Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

TABA toonde vanaf het begin sterke spelintenties en domineerde de eerste 20 minuten. De snelle en behendige buitenspelers Duko en Pelli creëerden tal van gevaarlijke situaties voor het doel in de omschakeling. Ondanks enkele schoten rond de 16 meter, waaronder pogingen van Maxim Perels en Cas Helmink, slaagde TABA er niet in de keeper te passeren. Desondanks kon het team met opgeheven hoofd de rust ingaan, wetende dat ze op dat moment de beste kaarten hadden om de wedstrijd te winnen.

In de rust moesten twee TABA-spelers, Hidde en Maxim, het veld verlaten vanwege blessures. Nico en Jacob kwamen als hun vervangers in het veld. De tweede helft verliep over het algemeen rommelig, met voortdurende onderbrekingen door overtredingen en opstootjes. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een klassieke 0-0, totdat Sporting 70 gevaarlijk uitbrak. Een voorzet resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, waarbij keeper Roel kansloos achterbleef.

Na een reeks opstootjes en blessures, waaronder die van Cas Helmink en Luigi, kwam TABA met een slotoffensief. De ploeg besloot om achterin 1 op 1 te spelen en opportunistisch voetbal te hanteren. Er ontstonden nog enkele gevaarlijke momenten, waaronder een schot van Jacob.

Helaas viel de gewenste goal niet voor de Amsterdammers, en ze verlieten het veld zonder punten. Over het algemeen kenmerkte de wedstrijd zich door een sterke eerste helft en een matige tweede helft, die voornamelijk werd onderbroken door blessures en scheidsrechtersbeslissingen.

1 jaar geleden

TIJD VOOR EEN WK-FEEST!

Op vrijdag 25 november om 17.00 spelen de mannen van Louis van Gaal hun tweede groepswedstrijd van het WK tegen Ecuador. Kom kijken, kantine 'en keuken zijn open!

Lees verder

6 maanden geleden Zon1

3e overwinning in the pocket!

De introductie van de stadionspeaker beloofde wat hoor. Een stukje geschiedenis van Taba werd omgeroepen door de speakers. We waren gekomen om aan te vallen en creëerden meteen twee goede kansen.