Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Taba zet zijn tegenstander onder druk en deelt wat speldenprikjes uit.

Duko draait open en steekt opkomende rechtsback David diep. David maakt vervolgens koelbloedig af in de onderhoek en laat de keeper van Quick kansloos. Taba komt op 1-0.

Taba krijgt meerdere kansen via Pelli, Duko en Danilo, maar de 2-0 blijft voor nu nog uit. Quick komt er voetballend niet uit. Taba dwingt de lange bal af en heeft het overwicht. Bij vlagen komt Taba er voetballend goed uit, creëert kansen, maar vergeet zichzelf te belonen.  

10 minuten voor de rust wordt de bal op Duko geopend. Deze zoekt zijn tegenstander op, gebruikt goed zijn lichaam en geeft voor op spits Luigi. Deze draait open en rondt goed af. Taba op een verdiende 2-0. Nog geen minuut later is het Taba die doordrukt. Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Folkert en schuift hem beheerst binnen. Taba staat op een comfortabele 3-0 voorsprong. Dit is dan ook de ruststand.

Tweede helft
Goede kopkans direct na rust. Bal gaat er na wat gefrommel alsnog niet in. Taba begint de tweede helft met volle pressie vooruit. Er komen kansen maar geen goals. Taba overheerst. Luigi en Folkert gaan eraf. Maxime en Jacob mogen een half uur meedoen.

Taba staat goed. Achterin houden Hidde en Niels de deur dicht. Aanvallend zoekt Taba naar goals. Een fraaie omhaal van Pelli en meerdere snelle counters via Duko en Danilo leiden niet tot de 4-0.

Jacob wordt voor de 16 van Quick neergehaald. Vrije trap op een mooie plek. Helaas strandt deze in de muur. Anders komt in de ploeg en hardwerkende spits Danilo gaat eraf.

Maxime steekt Pelli weg. Pelli rondt op zijn beurt goed af in de onderhoek en de 4-0 is een feit. Taba krijgt meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar is ongelukkig in de afronding.

Quick verdedigt slecht uit. De bal komt voor de voeten van Maxime. Deze neemt hem uit de lucht aan en volleyt de bal strak tegen de touwen. De 5-0 is een feit. Kort daarna is een afgeslagen corner, die goed wordt weggestoken door Maxime. Die bereikt Jacob om vervolgens de bal klaar te leggen voor Anders. 6-0 en ook de eindstand. Een goede overwinning. Taba mag zich op gaan maken voor een uitwedstrijd tegen APWC.

 

7 maanden geleden Zon1

Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Lees verder

1 jaar geleden

Het WK bij TABA: Jeugd na training voor de TV met pizza!

De eerste wedstrijd van het WK, uitgezonden na de training van de jeugd op maandagmiddag.Dat werd een volle kantine: 100 kids en even zoveel pizza's.

Lees verder

6 maanden geleden Zon1

Swift 1 - TABA 1 wedstrijdverslag

De 0 -1 valt al na 3 minuten! De eerste echte kans van de wedstrijd, Duko in combinatie met Luc

Lees verder

1 jaar geleden

Ook de O17 kampioen seizoen 21/22

Had de tegenstander van onze O17 nu gewonnen met 14-0 dan ....

Lees verder

1 jaar geleden

1e Tabarbeque Toernooi zeer geslaagd!

10 teams, twee poules... 3 bekers, een troostprijs en voor iedereen een heerlijke Tabarbeque!

Lees verder

11 maanden geleden

Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Lees verder

1 jaar geleden

Taba JO13-1 tweede op Germany Cup Dortmund

Tijdens het Paasweekend bereikte TABA JO13-1 de finale een internationaal toernooi in Dortmund. Van de twaalf teams uit Duitsland, Zweden, België en Nederland moest TABA na een fantastische eindstrijd alleen het Zweedse team van VEGA FC voor laten gaan.

Lees verder

5 maanden geleden

Hevige blessure, de schrik van iedere Tabakker

Zo ook afgelopen zondag ... Hilal Barrak O23-1 raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens een thuiswedstrijd. Volgende week staat de operatie op de agenda. De Seniorencommisie Ricardo Fernandes Nazaré kwam namens Taba langs met een troostboeketje: "Sterkte Hilal!"

Lees verder