Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

René van Vark neemt de selectie van Taba volgend seizoen niet meer onder zijn hoede. Zijn werk is dit seizoen nog niet gedaan, maar we kunnen nu al zeggen dat hij de jongens heeft verbeterd, teamspirit en sterk voetbal heeft gebracht en dat zullen we niet vergeten, en hem ook niet. Taba zet hem op het eind van het seizoen in het zonnetje. Zijn opvolger is gelukkig geen onbekende.


Vandaag zette Hans Bergsma, al ruim 40 jaar trainer, al ettelijke jaren verbonden met Taba en vorig seizoen uitgeroepen tot beste trainer van Amsterdam namelijk zijn handtekening.

Komend seizoen gaat hij de Zondag 1 trainen. Uiteraard hoopt Hans op het kampioenschap dit seizoen en treft hij de jongens komend seizoen in de derde klasse. Dan zal hij in de eerste wedstrijden het initiatief grijpen aanvallend te spelen en dominantie in het spel brengen, om zo de eerste punten te bemachtigen en Taba direct in de middenmoot veilig te stellen om vervolgens met aantrekkelijk voetbal het hoogst haalbare te bereiken.

Mocht het kampioenschap dit seizoen ondanks de strijdlust en het energieke voetbal aan Taba voorbij gaan, dan is er volgend seizoen wat Hans betreft maar één strategie: resoluut kampioen worden!

De Zondag 1 & 2 zullen komend seizoen 7 weken lang gezamenlijk starten onder de hoede van Hans. Niet alleen zijn er 8 à 9 nieuwe transfer-spelers te verwachten, ook heeft Taba een nieuwe trainer aangetrokken voor het tweede: de 29-jarige Pieter (nu A junioren trainer bij Swift). Wat Hans betreft een zeer leuke ontwikkeling om een jonge trainer achter hem te zetten, die kan leren, en daarbij zijn eigen stijl kan ontwikkelen en zo na de eerste 7 weken het tweede ook op de kaart kan zetten.

Het belooft een mooi samenspel te worden van Hans, Pieter en de spelers van de Zondag 1 & 2. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en zal ook Pieter zich binnenkort aan Taba gaan voorstellen.

 

Fotoreportage: Mario Wormhoudt, Eva Smeets

5 maanden geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

1 jaar geleden

Nieuwsbrief: Agenda ALV, aanvullende bestuursleden, corona-update

1 jaar geleden

Dames 1 (35+) zoekt met spoed keepster!

3 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw

1 jaar geleden

1e Tabarbeque Toernooi zeer geslaagd!

10 teams, twee poules... 3 bekers, een troostprijs en voor iedereen een heerlijke Tabarbeque!

Lees verder

1 jaar geleden

De techniektrainingen voor jeugd (JO8 t/m JO15) gaan weer van start!

Vanaf vrijdag 8 april verzorgen wij in samenwerking met V-Sport en Begeleiding weer wekelijkse techniektrainingen voor de jeugd.

Lees verder

7 maanden geleden

Agenda ALV

De ALV vindt plaats op maandag 5 juni om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:  

Lees verder

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder