Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

TABA toonde vanaf het begin sterke spelintenties en domineerde de eerste 20 minuten. De snelle en behendige buitenspelers Duko en Pelli creëerden tal van gevaarlijke situaties voor het doel in de omschakeling. Ondanks enkele schoten rond de 16 meter, waaronder pogingen van Maxim Perels en Cas Helmink, slaagde TABA er niet in de keeper te passeren. Desondanks kon het team met opgeheven hoofd de rust ingaan, wetende dat ze op dat moment de beste kaarten hadden om de wedstrijd te winnen.

In de rust moesten twee TABA-spelers, Hidde en Maxim, het veld verlaten vanwege blessures. Nico en Jacob kwamen als hun vervangers in het veld. De tweede helft verliep over het algemeen rommelig, met voortdurende onderbrekingen door overtredingen en opstootjes. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een klassieke 0-0, totdat Sporting 70 gevaarlijk uitbrak. Een voorzet resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, waarbij keeper Roel kansloos achterbleef.

Na een reeks opstootjes en blessures, waaronder die van Cas Helmink en Luigi, kwam TABA met een slotoffensief. De ploeg besloot om achterin 1 op 1 te spelen en opportunistisch voetbal te hanteren. Er ontstonden nog enkele gevaarlijke momenten, waaronder een schot van Jacob.

Helaas viel de gewenste goal niet voor de Amsterdammers, en ze verlieten het veld zonder punten. Over het algemeen kenmerkte de wedstrijd zich door een sterke eerste helft en een matige tweede helft, die voornamelijk werd onderbroken door blessures en scheidsrechtersbeslissingen.

5 maanden geleden Zon1

3e overwinning in the pocket!

De introductie van de stadionspeaker beloofde wat hoor. Een stukje geschiedenis van Taba werd omgeroepen door de speakers. We waren gekomen om aan te vallen en creëerden meteen twee goede kansen.

Lees verder

1 jaar geleden

Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

Lees verder

1 jaar geleden

Fluiten is leuk: meer info over scheidsrechter & grensrechter

De informatie avond 'Fluiten is leuk' was goed bezocht. Wij hopen dat de aanwezigen een stuk wijzer zijn geworden en met veel vertrouwen, maar vooral, veel plezier het veld in kunnen stappen.

Lees verder

1 jaar geleden

Aangeboden: Leuke bijbaan in de voetbalsfeer!

Beste Tabanezen,
Voor onze winkel aan de Middenweg zoeken wij sportieve mensen die in ieder geval op zaterdag ons team willen versterken.

Lees verder

2 jaar geleden

Tien doelstellingen van het nieuwe TABA-bestuur!

In de ALV van maandag 31 januari jl. heeft de ALV haar goedkeuring uitgesproken over uitbreiding van het bestuur met Marcel de Nes, Sander Kes, Ricardo Fernandes Nazare en Marcus Staphorst

Lees verder

1 jaar geleden

Prachtig zonnig Taba voetbalweekend

De Zondag 1 én vrouwen Zondag 1 hebben beiden de 3 punten gepakt! En de vrouwen 30+...

Lees verder

1 jaar geleden

Hoofdtrainer gevonden! Welkom Carel van der Velden

Allereerst willen we Ferry van der Meulen (onze HO) hartelijk danken voor de afgelopen periode als trainer van onze Zondag 1, en Hans Bergsma sterkte wensen in zijn herstel. Tot het eind van dit seizoen verwelkomen we Carel van der Velden! Wie hij is?

Lees verder

1 jaar geleden

Beterschap Hans!

Afgelopen maandag ging Hans voor controle naar het AMC. De controle werd helaas een blijvend bezoek. Binnen 14 dagen wacht hem een bypass operatie.

Lees verder