Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

René van Vark neemt de selectie van Taba volgend seizoen niet meer onder zijn hoede. Zijn werk is dit seizoen nog niet gedaan, maar we kunnen nu al zeggen dat hij de jongens heeft verbeterd, teamspirit en sterk voetbal heeft gebracht en dat zullen we niet vergeten, en hem ook niet. Taba zet hem op het eind van het seizoen in het zonnetje. Zijn opvolger is gelukkig geen onbekende.


Vandaag zette Hans Bergsma, al ruim 40 jaar trainer, al ettelijke jaren verbonden met Taba en vorig seizoen uitgeroepen tot beste trainer van Amsterdam namelijk zijn handtekening.

Komend seizoen gaat hij de Zondag 1 trainen. Uiteraard hoopt Hans op het kampioenschap dit seizoen en treft hij de jongens komend seizoen in de derde klasse. Dan zal hij in de eerste wedstrijden het initiatief grijpen aanvallend te spelen en dominantie in het spel brengen, om zo de eerste punten te bemachtigen en Taba direct in de middenmoot veilig te stellen om vervolgens met aantrekkelijk voetbal het hoogst haalbare te bereiken.

Mocht het kampioenschap dit seizoen ondanks de strijdlust en het energieke voetbal aan Taba voorbij gaan, dan is er volgend seizoen wat Hans betreft maar één strategie: resoluut kampioen worden!

De Zondag 1 & 2 zullen komend seizoen 7 weken lang gezamenlijk starten onder de hoede van Hans. Niet alleen zijn er 8 à 9 nieuwe transfer-spelers te verwachten, ook heeft Taba een nieuwe trainer aangetrokken voor het tweede: de 29-jarige Pieter (nu A junioren trainer bij Swift). Wat Hans betreft een zeer leuke ontwikkeling om een jonge trainer achter hem te zetten, die kan leren, en daarbij zijn eigen stijl kan ontwikkelen en zo na de eerste 7 weken het tweede ook op de kaart kan zetten.

Het belooft een mooi samenspel te worden van Hans, Pieter en de spelers van de Zondag 1 & 2. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en zal ook Pieter zich binnenkort aan Taba gaan voorstellen.

 

Fotoreportage: Mario Wormhoudt, Eva Smeets

4 dagen geleden

Beterschap Hans!

Afgelopen maandag ging Hans voor controle naar het AMC. De controle werd helaas een blijvend bezoek. Binnen 14 dagen wacht hem een bypass operatie.

Lees verder

2 jaar geleden

AFC Taba 35+2 – AFC Ajax 35+1

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam zeer goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar o.a. mede door Corona geen kampioen zijn geworden.

Lees verder

2 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

2 maanden geleden

Aad in het zonnetje na heftige operatie

Het gaat elke dag iets beter met clubman Aad. We verwachten hem snel weer bij Taba te zien. Ricardo bracht hem namens het bestuur een passend presentje.

Lees verder

2 maanden geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

6 maanden geleden

Tien doelstellingen van het nieuwe TABA-bestuur!

In de ALV van maandag 31 januari jl. heeft de ALV haar goedkeuring uitgesproken over uitbreiding van het bestuur met Marcel de Nes, Sander Kes, Ricardo Fernandes Nazare en Marcus Staphorst

Lees verder

3 maanden geleden

Uitnodiging JO7 t/m JO12: Kick-off nieuwe seizoen (27 juni)

Kom samen met Ferry (HO) interactief meesparren over de ontwikkeling van onze jeugd! Maandag 27 juni van 19.30 - 21.00 in de kantine

Lees verder

5 maanden geleden

De techniektrainingen voor jeugd (JO8 t/m JO15) gaan weer van start!

Vanaf vrijdag 8 april verzorgen wij in samenwerking met V-Sport en Begeleiding weer wekelijkse techniektrainingen voor de jeugd.

Lees verder