Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

TABA had 2 weken geleden zijn eerste wedstrijd verrassend gewonnen van Alliance ’22 en wist daarna ook te winnen bij WSV en leek de stijgende lijn gevonden te hebben. Ankaraspor had nog maar 1 punt weten te bemachtigen in een gelijkspel tegen medepromovendus TOG.

In de beginfase wist geen van beide ploegen de controle op het middenveld te pakken en leden beide ploegen veel balverlies. Ankaraspor probeerde via de combinatie en met behulp van snelle buitenspelers kansen te creëren. De ploeg wist uit een corner een kans te creëren voor de aanvoerder, maar die kreeg de bal er niet in. Ook kregen ze nog een kans 1-op-1 na een slechte bal van achteruit van TABA, maar keeper Roel Hoek won de strijd tegen de aanvaller van Ankaraspor. Grootste gevaar was een bal die door Jasper van Vark van de lijn werd gehaald.

Uiteindelijk was het TABA dat na een half uur de leiding pakte. Eerder al enigszins gevaarlijk uit een afstandsschot van Luc ten Brink en een gemiste kopbal van Emiel Smeets, was het Pepé Dekker die na een uitstekende actie van Duko de Vries langs de linkerflank uit een voorzet wist binnen te tikken. Het lukte Ankaraspor om zich na de tegenslag snel op te richten. Nog geen 5 minuten na de openingsgoal lag de bal er aan de andere kant in. De captain van Ankaraspor kreeg een diepe bal van achteruit en tikte de bal handig langs keeper Roel Hoek. Kort daarna kwam Ankaraspor zelfs op voorsprong. Na een snel uitgespeelde counter uit een corner van TABA wist de captain van Ankaraspor opnieuw te scoren door de bal in de verre hoek te plaatsen, al zat er een geurtje van buitenspel aan de goal.

Na rust speelde het spel zich vooral af op de helft van Ankaraspor, al wist TABA weinig tot uitgespeelde kansen te komen. Ankaraspor probeerde vooral het tempo uit de wedstrijd te halen en gevaarlijk te worden via counters. Het was wel Ankaraspor dat het eerste doelpunt scoorde na rust. Een afstandsschot dat via de knie van Dion van Vark van richting werd veranderd, was de keeper te machtig en zette de 1-3 op het scorebord. De wedstrijd ging daarna op dezelfde voet verder. Weinig uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Een kwartier na de goal van Ankaraspor, kreeg TABA een vrije trap op de helft van Ankara aan de rechterflank. Dion van Vark legde de bal panklaar op het hoofd van Job Zaal, die de bal prachtig richting de verre hoek stuurde voor de aansluitingstreffer.

Een aantal minuten was precies hetzelfde recept goed voor de gelijkmaker. Dion van Vark die de bal uit vrije trap voor de goal slingerde en Job Zaal kon de bal bij de 2e paal binnen tikken. Na de gelijkmaker kwam er veel ruimte op het veld te liggen, doordat beide ploegen nog een overwinning uit het vuur probeerden te slepen. De wedstrijd leek de kant van TABA op te vallen nadat Duko de Vries in 85e minuut, de bal vlak voor de keeper opzij wist te tikken na een diepe bal, en Pepé Dekker in een open goal de 4-3 binnenschoot. Het was echter Ankaraspor dat de laatste goal van de wedstrijd maakte. Na een lange bal wist Roel Hoek het eerste schot nog te redden, maar hij was in de rebound kansloos, 4-4.

Beide ploegen probeerden daarna nog de winnende treffer te maken, Ankaraspor kwam nog het dichtste bij met een schot op de paal, maar uiteindelijk bleef het bij 4-4.

1 jaar geleden

Scheidsrechters kunnen weer vooruit!

De scheidsrechter commissie heeft de scheidsrechter kit weer aangevuld met nieuwe benodigheden. Wees er zuinig op ajb.

Lees verder

6 maanden geleden

Voorlopige selectie Taba Zondag 1 bekend!

Na een goede voorbereiding en 4 oefenwedstrijden maakt hoofdtrainer Carel van der Velden het (voorlopige) selectieteam bekend. Uiteraard hoort daar een nieuwe teamfoto bij!

Lees verder

10 maanden geleden

Laat de zon, zomer maar komen!

Het Tabaterras is gereed, nog even de bouwmaterialen aan de kant, en genieten maar!

Lees verder

4 maanden geleden Zon1

Zondag ontving AFC Taba FC Aalsmeer

Wat op papier een makkelijke wedstrijd moest lijken voor AFC Taba, bleek toch niet zo makkelijk te gaan.

Lees verder

Herfstachtige wedstrijd Zondag 1 uit tegen Fair Play

Op de winderige zondagmiddag 5 november reisde AFC Taba af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen SMVC Fair Play.

Lees verder

5 maanden geleden Zon1

Na knotsgek duel door naar de volgende bekerronde

In een werkelijk knotsgek duel, dat alle kanten op ging, heeft TABA zich weten te verzekeren van de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi, ten koste van Forza Almere. Er moesten uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.