Bijeenkomst: Fluitend het weekend in! (dinsdag 5 sept.)

Elke week gonst het door het hoofd van menig teamleider “Help, een scheidsrechter?” Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Wat te doen? Onze verenigingsscheidsrechters zijn er voor je en spijkeren je bij!

 
Taba is een club die draait op vrijwilligers en betrokkenheid van ouders en begeleiders. Dit karakteriseert onze club maar jullie hoeven het niet alleen te doen. Wij gaan jullie daarbij helpen.

Om goed voorbereid de competitie in te gaan zal Taba op dinsdag 5 september, 19.15 – 20.45 uur in de Taba kantine een informatie avond verzorgen voor ouders en begeleiders die de rol van scheidsrechter of assistent scheidsrechter vervullen maar ook voor ouders en begeleiders die deze rol op zich zouden willen nemen maar een laatste zetje nodig hebben. Het betreft de elftallen JO11 – JO19
 
Richard Egelie en Jaap van den Berg, verenigingsscheidsrechters van Taba, zullen jullie aan de hand van praktische voorbeelden meenemen in hoe je wedstrijden met veel plezier kunt fluiten en leiden. Want daar gaat het uiteindelijk om: met plezier fluiten en zo onze jeugd helpen een leuke wedstrijd te spelen.

We zullen de meest voorkomende spelsituaties voorbij laten komen en aan de hand van eigen ervaring advies geven hoe met bepaalde situaties om te gaan.

Het betreft geen bijeenkomst over alle spelregels, er zullen zeker een aantal aan bod komen, maar de avond richt zich vooral op de praktijk.

Uiteraard zullen we de nieuwe spelregel veranderingen met jullie doornemen alsmede hoe deze toe te passen.

Tijdens de bijeenkomst wordt onderscheid gemaakt tussen de spelbegeleidersrol bij de jongste jeugd en de scheidrechtersrol bij de oudere jeugd.
 

De agenda is als volgt:

  • Wat vind je moeilijk?
  • Moet ik alle regels kennen?
  • De scheidsrechter (Uitrusting, Communicatie)
  • De assistent-scheidsrechter
  • Het veld
  • Spelsituaties (Scheidsrechter bal, Buitenspel, Opstootjes, Voordeel geven, Directe of indirecte vrije trap, Gele en rode kaarten)
  • De KNVB Wedstrijdzaken App
  • Zijn er opleidingen?
  • Hulp / naslagwerk
  • Pilot JO14 + JO13 seizoen 2023/’24
  • Help, ik heb een scheidsrechter nodig wat nu!
  • Vragen?

 
Leuk als je er bij bent! Geef je jouw komst even door aan:

Richard Egelie

Je kunt dan ook aangeven of je nog iets zou willen toevoegen aan de agenda of een specifiek onderwerp dat je graag behandeld zou zien.
 
Hartelijke groet,
Richard Egelie en Jaap van den Berg

1 jaar geleden

TIJD VOOR EEN WK-FEEST!

Op vrijdag 25 november om 17.00 spelen de mannen van Louis van Gaal hun tweede groepswedstrijd van het WK tegen Ecuador. Kom kijken, kantine 'en keuken zijn open!

Lees verder

10 maanden geleden

90ste verjaardag van Taba goed gevierd!

wat rest zijn de foto's...
Op naar het volgende jubileum!

Lees verder

3 dagen geleden

Ouders JO8 noteer 24 april in je agenda!

Op 24 april is er een verplichte informatieavond voor ouders van de JO8 om 19.30 uur in de kantine.

Lees verder

11 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

1 jaar geleden

Pak deze kans!

Bij de voetbalvereniging AVV SDV te Amsterdam gaat binnenkort een cursus verenigingsscheidsrechter van start. Vanuit de vereniging is aangegeven dat er nog enkele plaatsen vrij zijn om deel te nemen aan deze cursus.

Lees verder

5 maanden geleden

Onze geliefde Tabar

Jullie hebben het vast al gemerkt, er borrelt van alles rondom onze geliefde Tabar.

Lees verder

1 jaar geleden

Oproep Technische Commissie Jeugd: Doe jij volgend seizoen weer mee?

Wij hopen van wel! Niet meer voetballen bij Taba?
Dat vinden we jammer. Zeg je lidmaatschap op via het opzegformulier vóór 1 mei aanstaande. We willen namelijk zo snel mogelijk met de nieuwe teamindelingen aan de slag.

Lees verder

1 jaar geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder