TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Waar DESTO aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan moest TABA ten minste met twee doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te halen. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in balans. De eerste kans was voor TABA. Na een knappe voorzet werd de bal echter vanaf drie meter voor open doel naast gekopt. Aan de andere kant maakten de behendige buitenspelers van DESTO het TABA knap lastig, waardoor de uitploeg enkele vrije trappen weg gaf rond het strafschopgebied. Bij de tweede vrije trap krulde de rechtsbuiten van DESTO de bal door de muur het doel in: 1-0.

In de tweede helft moest TABA alle zeilen bij zetten om enigszins kans te maken op de volgende ronde. De Amsterdammers gebruikten veelvuldig de lange bal om gevaar te stichten achter de DESTO defensie. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Rechtsback David Schrijver dribbelde vanaf de flank naar binnen en kapte handig bij zijn tegenstander weg om vervolgens rechtsbuiten Duko de Vries weg te steken. De spits gaf de bal op een presenteerblad terug op Schrijver die daardoor de 1-1 kon binnenschieten. Even later was het de ingevallen Maxim Perels die de 1-2 voor zijn rekening nam. De middenvelder stond net over de middenlijn toen hij DESTO keeper Marijn van Helmondt iets te ver voor zijn goal zag staan. Met een loepzuiver schot krulde hij de bal knap over de goalie heen.

Het momentum van de wedstrijd leek even later weg te vallen voor TABA toen Perels twee keer een gele kaart pakte en daarmee rood kreeg voor kritiek op de leiding na appel voor een strafschop. Na een zwakke uittrap van keeper Roel Hoek was het namelijk DESTO dat even later uit diezelfde onderschepping gemakkelijk de 2-2 kon maken, waardoor TABA voor een schier onmogelijke opgave leek te staan om nog kans te maken op de overwinning. TABA zette echter alles op alles om nog twee doelpunten te maken door spits Danilo en centrale verdediger Dion van Vark voorin te posteren. Danilo bewees meteen zijn waarde door uit een aangesneden vrije trap zijn voet tegen de bal te zetten voor de 2-3.

DESTO leek af te stevenen op het gewenste resultaat, maar met letterlijk de allerlaatste trap van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg. TABA verdediger Gilbert Oord ontving de bal aan de linkerhelft van het speelveld, draaide vooruit en legde de bal over een meter of 35 panklaar op het hoofd van Danilo, die de bal knap over de uitgekomen DESTO keeper kopte voor de 2-4. Na het doelpunt vloot de scheidsrechter meteen voor het einde van de wedstrijd.

Zo kan TABA zich opmaken voor de volgende bekerronde die binnenkort bekend zal worden gemaakt.

1 jaar geleden

Taba JO12-1 goes Germany Cup

Het afgelopen zonovergoten weekend speelde het team een internationaal toernooi op het terrein van de Venlosche Boys.

Lees verder

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder

1 jaar geleden

JO10-1 pakt cup in de duinen!

Zondag 12 juni deed de JO10-1 mee aan het Duinpiepers toernooi in Zantvoort. Check de winnaars op video

Lees verder

3 dagen geleden

Trein van onze zondag 1 dendert door richting nacompetitie!

Donderdavond wonnen onze jongens met 4-1 van APWC uit Amersfoort. Dat levert ze een gunstige positie op om zich te plaatsen voor de nacompetitie!

Lees verder

2 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

8 maanden geleden

Taba spik en span

Ze draaien bij elkaar wel meer dan 50 jaar mee binnen de club!

Lees verder

5 maanden geleden Zon1

Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Lees verder

7 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld, ook in de kantine!

Veel handen maken licht werk en iedereen wil toch een kopje koffie in de ochtend, een derde helft in de middag, en gastvrij zijn voor onze gastclubs?!

Dat kan niet zonder jou als vrijwilliger!

Lees verder