TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Waar DESTO aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan moest TABA ten minste met twee doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te halen. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in balans. De eerste kans was voor TABA. Na een knappe voorzet werd de bal echter vanaf drie meter voor open doel naast gekopt. Aan de andere kant maakten de behendige buitenspelers van DESTO het TABA knap lastig, waardoor de uitploeg enkele vrije trappen weg gaf rond het strafschopgebied. Bij de tweede vrije trap krulde de rechtsbuiten van DESTO de bal door de muur het doel in: 1-0.

In de tweede helft moest TABA alle zeilen bij zetten om enigszins kans te maken op de volgende ronde. De Amsterdammers gebruikten veelvuldig de lange bal om gevaar te stichten achter de DESTO defensie. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Rechtsback David Schrijver dribbelde vanaf de flank naar binnen en kapte handig bij zijn tegenstander weg om vervolgens rechtsbuiten Duko de Vries weg te steken. De spits gaf de bal op een presenteerblad terug op Schrijver die daardoor de 1-1 kon binnenschieten. Even later was het de ingevallen Maxim Perels die de 1-2 voor zijn rekening nam. De middenvelder stond net over de middenlijn toen hij DESTO keeper Marijn van Helmondt iets te ver voor zijn goal zag staan. Met een loepzuiver schot krulde hij de bal knap over de goalie heen.

Het momentum van de wedstrijd leek even later weg te vallen voor TABA toen Perels twee keer een gele kaart pakte en daarmee rood kreeg voor kritiek op de leiding na appel voor een strafschop. Na een zwakke uittrap van keeper Roel Hoek was het namelijk DESTO dat even later uit diezelfde onderschepping gemakkelijk de 2-2 kon maken, waardoor TABA voor een schier onmogelijke opgave leek te staan om nog kans te maken op de overwinning. TABA zette echter alles op alles om nog twee doelpunten te maken door spits Danilo en centrale verdediger Dion van Vark voorin te posteren. Danilo bewees meteen zijn waarde door uit een aangesneden vrije trap zijn voet tegen de bal te zetten voor de 2-3.

DESTO leek af te stevenen op het gewenste resultaat, maar met letterlijk de allerlaatste trap van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg. TABA verdediger Gilbert Oord ontving de bal aan de linkerhelft van het speelveld, draaide vooruit en legde de bal over een meter of 35 panklaar op het hoofd van Danilo, die de bal knap over de uitgekomen DESTO keeper kopte voor de 2-4. Na het doelpunt vloot de scheidsrechter meteen voor het einde van de wedstrijd.

Zo kan TABA zich opmaken voor de volgende bekerronde die binnenkort bekend zal worden gemaakt.

6 maanden geleden

Techniektraining voor de jeugd t/m O14 begint weer!

Vrijdag 10 maart beginnen de techniektrainingen van Club de Sport weer. De trainingen zijn ontworpen om spelers van alle niveaus te helpen bij het verbeteren van hun techniek en het opbouwen van hun vertrouwen op het veld.

Lees verder

3 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

4 maanden geleden

Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Lees verder

1 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

1 jaar geleden

In memoriam Hans Bakker

Vorige week is tragisch, bij een verkeersongeluk, omgekomen Hans Bakker, op 67 jarige leeftijd.

Lees verder

1 jaar geleden

Contracten voor volgend seizoen liggen klaar

Terwijl Taba Zondag 1, onder bezielende leiding van René van Vark, in de laatste wedstrijden als vechtersbazen gaan voor het kampioenschap, heeft het bestuur en de seniorencommissie onder leiding van Ricardo Fernandes Nazaré de contracten voor komend jaar klaar om ondertekend te worden.

Lees verder

1 jaar geleden

Zaterdag 6 Kampioenen!

Met de winst tegen Jos kon Taba Zaterdag 6 de kurken laten knallen: Terechte kampioenen!

Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

5 maanden geleden

In memoriam: Richard van Os

Op 13 april bereikte ons het trieste bericht dat Richard van Os, speler en betrokken vader bij onze club is overleden.

Lees verder