Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Taba zet zijn tegenstander onder druk en deelt wat speldenprikjes uit.

Duko draait open en steekt opkomende rechtsback David diep. David maakt vervolgens koelbloedig af in de onderhoek en laat de keeper van Quick kansloos. Taba komt op 1-0.

Taba krijgt meerdere kansen via Pelli, Duko en Danilo, maar de 2-0 blijft voor nu nog uit. Quick komt er voetballend niet uit. Taba dwingt de lange bal af en heeft het overwicht. Bij vlagen komt Taba er voetballend goed uit, creëert kansen, maar vergeet zichzelf te belonen.  

10 minuten voor de rust wordt de bal op Duko geopend. Deze zoekt zijn tegenstander op, gebruikt goed zijn lichaam en geeft voor op spits Luigi. Deze draait open en rondt goed af. Taba op een verdiende 2-0. Nog geen minuut later is het Taba die doordrukt. Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Folkert en schuift hem beheerst binnen. Taba staat op een comfortabele 3-0 voorsprong. Dit is dan ook de ruststand.

Tweede helft
Goede kopkans direct na rust. Bal gaat er na wat gefrommel alsnog niet in. Taba begint de tweede helft met volle pressie vooruit. Er komen kansen maar geen goals. Taba overheerst. Luigi en Folkert gaan eraf. Maxime en Jacob mogen een half uur meedoen.

Taba staat goed. Achterin houden Hidde en Niels de deur dicht. Aanvallend zoekt Taba naar goals. Een fraaie omhaal van Pelli en meerdere snelle counters via Duko en Danilo leiden niet tot de 4-0.

Jacob wordt voor de 16 van Quick neergehaald. Vrije trap op een mooie plek. Helaas strandt deze in de muur. Anders komt in de ploeg en hardwerkende spits Danilo gaat eraf.

Maxime steekt Pelli weg. Pelli rondt op zijn beurt goed af in de onderhoek en de 4-0 is een feit. Taba krijgt meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar is ongelukkig in de afronding.

Quick verdedigt slecht uit. De bal komt voor de voeten van Maxime. Deze neemt hem uit de lucht aan en volleyt de bal strak tegen de touwen. De 5-0 is een feit. Kort daarna is een afgeslagen corner, die goed wordt weggestoken door Maxime. Die bereikt Jacob om vervolgens de bal klaar te leggen voor Anders. 6-0 en ook de eindstand. Een goede overwinning. Taba mag zich op gaan maken voor een uitwedstrijd tegen APWC.

 

1 jaar geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

3 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

2 maanden geleden

Play-offs gehaald: op naar promotie 2e klasse!

Allereerst dank aan het hele team en de staf en iedereen die heeft meegewerk aan deze prestatie,
Juich onze jongens naar de 2e klasse!

Lees verder

2 jaar geleden

1e Tabarbeque Toernooi zeer geslaagd!

10 teams, twee poules... 3 bekers, een troostprijs en voor iedereen een heerlijke Tabarbeque!

Lees verder

2 jaar geleden

Nieuwsbrief: Agenda ALV, aanvullende bestuursleden, corona-update

1 maand geleden

Voetballertjes gezocht!

De jeugdafdeling van TABA is springlevend en erg populair. Zo maken we zelfs een extra team met spelers uit 2014. En daarvoor zoeken we ...

Lees verder

1 jaar geleden

Systeemstoring bij afkeuring velden Drieburg

Helaas, vanochtend (zaterdag 26 nov) was een tegenvaller voor velen die thuis speelden op veld 1. Mooi weer, op vrijdag nauwelijks regen gevallen, lekker voetballen op zaterdag.

Lees verder

4 maanden geleden Zon1

Taba verliest opnieuw punten in slotfase

Op zondagmiddag 25 februari stond de wedstrijd tussen TABA en Swift op de planning. Beide teams doen het goed in de competitie, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden...

Lees verder