Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

TABA toonde vanaf het begin sterke spelintenties en domineerde de eerste 20 minuten. De snelle en behendige buitenspelers Duko en Pelli creëerden tal van gevaarlijke situaties voor het doel in de omschakeling. Ondanks enkele schoten rond de 16 meter, waaronder pogingen van Maxim Perels en Cas Helmink, slaagde TABA er niet in de keeper te passeren. Desondanks kon het team met opgeheven hoofd de rust ingaan, wetende dat ze op dat moment de beste kaarten hadden om de wedstrijd te winnen.

In de rust moesten twee TABA-spelers, Hidde en Maxim, het veld verlaten vanwege blessures. Nico en Jacob kwamen als hun vervangers in het veld. De tweede helft verliep over het algemeen rommelig, met voortdurende onderbrekingen door overtredingen en opstootjes. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een klassieke 0-0, totdat Sporting 70 gevaarlijk uitbrak. Een voorzet resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, waarbij keeper Roel kansloos achterbleef.

Na een reeks opstootjes en blessures, waaronder die van Cas Helmink en Luigi, kwam TABA met een slotoffensief. De ploeg besloot om achterin 1 op 1 te spelen en opportunistisch voetbal te hanteren. Er ontstonden nog enkele gevaarlijke momenten, waaronder een schot van Jacob.

Helaas viel de gewenste goal niet voor de Amsterdammers, en ze verlieten het veld zonder punten. Over het algemeen kenmerkte de wedstrijd zich door een sterke eerste helft en een matige tweede helft, die voornamelijk werd onderbroken door blessures en scheidsrechtersbeslissingen.

2 maanden geleden Zon1

Onze Zon 1 kan as. zondag de playoffs bereiken

Kom ze aanmoedigen! Zondag 12 mei 15:00u bij Taba! 

Lees verder

8 maanden geleden

Onze geliefde Tabar

Jullie hebben het vast al gemerkt, er borrelt van alles rondom onze geliefde Tabar.

Lees verder

10 maanden geleden

Voorlopige selectie Taba Zondag 1 bekend!

Na een goede voorbereiding en 4 oefenwedstrijden maakt hoofdtrainer Carel van der Velden het (voorlopige) selectieteam bekend. Uiteraard hoort daar een nieuwe teamfoto bij!

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektraining voor de jeugd t/m O14 begint weer!

Vrijdag 10 maart beginnen de techniektrainingen van Club de Sport weer. De trainingen zijn ontworpen om spelers van alle niveaus te helpen bij het verbeteren van hun techniek en het opbouwen van hun vertrouwen op het veld.

Lees verder

4 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw

1 jaar geleden

Nieuwe namen voor veldindeling

Het kan je even verwarren, maar het veld blijft als vanouds, slechts de naam is gewijzigd.

Lees verder

11 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld!

De vrijwilligerscommissie zoekt versterking, want ook naast het veld staan we er samen voor! Veel handen maken licht werk. Kijk wat jij kunt doen. Deze vacature lezen en delen onder bekenden bijvoorbeeld is al een goede start! 

Lees verder

1 jaar geleden

TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Na iets moois komt iets simpel is een wijs voetbal gezegde. Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. 

Lees verder