TABA wint verdiend, maar moeizaam

In een lastige wedstrijd is Taba er in geslaagd om 3 punten mee te nemen naar Amsterdam. Op sportpark Marco van Basten werd PVC, de huidige nummer 9 van de 3e klasse C, met 0-2 verslagen.

Taba begon de wedstrijd voortvarend, met gelijk veel druk op de goal van PVC. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. In de fase hierna werd het spel erg rommelig van beide kanten. Dit leidde tot wat kansjes over en weer. De grootste kans kwam voor de nummer 9 van PVC, maar zijn schot werd goed gestopt door TABA-doelman Jari Bakx. Mede door deze redding gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 stand.

Na de rust kwam TABA beter uit de startblokken. Ondanks dat het soms nog wat rommelig speelde, werd er met vlagen goed en gecontroleerd gevoetbald. Ondertussen wist PVC aanvallend niet echt meer een vuist te maken, mede door de goed spelende TABA defensie.  Echter wist TABA het veldoverwicht nog niet om te zetten in grote kansen en dus bleef een lange tijd de brilstand op het scorebord staan. Gelukkig voor TABA viel de 1-0 dan toch, rond de 75e minuut. Een uitstekende vrije trap van Ilyas Hamdi werd door Niels Bouwman op waarde geschat, waardoor hij vanaf een meter of 5 vrijuit kon binnenkoppen. In de fase hierna ging PVC opportunistischer voetbal spelen, maar ook dit resulteerde niet echt in grote kansen. Dankzij dit opportunistische voetbal ontstond er veel ruimte achter de verdediging van PVC. De ingevallen Anders Hoek ontsnapte in de blessuretijd aan de verdediging en wist met een mooie boogbal de keeper te verschalken.

Al met al een moeizame, maar zeer verdiende overwinning voor TABA. Door deze overwinning stijgt TABA naar de 3e plek in de 3e klasse C en doet het volop mee om de bovenste plekken

1 jaar geleden

Hoofdtrainer gevonden! Welkom Carel van der Velden

Allereerst willen we Ferry van der Meulen (onze HO) hartelijk danken voor de afgelopen periode als trainer van onze Zondag 1, en Hans Bergsma sterkte wensen in zijn herstel. Tot het eind van dit seizoen verwelkomen we Carel van der Velden! Wie hij is?

Lees verder

2 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

Fluiten is leuk: meer info over scheidsrechter & grensrechter

De informatie avond 'Fluiten is leuk' was goed bezocht. Wij hopen dat de aanwezigen een stuk wijzer zijn geworden en met veel vertrouwen, maar vooral, veel plezier het veld in kunnen stappen.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba pakte door!

Taba kwam als winnaar uit de bus - met een ruime overwinning van 0-5 zijn de 3 punten gepakt! Hoe?

Lees verder

Taba promoveert naar de derde klasse!

0-1 met rust, 0-3 bij het fluitsignaal... Super voetbal, keihard werken is beloond, en terecht: Voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de 3e klasse!

Lees verder

2 maanden geleden Zon1

TABA verliest na knotsgekke slotfase

Op Sportpark Drieburg stond op zondagmiddag een Amsterdams onderonsje op het programma. TABA ging op bezoek bij WV-HEDW, wat tegelijkertijd een wedstrijd was tussen de nummers 3 en 4 in de 3e klasse C.

Lees verder

3 jaar geleden

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder

Toernooischema Tabarbeque is bekend!

Met 10 teams en zon op de velden belooft het eerste Tabarbeque Toernooi mooi te worden.

Klik hier voor Toernooischema & alle informatie!