Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

TABA toonde vanaf het begin sterke spelintenties en domineerde de eerste 20 minuten. De snelle en behendige buitenspelers Duko en Pelli creëerden tal van gevaarlijke situaties voor het doel in de omschakeling. Ondanks enkele schoten rond de 16 meter, waaronder pogingen van Maxim Perels en Cas Helmink, slaagde TABA er niet in de keeper te passeren. Desondanks kon het team met opgeheven hoofd de rust ingaan, wetende dat ze op dat moment de beste kaarten hadden om de wedstrijd te winnen.

In de rust moesten twee TABA-spelers, Hidde en Maxim, het veld verlaten vanwege blessures. Nico en Jacob kwamen als hun vervangers in het veld. De tweede helft verliep over het algemeen rommelig, met voortdurende onderbrekingen door overtredingen en opstootjes. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een klassieke 0-0, totdat Sporting 70 gevaarlijk uitbrak. Een voorzet resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, waarbij keeper Roel kansloos achterbleef.

Na een reeks opstootjes en blessures, waaronder die van Cas Helmink en Luigi, kwam TABA met een slotoffensief. De ploeg besloot om achterin 1 op 1 te spelen en opportunistisch voetbal te hanteren. Er ontstonden nog enkele gevaarlijke momenten, waaronder een schot van Jacob.

Helaas viel de gewenste goal niet voor de Amsterdammers, en ze verlieten het veld zonder punten. Over het algemeen kenmerkte de wedstrijd zich door een sterke eerste helft en een matige tweede helft, die voornamelijk werd onderbroken door blessures en scheidsrechtersbeslissingen.

3 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

1 jaar geleden

JO10-1 pakt cup in de duinen!

Zondag 12 juni deed de JO10-1 mee aan het Duinpiepers toernooi in Zantvoort. Check de winnaars op video

Lees verder

4 weken geleden

Hevige blessure, de schrik van iedere Tabakker

Zo ook afgelopen zondag ... Hilal Barrak O23-1 raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens een thuiswedstrijd. Volgende week staat de operatie op de agenda. De Seniorencommisie Ricardo Fernandes Nazaré kwam namens Taba langs met een troostboeketje: "Sterkte Hilal!"

Lees verder

1 jaar geleden

Emotioneel afscheid van de Zaterdag 2

Na 14 jaar, 283 wedstrijden, 970 goals en 3 kampioenschappen was gisteren op het Tabarbeque toernooi de laatste actie van de zaterdag 2. Een geweldig team met echte Tabakkers. De club is trots op jullie. Dank jullie wel!

Lees verder

1 jaar geleden

Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

Lees verder

1 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

11 maanden geleden

Taba Disco 14 januari 20:23u!

10 maanden geleden

Oliebollentoernooi geslaagd!

Het  nieuwe jaar is voor de Taba Jeugd afgelopen weekend gezellig gestart met het Oliebollentoernooi! Meer foto's zien?

Lees verder