Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

TABA had 2 weken geleden zijn eerste wedstrijd verrassend gewonnen van Alliance ’22 en wist daarna ook te winnen bij WSV en leek de stijgende lijn gevonden te hebben. Ankaraspor had nog maar 1 punt weten te bemachtigen in een gelijkspel tegen medepromovendus TOG.

In de beginfase wist geen van beide ploegen de controle op het middenveld te pakken en leden beide ploegen veel balverlies. Ankaraspor probeerde via de combinatie en met behulp van snelle buitenspelers kansen te creëren. De ploeg wist uit een corner een kans te creëren voor de aanvoerder, maar die kreeg de bal er niet in. Ook kregen ze nog een kans 1-op-1 na een slechte bal van achteruit van TABA, maar keeper Roel Hoek won de strijd tegen de aanvaller van Ankaraspor. Grootste gevaar was een bal die door Jasper van Vark van de lijn werd gehaald.

Uiteindelijk was het TABA dat na een half uur de leiding pakte. Eerder al enigszins gevaarlijk uit een afstandsschot van Luc ten Brink en een gemiste kopbal van Emiel Smeets, was het Pepé Dekker die na een uitstekende actie van Duko de Vries langs de linkerflank uit een voorzet wist binnen te tikken. Het lukte Ankaraspor om zich na de tegenslag snel op te richten. Nog geen 5 minuten na de openingsgoal lag de bal er aan de andere kant in. De captain van Ankaraspor kreeg een diepe bal van achteruit en tikte de bal handig langs keeper Roel Hoek. Kort daarna kwam Ankaraspor zelfs op voorsprong. Na een snel uitgespeelde counter uit een corner van TABA wist de captain van Ankaraspor opnieuw te scoren door de bal in de verre hoek te plaatsen, al zat er een geurtje van buitenspel aan de goal.

Na rust speelde het spel zich vooral af op de helft van Ankaraspor, al wist TABA weinig tot uitgespeelde kansen te komen. Ankaraspor probeerde vooral het tempo uit de wedstrijd te halen en gevaarlijk te worden via counters. Het was wel Ankaraspor dat het eerste doelpunt scoorde na rust. Een afstandsschot dat via de knie van Dion van Vark van richting werd veranderd, was de keeper te machtig en zette de 1-3 op het scorebord. De wedstrijd ging daarna op dezelfde voet verder. Weinig uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Een kwartier na de goal van Ankaraspor, kreeg TABA een vrije trap op de helft van Ankara aan de rechterflank. Dion van Vark legde de bal panklaar op het hoofd van Job Zaal, die de bal prachtig richting de verre hoek stuurde voor de aansluitingstreffer.

Een aantal minuten was precies hetzelfde recept goed voor de gelijkmaker. Dion van Vark die de bal uit vrije trap voor de goal slingerde en Job Zaal kon de bal bij de 2e paal binnen tikken. Na de gelijkmaker kwam er veel ruimte op het veld te liggen, doordat beide ploegen nog een overwinning uit het vuur probeerden te slepen. De wedstrijd leek de kant van TABA op te vallen nadat Duko de Vries in 85e minuut, de bal vlak voor de keeper opzij wist te tikken na een diepe bal, en Pepé Dekker in een open goal de 4-3 binnenschoot. Het was echter Ankaraspor dat de laatste goal van de wedstrijd maakte. Na een lange bal wist Roel Hoek het eerste schot nog te redden, maar hij was in de rebound kansloos, 4-4.

Beide ploegen probeerden daarna nog de winnende treffer te maken, Ankaraspor kwam nog het dichtste bij met een schot op de paal, maar uiteindelijk bleef het bij 4-4.

2 maanden geleden

Aanpassing functieverdeling bestuur

Het bestuur heeft op 18 september besloten om de functieverdeling binnen het bestuur aan te passen.
Het voorzitterschap zal tijdelijk worden ingevuld door Remco Camstra (penningmeester) en Sander Kes (secretaris). Marcel de Nes wordt algemeen bestuurslid.

Lees verder

1 jaar geleden

Aangeboden: Leuke bijbaan in de voetbalsfeer!

Beste Tabanezen,
Voor onze winkel aan de Middenweg zoeken wij sportieve mensen die in ieder geval op zaterdag ons team willen versterken.

Lees verder

6 maanden geleden

90ste verjaardag van Taba goed gevierd!

wat rest zijn de foto's...
Op naar het volgende jubileum!

Lees verder

6 maanden geleden

Taba op vakantie

Vanaf vrijdag 30 juni is Taba gesloten. Wij gaan weer open op maandag 28 augustus. Dat betekent dat ...

Lees verder

7 maanden geleden

Agenda ALV

De ALV vindt plaats op maandag 5 juni om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:  

Lees verder

1 jaar geleden

Taba 35+ 1-spits scoort eindelijk weer eens

Wink Sabée, de spits van ons eerste 35+-veteranenteam heeft eindelijk weer eens het net weten te vinden.

Lees verder

7 maanden geleden

Gilbert Oort is de eerste nieuwe aanwinst: Welkom!

Gilbert is een linker centrale verdediger die kopsterk is en sterk in de duels is en daarnaast over een geweldige trap beschikt.

Lees verder

4 maanden geleden

Weergaloze viering met een ‘Vaantje’ voor het 1-jarig bestaan van Taba dames 1-30+!

Op 15 juli vond bij Taba de viering van het 1-jarig bestaan van Taba dames plaats. De dames werkten zich eerst in het zweet tijdens de kickboks-clinic van Richardo Fyeet, zelfs in de felle zon en stortregen bleven ze scherp. 

Lees verder