TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Waar DESTO aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan moest TABA ten minste met twee doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te halen. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in balans. De eerste kans was voor TABA. Na een knappe voorzet werd de bal echter vanaf drie meter voor open doel naast gekopt. Aan de andere kant maakten de behendige buitenspelers van DESTO het TABA knap lastig, waardoor de uitploeg enkele vrije trappen weg gaf rond het strafschopgebied. Bij de tweede vrije trap krulde de rechtsbuiten van DESTO de bal door de muur het doel in: 1-0.

In de tweede helft moest TABA alle zeilen bij zetten om enigszins kans te maken op de volgende ronde. De Amsterdammers gebruikten veelvuldig de lange bal om gevaar te stichten achter de DESTO defensie. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Rechtsback David Schrijver dribbelde vanaf de flank naar binnen en kapte handig bij zijn tegenstander weg om vervolgens rechtsbuiten Duko de Vries weg te steken. De spits gaf de bal op een presenteerblad terug op Schrijver die daardoor de 1-1 kon binnenschieten. Even later was het de ingevallen Maxim Perels die de 1-2 voor zijn rekening nam. De middenvelder stond net over de middenlijn toen hij DESTO keeper Marijn van Helmondt iets te ver voor zijn goal zag staan. Met een loepzuiver schot krulde hij de bal knap over de goalie heen.

Het momentum van de wedstrijd leek even later weg te vallen voor TABA toen Perels twee keer een gele kaart pakte en daarmee rood kreeg voor kritiek op de leiding na appel voor een strafschop. Na een zwakke uittrap van keeper Roel Hoek was het namelijk DESTO dat even later uit diezelfde onderschepping gemakkelijk de 2-2 kon maken, waardoor TABA voor een schier onmogelijke opgave leek te staan om nog kans te maken op de overwinning. TABA zette echter alles op alles om nog twee doelpunten te maken door spits Danilo en centrale verdediger Dion van Vark voorin te posteren. Danilo bewees meteen zijn waarde door uit een aangesneden vrije trap zijn voet tegen de bal te zetten voor de 2-3.

DESTO leek af te stevenen op het gewenste resultaat, maar met letterlijk de allerlaatste trap van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg. TABA verdediger Gilbert Oord ontving de bal aan de linkerhelft van het speelveld, draaide vooruit en legde de bal over een meter of 35 panklaar op het hoofd van Danilo, die de bal knap over de uitgekomen DESTO keeper kopte voor de 2-4. Na het doelpunt vloot de scheidsrechter meteen voor het einde van de wedstrijd.

Zo kan TABA zich opmaken voor de volgende bekerronde die binnenkort bekend zal worden gemaakt.

1 jaar geleden

Welkom Ferry, Hoofd Opleiding Jeugd

We zijn verheugd te melden dat we per 1 juli voor de jeugd en de ouders een nieuwe Hoofd Opleiding verwelkomen.

Ferry van der Meulen
gedreven, perfectionistische, zelfkritisch, 32 jaar en trotse vader van bonusdochtertje

Lees verder

1 jaar geleden

ALV 7 november 2022

Update: verslag / notulen van de ALV op 7 november 2022 vind je hier

Lees verder

4 maanden geleden

Interessante avond voor ouders jongste Tabajeugd

3 maanden geleden

Agenda ALV (13 november as.)

De ALV vindt plaats op maandag 13 november om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:  

Lees verder

1 jaar geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

7 maanden geleden

Missie geslaagd!

Het Amsterdamsche Voetbal kopt 'm in: "SELECTIE: TABA wil het bewogen verlopen seizoen een beter vervolg geven".
Met 17 vertrekkende spelers uit de selectie was het een uitdaging voor de staf. Maar de missie is geslaagd! De selectie staat ...

Lees verder

4 maanden geleden Zon1

3e overwinning in the pocket!

De introductie van de stadionspeaker beloofde wat hoor. Een stukje geschiedenis van Taba werd omgeroepen door de speakers. We waren gekomen om aan te vallen en creëerden meteen twee goede kansen.

Lees verder

4 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder