Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij. De extreme hitte zorgde ervoor dat beide ploegen minder energie konden leveren dan gewoonlijk. Hees was in de eerste helft de bovenliggende partij met het meeste balbezit. Toch kwam de thuisploeg in de openingsfase bijna op voorsprong. Na een knappe dribbel van Duko de Vries ramde de lange spits de bal uit schier onmogelijke hoek op de lat.

Het was De Vries die even later alsnog de score opende. Na een slimme schouderduw schoof hij de bal langs de keeper: 1-0. Even later was het alweer 1-1. Een afstandsschot werd zwak weggewerkt door de TABA defensie waarna rechtsbuiten Chidar de bal in de korte hoek schoot. Vlak voor rust ging het mis na balverlies op het middenveld bij TABA. Na een dieptebal kon Hees de 1-2 binnen schuiven.

De tweede helft schoot TABA uit de startblokken en had het voor het grootste gedeelte het overwicht. Door vlot combinatievoetbal op het middenveld werd Hees terug gedrongen op eigen helft. Via een handsbal verdiende TABA een strafschop die binnen geschoven werd door Gilbert Oord: 2-2. Nog geen vijf minuten later kwam Hees alweer op voorsprong. Na een slimme één-twee kon Hees met een mooi lobje voor 2-3 kon zorgen.

Het slotstuk van de wedstrijd zorgde nog voor enkele hachelijke momenten voor Hees toen Gilbert Oord in kansrijke positie naast het doel kopte. Ook werd een duidelijke strafschop voor Hees over het hoofd gezien door de scheidsrechter.

Door de overwinning staan DESTO en Hees bovenaan in de groep. Omdat JOS 2 zich heeft teruggetrokken uit de beker hebben zowel DESTO, TABA en Hees nog kans om door te gaan in de districtsbeker.

Laatste speelronde bekertoernooi:
16 september
DESTO 1 - TABA 1

1 jaar geleden

In memoriam Jerry van Beers

Teun van de Keuken schreef in de Volkskrant een treffende column over Jerry.
Jerry was de vader van Taba jeugdvoetballer Jip en man van Joline, en daarnaast al jaren een betrokken teamleider.

Lees verder

3 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw

3 jaar geleden

AFC Taba 35+2 – AFC Ajax 35+1

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam zeer goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar o.a. mede door Corona geen kampioen zijn geworden.

Lees verder

9 maanden geleden

Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

Lees verder

1 jaar geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

1 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

9 maanden geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

1 jaar geleden

Gezocht: Hoofd Opleidingen

Ben of ken jij dé Hoofd Opleidingen die ons technisch jeugdbeleidsplan wil helpen uitvoeren?
De belangrijkste taak voor de HO is om het niveau van het trainen en coachen in de jeugd te verhogen.

Lees verder