Bijeenkomst: Fluitend het weekend in! (dinsdag 5 sept.)

Elke week gonst het door het hoofd van menig teamleider “Help, een scheidsrechter?” Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Wat te doen? Onze verenigingsscheidsrechters zijn er voor je en spijkeren je bij!

 
Taba is een club die draait op vrijwilligers en betrokkenheid van ouders en begeleiders. Dit karakteriseert onze club maar jullie hoeven het niet alleen te doen. Wij gaan jullie daarbij helpen.

Om goed voorbereid de competitie in te gaan zal Taba op dinsdag 5 september, 19.15 – 20.45 uur in de Taba kantine een informatie avond verzorgen voor ouders en begeleiders die de rol van scheidsrechter of assistent scheidsrechter vervullen maar ook voor ouders en begeleiders die deze rol op zich zouden willen nemen maar een laatste zetje nodig hebben. Het betreft de elftallen JO11 – JO19
 
Richard Egelie en Jaap van den Berg, verenigingsscheidsrechters van Taba, zullen jullie aan de hand van praktische voorbeelden meenemen in hoe je wedstrijden met veel plezier kunt fluiten en leiden. Want daar gaat het uiteindelijk om: met plezier fluiten en zo onze jeugd helpen een leuke wedstrijd te spelen.

We zullen de meest voorkomende spelsituaties voorbij laten komen en aan de hand van eigen ervaring advies geven hoe met bepaalde situaties om te gaan.

Het betreft geen bijeenkomst over alle spelregels, er zullen zeker een aantal aan bod komen, maar de avond richt zich vooral op de praktijk.

Uiteraard zullen we de nieuwe spelregel veranderingen met jullie doornemen alsmede hoe deze toe te passen.

Tijdens de bijeenkomst wordt onderscheid gemaakt tussen de spelbegeleidersrol bij de jongste jeugd en de scheidrechtersrol bij de oudere jeugd.
 

De agenda is als volgt:

 • Wat vind je moeilijk?
 • Moet ik alle regels kennen?
 • De scheidsrechter (Uitrusting, Communicatie)
 • De assistent-scheidsrechter
 • Het veld
 • Spelsituaties (Scheidsrechter bal, Buitenspel, Opstootjes, Voordeel geven, Directe of indirecte vrije trap, Gele en rode kaarten)
 • De KNVB Wedstrijdzaken App
 • Zijn er opleidingen?
 • Hulp / naslagwerk
 • Pilot JO14 + JO13 seizoen 2023/’24
 • Help, ik heb een scheidsrechter nodig wat nu!
 • Vragen?

 
Leuk als je er bij bent! Geef je jouw komst even door aan:

Richard Egelie

Je kunt dan ook aangeven of je nog iets zou willen toevoegen aan de agenda of een specifiek onderwerp dat je graag behandeld zou zien.
 
Hartelijke groet,
Richard Egelie en Jaap van den Berg

1 maand geleden

Interessante avond voor ouders jongste Tabajeugd

4 maanden geleden

Missie geslaagd!

Het Amsterdamsche Voetbal kopt 'm in: "SELECTIE: TABA wil het bewogen verlopen seizoen een beter vervolg geven".
Met 17 vertrekkende spelers uit de selectie was het een uitdaging voor de staf. Maar de missie is geslaagd! De selectie staat ...

Lees verder

1 jaar geleden

Taba zoekt sponsor

Laat deze unieke kans niet liggen! Word shirtsponsor van onze TABA 1
Neem contact op met het bestuur voor verdere details

Lees verder

1 jaar geleden

Zondag vrouwen 1 zoekt versterking!

Goed nieuws: We krijgen weer een vrouwenteam!

Lees verder

1 jaar geleden

In memoriam Jerry van Beers

Teun van de Keuken schreef in de Volkskrant een treffende column over Jerry.
Jerry was de vader van Taba jeugdvoetballer Jip en man van Joline, en daarnaast al jaren een betrokken teamleider.

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektrainingen voor jeugd ook in mei en juni

We zijn alweer in de laatste week aangekomen van de eerste cyclus van de techniektrainingen. V-Sport en Begeleiding en Taba zijn verheugd over de opkomst en de positieve feedback van zowel de spelers als alle ouders.

Lees verder

9 maanden geleden

Techniektraining voor de jeugd t/m O14 begint weer!

Vrijdag 10 maart beginnen de techniektrainingen van Club de Sport weer. De trainingen zijn ontworpen om spelers van alle niveaus te helpen bij het verbeteren van hun techniek en het opbouwen van hun vertrouwen op het veld.

Lees verder

4 maanden geleden

Weergaloze viering met een ‘Vaantje’ voor het 1-jarig bestaan van Taba dames 1-30+!

Op 15 juli vond bij Taba de viering van het 1-jarig bestaan van Taba dames plaats. De dames werkten zich eerst in het zweet tijdens de kickboks-clinic van Richardo Fyeet, zelfs in de felle zon en stortregen bleven ze scherp. 

Lees verder