Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij. De extreme hitte zorgde ervoor dat beide ploegen minder energie konden leveren dan gewoonlijk. Hees was in de eerste helft de bovenliggende partij met het meeste balbezit. Toch kwam de thuisploeg in de openingsfase bijna op voorsprong. Na een knappe dribbel van Duko de Vries ramde de lange spits de bal uit schier onmogelijke hoek op de lat.

Het was De Vries die even later alsnog de score opende. Na een slimme schouderduw schoof hij de bal langs de keeper: 1-0. Even later was het alweer 1-1. Een afstandsschot werd zwak weggewerkt door de TABA defensie waarna rechtsbuiten Chidar de bal in de korte hoek schoot. Vlak voor rust ging het mis na balverlies op het middenveld bij TABA. Na een dieptebal kon Hees de 1-2 binnen schuiven.

De tweede helft schoot TABA uit de startblokken en had het voor het grootste gedeelte het overwicht. Door vlot combinatievoetbal op het middenveld werd Hees terug gedrongen op eigen helft. Via een handsbal verdiende TABA een strafschop die binnen geschoven werd door Gilbert Oord: 2-2. Nog geen vijf minuten later kwam Hees alweer op voorsprong. Na een slimme één-twee kon Hees met een mooi lobje voor 2-3 kon zorgen.

Het slotstuk van de wedstrijd zorgde nog voor enkele hachelijke momenten voor Hees toen Gilbert Oord in kansrijke positie naast het doel kopte. Ook werd een duidelijke strafschop voor Hees over het hoofd gezien door de scheidsrechter.

Door de overwinning staan DESTO en Hees bovenaan in de groep. Omdat JOS 2 zich heeft teruggetrokken uit de beker hebben zowel DESTO, TABA en Hees nog kans om door te gaan in de districtsbeker.

Laatste speelronde bekertoernooi:
16 september
DESTO 1 - TABA 1

3 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba pakte door!

Taba kwam als winnaar uit de bus - met een ruime overwinning van 0-5 zijn de 3 punten gepakt! Hoe?

Lees verder

1 jaar geleden

Prachtig zonnig Taba voetbalweekend

De Zondag 1 én vrouwen Zondag 1 hebben beiden de 3 punten gepakt! En de vrouwen 30+...

Lees verder

1 maand geleden Zon1

Zondag 1 wint van FAIR PLAY

Op zondagmiddag 24 maart stond er een mooie wedstrijd op de planning in de 3e klasse C zondag. Taba, de nummer 4, ontving SMVC Fair Play, de nummer 6. In de eerste wedstrijd in Culemborg verloor Taba met 3-2, dus het wilde wat recht zetten.

Lees verder

Taba JO13-1 tweede op Germany Cup Dortmund

Tijdens het Paasweekend bereikte TABA JO13-1 de finale een internationaal toernooi in Dortmund. Van de twaalf teams uit Duitsland, Zweden, België en Nederland moest TABA na een fantastische eindstrijd alleen het Zweedse team van VEGA FC voor laten gaan.

Lees verder

11 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

2 jaar geleden

Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.