Wedstrijdverslag TABA 1 -Ankaraspor

Op zondag 27 november 2022 stond TABA – Ankaraspor op het programma. Een duel tussen 2 ploegen die vorig jaar samen promoveerden uit de 4e klasse.

TABA had 2 weken geleden zijn eerste wedstrijd verrassend gewonnen van Alliance ’22 en wist daarna ook te winnen bij WSV en leek de stijgende lijn gevonden te hebben. Ankaraspor had nog maar 1 punt weten te bemachtigen in een gelijkspel tegen medepromovendus TOG.

In de beginfase wist geen van beide ploegen de controle op het middenveld te pakken en leden beide ploegen veel balverlies. Ankaraspor probeerde via de combinatie en met behulp van snelle buitenspelers kansen te creëren. De ploeg wist uit een corner een kans te creëren voor de aanvoerder, maar die kreeg de bal er niet in. Ook kregen ze nog een kans 1-op-1 na een slechte bal van achteruit van TABA, maar keeper Roel Hoek won de strijd tegen de aanvaller van Ankaraspor. Grootste gevaar was een bal die door Jasper van Vark van de lijn werd gehaald.

Uiteindelijk was het TABA dat na een half uur de leiding pakte. Eerder al enigszins gevaarlijk uit een afstandsschot van Luc ten Brink en een gemiste kopbal van Emiel Smeets, was het Pepé Dekker die na een uitstekende actie van Duko de Vries langs de linkerflank uit een voorzet wist binnen te tikken. Het lukte Ankaraspor om zich na de tegenslag snel op te richten. Nog geen 5 minuten na de openingsgoal lag de bal er aan de andere kant in. De captain van Ankaraspor kreeg een diepe bal van achteruit en tikte de bal handig langs keeper Roel Hoek. Kort daarna kwam Ankaraspor zelfs op voorsprong. Na een snel uitgespeelde counter uit een corner van TABA wist de captain van Ankaraspor opnieuw te scoren door de bal in de verre hoek te plaatsen, al zat er een geurtje van buitenspel aan de goal.

Na rust speelde het spel zich vooral af op de helft van Ankaraspor, al wist TABA weinig tot uitgespeelde kansen te komen. Ankaraspor probeerde vooral het tempo uit de wedstrijd te halen en gevaarlijk te worden via counters. Het was wel Ankaraspor dat het eerste doelpunt scoorde na rust. Een afstandsschot dat via de knie van Dion van Vark van richting werd veranderd, was de keeper te machtig en zette de 1-3 op het scorebord. De wedstrijd ging daarna op dezelfde voet verder. Weinig uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Een kwartier na de goal van Ankaraspor, kreeg TABA een vrije trap op de helft van Ankara aan de rechterflank. Dion van Vark legde de bal panklaar op het hoofd van Job Zaal, die de bal prachtig richting de verre hoek stuurde voor de aansluitingstreffer.

Een aantal minuten was precies hetzelfde recept goed voor de gelijkmaker. Dion van Vark die de bal uit vrije trap voor de goal slingerde en Job Zaal kon de bal bij de 2e paal binnen tikken. Na de gelijkmaker kwam er veel ruimte op het veld te liggen, doordat beide ploegen nog een overwinning uit het vuur probeerden te slepen. De wedstrijd leek de kant van TABA op te vallen nadat Duko de Vries in 85e minuut, de bal vlak voor de keeper opzij wist te tikken na een diepe bal, en Pepé Dekker in een open goal de 4-3 binnenschoot. Het was echter Ankaraspor dat de laatste goal van de wedstrijd maakte. Na een lange bal wist Roel Hoek het eerste schot nog te redden, maar hij was in de rebound kansloos, 4-4.

Beide ploegen probeerden daarna nog de winnende treffer te maken, Ankaraspor kwam nog het dichtste bij met een schot op de paal, maar uiteindelijk bleef het bij 4-4.

2 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

1 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

8 maanden geleden

In memoriam Jerry van Beers

Teun van de Keuken schreef in de Volkskrant een treffende column over Jerry.
Jerry was de vader van Taba jeugdvoetballer Jip en man van Joline, en daarnaast al jaren een betrokken teamleider.

Lees verder

2 maanden geleden

Het WK bij TABA: Jeugd na training voor de TV met pizza!

De eerste wedstrijd van het WK, uitgezonden na de training van de jeugd op maandagmiddag.Dat werd een volle kantine: 100 kids en even zoveel pizza's.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba op weg naar promotie

Winst na strafschoppen: check de compilatievideo

Lees verder

7 maanden geleden

Ook de O17 kampioen seizoen 21/22

Had de tegenstander van onze O17 nu gewonnen met 14-0 dan ....

Lees verder

1 maand geleden

Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

Lees verder

4 maanden geleden

Beterschap Hans!

Afgelopen maandag ging Hans voor controle naar het AMC. De controle werd helaas een blijvend bezoek. Binnen 14 dagen wacht hem een bypass operatie.

Lees verder