
DESTO - JOS Watergraafsmeer 2 

 

1 jaar geleden

Gilbert Oort is de eerste nieuwe aanwinst: Welkom!

Gilbert is een linker centrale verdediger die kopsterk is en sterk in de duels is en daarnaast over een geweldige trap beschikt.

Lees verder

1 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

1 jaar geleden

Het eerste Tabarbeque Toernooi komt eraan!

Houd 18 juni vrij in je agenda!

Lees verder

1 jaar geleden

Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Lees verder

3 jaar geleden

AFC TABA – CTO: 3e overwinning een feit!

Na twee overwinningen ging TABA opzoek naar de derde competitie overwinning oprij. Kon TABA de goede vorm doortrekken naar deze wedstrijd? Helaas moesten de mannen deze wedstrijd de trouwe en fanatieke aanhang missen, want het was de eerste officiële wedstrijd zonder publiek.

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuwe namen voor veldindeling

Het kan je even verwarren, maar het veld blijft als vanouds, slechts de naam is gewijzigd.

Lees verder

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder

10 maanden geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder