Herfstachtige wedstrijd Zondag 1 uit tegen Fair Play

Op de winderige zondagmiddag 5 november reisde AFC Taba af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen SMVC Fair Play.

Voorafgaande aan de wedstrijd stonden beide ploegen qua verliespunten gelijk, met Taba dat een wedstrijd meer gespeeld had.

De wedstrijd begon en in de 12e minuut kwam AFC Taba op voorsprong. Een goede steekbal bereikte Luigi, die de bal breed legde voor Teyssir. Van dichtbij liet Teyssir de keeper kansloos: 0-1.

Taba kreeg daarna een kans om de voorsprong te vergroten, maar de harde wind bemoeilijkte een goede kopkans voor Duko, die na blessureleed weer in de basis startte.

In de 22e minuut doet Fair Play wat terug. Een overtreding van Gilbert op rand 16 leidde tot een gele kaart voor de verdediger en een goede schietkans voor Fair Play. De harde knal van nummer 22 was keeper Jari te machtig en bracht beide ploegen op gelijke hoogte.

In de 55e minuut nam Fair Play de leiding. Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling van Fair Play, waardoor de linksbuiten de 2-1 kon binnenwerken.
Het in groten getale aanwezige publiek ging massaal achter de thuisploeg staan en hierna ging het voor Taba verder bergafwaarts.

Gilbert kreeg zijn makkelijk gegeven tweede gele kaart en mocht gaan douchen. In de 70e minuut kreeg Taba de definitieve deksel op de neus door een behendig wegdraaien van Fair Play, waarna betreffende speler de bal snoeihard in de verre winkelhaak schoot. Taba kon met ingebrachte verse krachten, met onder andere debutant Peli, helaas geen aansluitingstreffer meer forceren. Eindstand: 3-1.

Taba heeft genoeg tijd om de wonden te likken. Volgende week zijn ze een weekje vrij, en daarna kunnen ze op zoek naar eerherstel tegen Sporting ‘70. Fair Play mag volgende week wel aantreden en moet uit naar PVC.

7 maanden geleden

TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

Lees verder

Ook de O17 kampioen seizoen 21/22

Had de tegenstander van onze O17 nu gewonnen met 14-0 dan ....

Lees verder

5 maanden geleden

Agenda ALV (13 november as.)

De ALV vindt plaats op maandag 13 november om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:

Lees verder

10 maanden geleden

Welkom Ilias, Maxim, Niels, John, Danillo, Milan: Versterking voor de Zondag 1

Onze selectie gaat sterk het nieuwe seizoen in. Na Gilbert Oort en Anders Hoek, sluiten aan:

Lees verder

Krappe veldindeling voor competitie

De afgelopen weken hebben het bestuur, de TC en de wedstrijdsecretaris samen getracht de knelpunten weg te werken in de veldindeling voor de competitie tot kerst.