Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

René van Vark neemt de selectie van Taba volgend seizoen niet meer onder zijn hoede. Zijn werk is dit seizoen nog niet gedaan, maar we kunnen nu al zeggen dat hij de jongens heeft verbeterd, teamspirit en sterk voetbal heeft gebracht en dat zullen we niet vergeten, en hem ook niet. Taba zet hem op het eind van het seizoen in het zonnetje. Zijn opvolger is gelukkig geen onbekende.


Vandaag zette Hans Bergsma, al ruim 40 jaar trainer, al ettelijke jaren verbonden met Taba en vorig seizoen uitgeroepen tot beste trainer van Amsterdam namelijk zijn handtekening.

Komend seizoen gaat hij de Zondag 1 trainen. Uiteraard hoopt Hans op het kampioenschap dit seizoen en treft hij de jongens komend seizoen in de derde klasse. Dan zal hij in de eerste wedstrijden het initiatief grijpen aanvallend te spelen en dominantie in het spel brengen, om zo de eerste punten te bemachtigen en Taba direct in de middenmoot veilig te stellen om vervolgens met aantrekkelijk voetbal het hoogst haalbare te bereiken.

Mocht het kampioenschap dit seizoen ondanks de strijdlust en het energieke voetbal aan Taba voorbij gaan, dan is er volgend seizoen wat Hans betreft maar één strategie: resoluut kampioen worden!

De Zondag 1 & 2 zullen komend seizoen 7 weken lang gezamenlijk starten onder de hoede van Hans. Niet alleen zijn er 8 à 9 nieuwe transfer-spelers te verwachten, ook heeft Taba een nieuwe trainer aangetrokken voor het tweede: de 29-jarige Pieter (nu A junioren trainer bij Swift). Wat Hans betreft een zeer leuke ontwikkeling om een jonge trainer achter hem te zetten, die kan leren, en daarbij zijn eigen stijl kan ontwikkelen en zo na de eerste 7 weken het tweede ook op de kaart kan zetten.

Het belooft een mooi samenspel te worden van Hans, Pieter en de spelers van de Zondag 1 & 2. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en zal ook Pieter zich binnenkort aan Taba gaan voorstellen.

 

Fotoreportage: Mario Wormhoudt, Eva Smeets

2 maanden geleden

Nieuwe wedstrijdsecretaris!

VACATURE INGEVULD:

Welkom Fatih Kurnaz!
bereikbaar op wedstrijdsecretaris@afctaba.nl

Lees verder

1 jaar geleden

Tabar To Go!

In coronatijd met de steeds veranderende maatregelen wordt onze roemruchte Tabar de ‘Tabar To Go’

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

1 jaar geleden

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder

1 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

1 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

1 week geleden

In memoriam Jerry van Beers

Gisterenavond bereikte Taba het bijzonder verdrietige bericht dat Jerry Beers na een kort ziekbed geheel onverwacht is overleden.

Lees verder

2 maanden geleden

Samen in actie, de JO14-2 is al begonnen

Maak jouw team aan, scoor doelpunten.
Alle kleine beetjes helpen!
www.inactievoorgiro555.nl

Lees verder