Herfstachtige wedstrijd Zondag 1 uit tegen Fair Play

Op de winderige zondagmiddag 5 november reisde AFC Taba af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen SMVC Fair Play.

Voorafgaande aan de wedstrijd stonden beide ploegen qua verliespunten gelijk, met Taba dat een wedstrijd meer gespeeld had.

De wedstrijd begon en in de 12e minuut kwam AFC Taba op voorsprong. Een goede steekbal bereikte Luigi, die de bal breed legde voor Teyssir. Van dichtbij liet Teyssir de keeper kansloos: 0-1.

Taba kreeg daarna een kans om de voorsprong te vergroten, maar de harde wind bemoeilijkte een goede kopkans voor Duko, die na blessureleed weer in de basis startte.

In de 22e minuut doet Fair Play wat terug. Een overtreding van Gilbert op rand 16 leidde tot een gele kaart voor de verdediger en een goede schietkans voor Fair Play. De harde knal van nummer 22 was keeper Jari te machtig en bracht beide ploegen op gelijke hoogte.

In de 55e minuut nam Fair Play de leiding. Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling van Fair Play, waardoor de linksbuiten de 2-1 kon binnenwerken.
Het in groten getale aanwezige publiek ging massaal achter de thuisploeg staan en hierna ging het voor Taba verder bergafwaarts.

Gilbert kreeg zijn makkelijk gegeven tweede gele kaart en mocht gaan douchen. In de 70e minuut kreeg Taba de definitieve deksel op de neus door een behendig wegdraaien van Fair Play, waarna betreffende speler de bal snoeihard in de verre winkelhaak schoot. Taba kon met ingebrachte verse krachten, met onder andere debutant Peli, helaas geen aansluitingstreffer meer forceren. Eindstand: 3-1.

Taba heeft genoeg tijd om de wonden te likken. Volgende week zijn ze een weekje vrij, en daarna kunnen ze op zoek naar eerherstel tegen Sporting ‘70. Fair Play mag volgende week wel aantreden en moet uit naar PVC.

1 jaar geleden

Het WK bij TABA: Jeugd na training voor de TV met pizza!

De eerste wedstrijd van het WK, uitgezonden na de training van de jeugd op maandagmiddag.Dat werd een volle kantine: 100 kids en even zoveel pizza's.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba zoekt sponsor

Laat deze unieke kans niet liggen! Word shirtsponsor van onze TABA 1
Neem contact op met het bestuur voor verdere details

Lees verder

3 maanden geleden

Voorlopige selectie Taba Zondag 1 bekend!

Na een goede voorbereiding en 4 oefenwedstrijden maakt hoofdtrainer Carel van der Velden het (voorlopige) selectieteam bekend. Uiteraard hoort daar een nieuwe teamfoto bij!

Lees verder

6 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

1 jaar geleden

Kom Taba 1 supporten. Draag je gele Tabashirt al in de TABABUS

Zondag 19 juni: Wees op tijd als je met de bus mee wilt.
Verzamelen: kantine 12:30u
Vertrek: stipt om 13:00u

Eigen vervoer: Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp (Pancratius)

Lees verder

1 jaar geleden

ALV 7 november 2022

Update: verslag / notulen van de ALV op 7 november 2022 vind je hier

Lees verder

1 jaar geleden

Zaterdag 6 Kampioenen!

Met de winst tegen Jos kon Taba Zaterdag 6 de kurken laten knallen: Terechte kampioenen!

Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

1 jaar geleden

Toernooischema Tabarbeque is bekend!

Met 10 teams en zon op de velden belooft het eerste Tabarbeque Toernooi mooi te worden.

Klik hier voor Toernooischema & alle informatie!
(of lees hieronder verder)

Lees verder