TABA verliest na knotsgekke slotfase

Op Sportpark Drieburg stond op zondagmiddag een Amsterdams onderonsje op het programma. TABA ging op bezoek bij WV-HEDW, wat tegelijkertijd een wedstrijd was tussen de nummers 3 en 4 in de 3e klasse C. 

De wedstrijd begon voor TABA uitstekend, met een snelle openingsgoal. Na een vlotte counter kon Duko de Vries zijn tegenstander uitspelen en de bal breed leggen op Luigi Zottoli, die de 0-1 binnenschoot. Hierna volgde nog een aantal kansen voor TABA, maar deze werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Aan de andere kant kon WV-HEDW niet echt een vuist maken. Zodoende gingen beide ploegen aan de thee met een 0-1 ruststand.

Na de rust zagen de toeschouwers dat TABA opnieuw goed uit de startblokken schoot. Dit resulteerde dan ook in de 2-0. Opnieuw was het Duko de Vries die zijn tegenstander uitspeelde en de bal breed kon leggen. Ditmaal was het Danilo Griffioen die de bal kon binnentikken. In het vervolg van de wedstrijd waren er aan beide kanten wat kleine mogelijkheden, maar leek de wedstrijd een beetje dood te bloeden. Tot de 89e minuut. Een voorzet van WV-HEDW werd goed binnen getikt, waardoor het 2-1 werd. Direct vanaf de aftrap veroverde WV-HEDW de bal weer en kreeg een vrije trap mee. Deze vrije trap werd vrij binnen gekopt, waardoor het in de 90e minuut zomaar 2-2 stond. Weer 3 minuten later kon de spits van WV-HEDW zomaar vogelvrij doorlopen op keeper Roel Hoek. De spits faalde niet, waardoor de 3-2 een feit was. In de allerlaatste minuut werd het zelfs nog 4-2 voor WV-HEDW, wat ook meteen het einde was van deze knotsgekke slotfase.

Al met al een wedstrijd waarin geen vuiltje aan de lucht leek voor TABA, totdat in de slotfase opeens alles fout ging. Door deze uitslag loopt WV-HEDW 3 punten in, waardoor de achterstand op nummer 3 TABA nog maar 1 punt bedraagt. Aankomende zondag gaat TABA naar Leusden, waar het inhaalduel met Roda ‘46 gespeeld gaat worden.

1 jaar geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba op vakantie

Vanaf vrijdag 30 juni is Taba gesloten. Wij gaan weer open op maandag 28 augustus. Dat betekent dat ...

Lees verder

1 jaar geleden

Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

Lees verder

2 jaar geleden

Het eerste Tabarbeque Toernooi komt eraan!

Houd 18 juni vrij in je agenda!

Lees verder

2 jaar geleden

Techniektrainingen voor jeugd ook in mei en juni

We zijn alweer in de laatste week aangekomen van de eerste cyclus van de techniektrainingen. V-Sport en Begeleiding en Taba zijn verheugd over de opkomst en de positieve feedback van zowel de spelers als alle ouders.

Lees verder

10 maanden geleden

TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Lees verder

1 jaar geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

2 jaar geleden

Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

Lees verder