Zondag ontving AFC Taba FC Aalsmeer

Wat op papier een makkelijke wedstrijd moest lijken voor AFC Taba, bleek toch niet zo makkelijk te gaan.

Taba oogt in de beginfase niet super scherp, waardoor Aalsmeer in de 6e minuut op voorsprong komt.

Een lange bal van Aalsmeer brengt de verdediging van Taba in verlegenheid. Keeper Jari schiet de bal weg, waardoor de bal komt rond de middenlijn in handen van de Nummer 11 van Aalsmeer, die hem van zo’n 25 meter van de goal knap over de keeper heen schiet.

Het antwoord van Taba komt in de 36e minuut, na een goeie aanval over rechts komt de bal in de voeten van Danilo, die hem voor open goal kan binnenwerken.

Taba domineert de wedstrijd in de 1e helft, maar weet niet extreem veel kansen te creëren.

Na rust ogen de Amsterdammers scherper uit de kleedkamer. In de 52e minuut is het de Italiaanse spits Luigi die de 2-1, na een knappe aanname, uit de draai binnenschiet.

Taba voert de druk op en 2 minuten later ligt de 3-1 er al in. Een goeie actie van middenvelder Teyssir eindigt voor de voeten van Luigi, die legt vervolgens klaar voor Danilo, die de 3-1 binnenschiet.

Fc Aalsmeer heeft het lastig in deze fase van de wedstrijd. De net ingevallen Duko versnelt aan de linkerkant en geeft een strakke voorzet op de mee opgekomen rechtsback David, die de 4-1 binnenschiet.

In de 72e minuut is het weer raak voor Taba. Invaller Jacob komt door vanaf links, geeft een voorzet die door David bij de 2e paal wordt teruggelegd op Luigi, die hem vanaf bijna een onmogelijke hoekt nog binnen knikt.

Toch doet Aalsmeer iets terug. Na slordig balverlies op eigen helft van Taba, schiet de nummer 10 van Aalsmeer beheerst binnen. 5-2

Het slotoffensief komt wederom van Taba. Het is in de 88e minuut, wanneer de Italiaanse doelpuntenmachine binnenschiet op aangeven van David en zo zijn hattrick compleet maakt.

Zo eindigt de wedstrijd in 6-2. Na een matige eerste helft waarin Aalsmeer prima tegenstand bood, trekt Taba toch aan het langste eind en doet wat het moet doen. De Amsterdammers Winnen met 6-2.

Taba maakt zich volgende week op voor de topper tegen SMVC Fair Play.
Fc Aalsmeer ontvangt volgende week PVC.

8 maanden geleden

Welkom Oliver

Hi, I’m Oliver. I’m 26. I am in my final year studying physiotherapy. I will be AFC Taba’s new physiotherapist. I’m looking forward to getting to work and getting the team ready for the season.

Lees verder

11 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Lees verder

3 weken geleden

Lancering nieuw ARAG-scheidsrechters Tenue met fotoshoot

Kijk niet gek op als je zaterdag aanstaande (6 april) een flim/fotoploeg bij Taba ziet. Tijdens een aantal Taba wedstrijden worden diverse foto’s geschoten van onze scheidsrechter(s), die zijn gekleed in het nieuwe scheidsrechters tenue van ARAG en de KNVB.

Lees verder

1 jaar geleden

Kom Taba 1 supporten. Draag je gele Tabashirt al in de TABABUS

Zondag 19 juni: Wees op tijd als je met de bus mee wilt.
Verzamelen: kantine 12:30u
Vertrek: stipt om 13:00u

Eigen vervoer: Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp (Pancratius)

Lees verder

Taba 5 kampioen? We weten het zaterdag 29 april!

Kom ze aanmoedigen, en daarna een feestje met ze bouwen! Wedstrijd begint om 13:00u Tot zaterdag!

Lees verder

Taba promoveert naar de derde klasse!

0-1 met rust, 0-3 bij het fluitsignaal... Super voetbal, keihard werken is beloond, en terecht: Voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de 3e klasse!

Lees verder

7 maanden geleden

TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.