Bijeenkomst: Fluitend het weekend in! (dinsdag 5 sept.)

Elke week gonst het door het hoofd van menig teamleider “Help, een scheidsrechter?” Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Wat te doen? Onze verenigingsscheidsrechters zijn er voor je en spijkeren je bij!

 
Taba is een club die draait op vrijwilligers en betrokkenheid van ouders en begeleiders. Dit karakteriseert onze club maar jullie hoeven het niet alleen te doen. Wij gaan jullie daarbij helpen.

Om goed voorbereid de competitie in te gaan zal Taba op dinsdag 5 september, 19.15 – 20.45 uur in de Taba kantine een informatie avond verzorgen voor ouders en begeleiders die de rol van scheidsrechter of assistent scheidsrechter vervullen maar ook voor ouders en begeleiders die deze rol op zich zouden willen nemen maar een laatste zetje nodig hebben. Het betreft de elftallen JO11 – JO19
 
Richard Egelie en Jaap van den Berg, verenigingsscheidsrechters van Taba, zullen jullie aan de hand van praktische voorbeelden meenemen in hoe je wedstrijden met veel plezier kunt fluiten en leiden. Want daar gaat het uiteindelijk om: met plezier fluiten en zo onze jeugd helpen een leuke wedstrijd te spelen.

We zullen de meest voorkomende spelsituaties voorbij laten komen en aan de hand van eigen ervaring advies geven hoe met bepaalde situaties om te gaan.

Het betreft geen bijeenkomst over alle spelregels, er zullen zeker een aantal aan bod komen, maar de avond richt zich vooral op de praktijk.

Uiteraard zullen we de nieuwe spelregel veranderingen met jullie doornemen alsmede hoe deze toe te passen.

Tijdens de bijeenkomst wordt onderscheid gemaakt tussen de spelbegeleidersrol bij de jongste jeugd en de scheidrechtersrol bij de oudere jeugd.
 

De agenda is als volgt:

 • Wat vind je moeilijk?
 • Moet ik alle regels kennen?
 • De scheidsrechter (Uitrusting, Communicatie)
 • De assistent-scheidsrechter
 • Het veld
 • Spelsituaties (Scheidsrechter bal, Buitenspel, Opstootjes, Voordeel geven, Directe of indirecte vrije trap, Gele en rode kaarten)
 • De KNVB Wedstrijdzaken App
 • Zijn er opleidingen?
 • Hulp / naslagwerk
 • Pilot JO14 + JO13 seizoen 2023/’24
 • Help, ik heb een scheidsrechter nodig wat nu!
 • Vragen?

 
Leuk als je er bij bent! Geef je jouw komst even door aan:

Richard Egelie

Je kunt dan ook aangeven of je nog iets zou willen toevoegen aan de agenda of een specifiek onderwerp dat je graag behandeld zou zien.
 
Hartelijke groet,
Richard Egelie en Jaap van den Berg

5 maanden geleden Zon1

TABA wint verdiend, maar moeizaam

In een lastige wedstrijd is Taba er in geslaagd om 3 punten mee te nemen naar Amsterdam. Op sportpark Marco van Basten werd PVC, de huidige nummer 9 van de 3e klasse C, met 0-2 verslagen. 

Lees verder

1 jaar geleden

Fluiten is leuk: meer info over scheidsrechter & grensrechter

De informatie avond 'Fluiten is leuk' was goed bezocht. Wij hopen dat de aanwezigen een stuk wijzer zijn geworden en met veel vertrouwen, maar vooral, veel plezier het veld in kunnen stappen.

Lees verder

1 jaar geleden

Pak deze kans!

Bij de voetbalvereniging AVV SDV te Amsterdam gaat binnenkort een cursus verenigingsscheidsrechter van start. Vanuit de vereniging is aangegeven dat er nog enkele plaatsen vrij zijn om deel te nemen aan deze cursus.

Lees verder

6 maanden geleden

Het bestuur zoekt communicatieve versterking!

Ben jij een enthousiast persoon met paar uurtjes per week tijd voor Taba? En heb je daarnaast enige affiniteit met voetbal maar vooral met communicatie? Een paar taken:

Lees verder

1 jaar geleden

Prachtig zonnig Taba voetbalweekend

De Zondag 1 én vrouwen Zondag 1 hebben beiden de 3 punten gepakt! En de vrouwen 30+...

Lees verder

2 jaar geleden

Tien doelstellingen van het nieuwe TABA-bestuur!

In de ALV van maandag 31 januari jl. heeft de ALV haar goedkeuring uitgesproken over uitbreiding van het bestuur met Marcel de Nes, Sander Kes, Ricardo Fernandes Nazare en Marcus Staphorst

Lees verder

1 jaar geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

2 maanden geleden Zon1

Zondag 1 wint van FAIR PLAY

Op zondagmiddag 24 maart stond er een mooie wedstrijd op de planning in de 3e klasse C zondag. Taba, de nummer 4, ontving SMVC Fair Play, de nummer 6. In de eerste wedstrijd in Culemborg verloor Taba met 3-2, dus het wilde wat recht zetten.

Lees verder