Zondag ontving AFC Taba FC Aalsmeer

Wat op papier een makkelijke wedstrijd moest lijken voor AFC Taba, bleek toch niet zo makkelijk te gaan.

Taba oogt in de beginfase niet super scherp, waardoor Aalsmeer in de 6e minuut op voorsprong komt. 

Een lange bal van Aalsmeer brengt de verdediging van Taba in verlegenheid. Keeper Jari schiet de bal weg, waardoor de bal komt rond de middenlijn in handen van de Nummer 11 van Aalsmeer, die hem van zo’n 25 meter van de goal knap over de keeper heen schiet.

Het antwoord van Taba komt in de 36e minuut, na een goeie aanval over rechts komt de bal in de voeten van Danilo, die hem voor open goal kan binnenwerken. 

Taba domineert de wedstrijd in de 1e helft, maar weet niet extreem veel kansen te creëren.

Na rust ogen de Amsterdammers scherper uit de kleedkamer. In de 52e minuut is het de Italiaanse spits Luigi die de 2-1, na een knappe aanname, uit de draai binnenschiet.

Taba voert de druk op en 2 minuten later ligt de 3-1 er al in. Een goeie actie van middenvelder Teyssir eindigt voor de voeten van Luigi, die legt vervolgens klaar voor Danilo, die de 3-1 binnenschiet.

Fc Aalsmeer heeft het lastig in deze fase van de wedstrijd. De net ingevallen Duko versnelt aan de linkerkant en geeft een strakke voorzet op de mee opgekomen rechtsback David, die de 4-1 binnenschiet.

In de 72e minuut is het weer raak voor Taba. Invaller Jacob komt door vanaf links, geeft een voorzet die door David bij de 2e paal wordt teruggelegd op Luigi, die hem vanaf bijna een onmogelijke hoekt nog binnen knikt.

Toch doet Aalsmeer iets terug. Na slordig balverlies op eigen helft van Taba, schiet de nummer 10 van Aalsmeer beheerst binnen. 5-2

Het slotoffensief komt wederom van Taba. Het is in de 88e minuut, wanneer de Italiaanse doelpuntenmachine binnenschiet op aangeven van David en zo zijn hattrick compleet maakt.

Zo eindigt de wedstrijd in 6-2. Na een matige eerste helft waarin Aalsmeer prima tegenstand bood, trekt Taba toch aan het langste eind en doet wat het moet doen. De Amsterdammers Winnen met 6-2.

Taba maakt zich volgende week op voor de topper tegen SMVC Fair Play.
Fc Aalsmeer ontvangt volgende week PVC. 

 

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder

1 jaar geleden

Emotioneel afscheid van de Zaterdag 2

Na 14 jaar, 283 wedstrijden, 970 goals en 3 kampioenschappen was gisteren op het Tabarbeque toernooi de laatste actie van de zaterdag 2. Een geweldig team met echte Tabakkers. De club is trots op jullie. Dank jullie wel!

Lees verder

5 maanden geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

3 jaar geleden

AFC Taba 35+2 – AFC Ajax 35+1

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam zeer goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar o.a. mede door Corona geen kampioen zijn geworden.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba 35+ 1-spits scoort eindelijk weer eens

Wink Sabée, de spits van ons eerste 35+-veteranenteam heeft eindelijk weer eens het net weten te vinden.

Lees verder

3 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

3 jaar geleden

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder

11 maanden geleden

Taba Disco 14 januari 20:23u!