TABA wint verdiend, maar moeizaam

In een lastige wedstrijd is Taba er in geslaagd om 3 punten mee te nemen naar Amsterdam. Op sportpark Marco van Basten werd PVC, de huidige nummer 9 van de 3e klasse C, met 0-2 verslagen. 

Taba begon de wedstrijd voortvarend, met gelijk veel druk op de goal van PVC. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. In de fase hierna werd het spel erg rommelig van beide kanten. Dit leidde tot wat kansjes over en weer. De grootste kans kwam voor de nummer 9 van PVC, maar zijn schot werd goed gestopt door TABA-doelman Jari Bakx. Mede door deze redding gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 stand. 

 

Na de rust kwam TABA beter uit de startblokken. Ondanks dat het soms nog wat rommelig speelde, werd er met vlagen goed en gecontroleerd gevoetbald. Ondertussen wist PVC aanvallend niet echt meer een vuist te maken, mede door de goed spelende TABA defensie.  Echter wist TABA het veldoverwicht nog niet om te zetten in grote kansen en dus bleef een lange tijd de brilstand op het scorebord staan. Gelukkig voor TABA viel de 1-0 dan toch, rond de 75e minuut. Een uitstekende vrije trap van Ilyas Hamdi werd door Niels Bouwman op waarde geschat, waardoor hij vanaf een meter of 5 vrijuit kon binnenkoppen. In de fase hierna ging PVC opportunistischer voetbal spelen, maar ook dit resulteerde niet echt in grote kansen. Dankzij dit opportunistische voetbal ontstond er veel ruimte achter de verdediging van PVC. De ingevallen Anders Hoek ontsnapte in de blessuretijd aan de verdediging en wist met een mooie boogbal de keeper te verschalken. 

 

Al met al een moeizame, maar zeer verdiende overwinning voor TABA. Door deze overwinning stijgt TABA naar de 3e plek in de 3e klasse C en doet het volop mee om de bovenste plekken

 

 

7 maanden geleden

Voorlopige selectie Taba Zondag 1 bekend!

Na een goede voorbereiding en 4 oefenwedstrijden maakt hoofdtrainer Carel van der Velden het (voorlopige) selectieteam bekend. Uiteraard hoort daar een nieuwe teamfoto bij!

Lees verder

1 jaar geleden

Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

Lees verder

7 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld!

De vrijwilligerscommissie zoekt versterking, want ook naast het veld staan we er samen voor! Veel handen maken licht werk. Kijk wat jij kunt doen. Deze vacature lezen en delen onder bekenden bijvoorbeeld is al een goede start! 

Lees verder

1 jaar geleden

Aad in het zonnetje na heftige operatie

Het gaat elke dag iets beter met clubman Aad. We verwachten hem snel weer bij Taba te zien. Ricardo bracht hem namens het bestuur een passend presentje.

Lees verder

1 jaar geleden

ALV 7 november 2022

Update: verslag / notulen van de ALV op 7 november 2022 vind je hier

Lees verder

1 jaar geleden

Zondag 1 pakt 2e periode en gaat voor promotie naar 3e klasse

1 jaar geleden

Nog meer kunstgras nieuws!

In januari gaat de gemeente een intrapveldje aanleggen. Snoeiwerk begint deze week al!

Lees verder

3 jaar geleden

Nog meer sfeer op Taba’s uniek kleedgebouw