Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Taba zet zijn tegenstander onder druk en deelt wat speldenprikjes uit.

Duko draait open en steekt opkomende rechtsback David diep. David maakt vervolgens koelbloedig af in de onderhoek en laat de keeper van Quick kansloos. Taba komt op 1-0.

Taba krijgt meerdere kansen via Pelli, Duko en Danilo, maar de 2-0 blijft voor nu nog uit. Quick komt er voetballend niet uit. Taba dwingt de lange bal af en heeft het overwicht. Bij vlagen komt Taba er voetballend goed uit, creëert kansen, maar vergeet zichzelf te belonen.

10 minuten voor de rust wordt de bal op Duko geopend. Deze zoekt zijn tegenstander op, gebruikt goed zijn lichaam en geeft voor op spits Luigi. Deze draait open en rondt goed af. Taba op een verdiende 2-0. Nog geen minuut later is het Taba die doordrukt. Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Folkert en schuift hem beheerst binnen. Taba staat op een comfortabele 3-0 voorsprong. Dit is dan ook de ruststand.

Tweede helft
Goede kopkans direct na rust. Bal gaat er na wat gefrommel alsnog niet in. Taba begint de tweede helft met volle pressie vooruit. Er komen kansen maar geen goals. Taba overheerst. Luigi en Folkert gaan eraf. Maxime en Jacob mogen een half uur meedoen.

Taba staat goed. Achterin houden Hidde en Niels de deur dicht. Aanvallend zoekt Taba naar goals. Een fraaie omhaal van Pelli en meerdere snelle counters via Duko en Danilo leiden niet tot de 4-0.

Jacob wordt voor de 16 van Quick neergehaald. Vrije trap op een mooie plek. Helaas strandt deze in de muur. Anders komt in de ploeg en hardwerkende spits Danilo gaat eraf.

Maxime steekt Pelli weg. Pelli rondt op zijn beurt goed af in de onderhoek en de 4-0 is een feit. Taba krijgt meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar is ongelukkig in de afronding.

Quick verdedigt slecht uit. De bal komt voor de voeten van Maxime. Deze neemt hem uit de lucht aan en volleyt de bal strak tegen de touwen. De 5-0 is een feit. Kort daarna is een afgeslagen corner, die goed wordt weggestoken door Maxime. Die bereikt Jacob om vervolgens de bal klaar te leggen voor Anders. 6-0 en ook de eindstand. Een goede overwinning. Taba mag zich op gaan maken voor een uitwedstrijd tegen APWC.

3 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

3 maanden geleden

TABA JO 14-1 plaatst zich voor NK!

TABA JO14-1 heeft zich op zondag 14 januari geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 1 juni in Boxtel.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

Lees verder

Dank voor zoveel support en steun!

De Taba zondagselectie, de technische staf en alle betrokkenen willen graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken, die ons de afgelopen twee weken in de nacompetitie zoveel support en steun hebben gegeven.

Lees verder

5 dagen geleden

Top scheidsrechters van Taba schitteren in promotie film ARAG en KNVB

De ARAG en de KNVB kwamen bij Taba op bezoek om hun promo film te schieten van het nieuwe scheidsrechterstenue voor seizoen 2024/2025.