Herfstachtige wedstrijd Zondag 1 uit tegen Fair Play

Op de winderige zondagmiddag 5 november reisde AFC Taba af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen SMVC Fair Play.

Voorafgaande aan de wedstrijd stonden beide ploegen qua verliespunten gelijk, met Taba dat een wedstrijd meer gespeeld had.

De wedstrijd begon en in de 12e minuut kwam AFC Taba op voorsprong. Een goede steekbal bereikte Luigi, die de bal breed legde voor Teyssir. Van dichtbij liet Teyssir de keeper kansloos: 0-1.

Taba kreeg daarna een kans om de voorsprong te vergroten, maar de harde wind bemoeilijkte een goede kopkans voor Duko, die na blessureleed weer in de basis startte.

In de 22e minuut doet Fair Play wat terug. Een overtreding van Gilbert op rand 16 leidde tot een gele kaart voor de verdediger en een goede schietkans voor Fair Play. De harde knal van nummer 22 was keeper Jari te machtig en bracht beide ploegen op gelijke hoogte.

In de 55e minuut nam Fair Play de leiding. Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling van Fair Play, waardoor de linksbuiten de 2-1 kon binnenwerken.
Het in groten getale aanwezige publiek ging massaal achter de thuisploeg staan en hierna ging het voor Taba verder bergafwaarts.

Gilbert kreeg zijn makkelijk gegeven tweede gele kaart en mocht gaan douchen. In de 70e minuut kreeg Taba de definitieve deksel op de neus door een behendig wegdraaien van Fair Play, waarna betreffende speler de bal snoeihard in de verre winkelhaak schoot. Taba kon met ingebrachte verse krachten, met onder andere debutant Peli, helaas geen aansluitingstreffer meer forceren. Eindstand: 3-1.

Taba heeft genoeg tijd om de wonden te likken. Volgende week zijn ze een weekje vrij, en daarna kunnen ze op zoek naar eerherstel tegen Sporting ‘70. Fair Play mag volgende week wel aantreden en moet uit naar PVC.

11 maanden geleden

Welkom Oliver

Hi, I’m Oliver. I’m 26. I am in my final year studying physiotherapy. I will be AFC Taba’s new physiotherapist. I’m looking forward to getting to work and getting the team ready for the season.

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektraining voor de jeugd t/m O14 begint weer!

Vrijdag 10 maart beginnen de techniektrainingen van Club de Sport weer. De trainingen zijn ontworpen om spelers van alle niveaus te helpen bij het verbeteren van hun techniek en het opbouwen van hun vertrouwen op het veld.

Lees verder

1 maand geleden

AFC Taba, voetbalshop & Nike

2 weken geleden

Tabakamp editie 2024

Van 28 t/m 30 juni namen 60 kinderen uit de JO8 t/m JO11 deel aan het jaarlijkse Tabakamp in de bossen van Austerlitz.

Lees verder

1 jaar geleden

Dames 1 (35+) zoekt met spoed keepster!

1 jaar geleden

Oproep Technische Commissie Jeugd: Doe jij volgend seizoen weer mee?

Wij hopen van wel! Niet meer voetballen bij Taba?
Dat vinden we jammer. Zeg je lidmaatschap op via het opzegformulier vóór 1 mei aanstaande. We willen namelijk zo snel mogelijk met de nieuwe teamindelingen aan de slag.

Lees verder

1 jaar geleden

90ste verjaardag van Taba goed gevierd!

wat rest zijn de foto's...
Op naar het volgende jubileum!

Lees verder

1 jaar geleden

Indeling Zondag 1 & 2 seizoen '23-'24

De indelingen van het nieuwe seizoen zijn bekend.

Zondag 1 is ingedeeld in 3e klasse C
Zondag 2 is ingedeeld in 2e klasse  C

Lees verder