TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Na iets moois komt iets simpel is een wijs voetbal gezegde. Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. 

WSV 1930 had 7 wedstrijden gespeeld en 11 punten, 15 doelpunten voor en 14 tegen. 3x een overwinning en 2 keer gelijk. Op basis van de cijfers een team wat je zeker niet mag onderschatten.

Op deze zondag met de 1e echte nachtvorst achter de rug, een aardig regenfront in de middag en een temperatuur van 2 graden boven nul is karakter een belangrijke voorwaarde voor succes.

En wat heeft TABA hier tegenover gezet? Een team wat weer op sterkte is gekomen na een aantal blessures, een herkenbaar strijdplan en een aantal spelers die de vorm van de dag hadden en het verschil konden maken.

1e helft

WSV startte fanatiek met direct hoge druk op de verdediging van TABA. De leverde in de 1e minuut na een aanval via de linkerkant van WSV een open kans op. De kopbal eindigde gelukkig op de lat.  Een duidelijke waarschuwing van de intenties van WSV vanmiddag. De trainer van WSV was zeer actief in de coaching en stuurde zijn spelers met hoge druk en combinatie voetbal naar het doel van TABA toe. Als neutrale toeschouwer word je blij van dit soort trainers. Geen lange ballen, maar voetballen door combinatiespel.

Na 4 minuten kwam TABA verrassend op de helft van WSV. Een mooie cross pass van Hidde Vermaas kwam bij Duko de Vries en via de linkerkant werd Steven Olie bereikt en de 0-1 een feit. Verrast door de snelle goal waren beide ploegen even van de leg. Het combinatiespel van WSV was onrustig en TABA had moeite het middenveld te vinden. In de 11e en de 16e minuut (vrije trap) waren er kansen voor WSV. Doelman Roel Hoek wist zijn doel schoon te houden.

Als een duveltje uit een doosje stond Duko de Vries in de 21e minuut plots alleen voor de keeper. De keeper van WSV wist de inzet te pareren.

In de 25e minuut was het precies andersom. Roel Hoek liet zich niet foppen en pakte de inzet van de spits van WSV. In de 26e minuut ontstond het kantelpunt in de wedstrijd. Een forse charge op Marcus Staphorst levert een rode kaart voor WSV op. Marcus moest geblesseerd het veld verlaten en Folkert de Vreeze pakte zijn middenveld positie op. WSV ging in een 1:3:3:3 formatie spelen en speelde daarmee TABA in de kaart. Folkert bleef centraal op het middenveld spelen waardoor Emiel Smeets hogerop druk kon zetten.

TABA kreeg grip de wedstrijd wat een fors aantal kansen opleverde. In de 29e minuut (vrije trap Job Zaal over de ballenvanger) en de 34e minuut kopbal Hidde Vermaas naast. Het wachten was op de 0-2. In de voetbalwetten gaat het vaak anders. In een mooie aanval van WSV werd de spits bereikt en stond in de 35e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Tot aan rust nog 2 goede kansen voor TABA (Duko de Vries 43e minuut alleen voor de keeper en minuut 45 een schot op goal). De keeper van WSV was in goede vorm en groeide uit tot de beste speler deze middag.

Ruststand 1:1.

2e helft

Trainer Ferry van der Meulen maakte 1 wissel, Pepé Dekker voor Cas Helmink waardoor Emiel Smeets een linie terugging. Dat was blijkbaar een goede keuze. WSV ging vaker de lange bal spelen waardoor er ruimte kwam achter de laatste linie. En met ruimte weten Pepé Dekker, Steven Olie en Duko de Vries wel raad.

In de 52 minuut kopte Pepé Dekker de 1-2 binnen na een fraaie voorzet van Steven. Verdedigend stond TABA zijn mannetje en in de 56e minuut maakte Hidde Vermaas een professionele overtreding die hem een gele kaart opleverde.

In de 57e minuut was het de combi Duko de Vries/Steven Olie en de 1-3 stond op het scorebord. In minuut 60 had Steven Olie een kans om zijn 3e goal te maken vandaag. Maar wederom was de keeper van WSV winnaar in een 1:1 duel.

In de 71e minuut was het Duko de Vries die de 1:4 op het scorebord zette. TABA werd hierdoor overmoedig en kwetsbaar in de omschakeling.

Irritatie, provocatie en reactie van Duko de Vries leverde in minuut 74 een onnodige gele kaart op. Trainer Ferry van der Meulen besloot direct Duko de Vries te wisselen voor Jasper Tijtgat. Ongetwijfeld een leermoment waarop trainer en speler komende week nog na zullen spreken.

Diezelfde Jasper krijg direct een goede kans, maar ook deze keer was het de keeper van WSV die in de weg lag.

In de 78e minuut werd Dion van Vark gewisseld voor Jasper van Vark, nadat hij een aardig tik op zijn enkel had gekregen. Gelukkig geen verdere schade aan zijn net herstelde enkel.

In de 87e minuut wist WSV nog een cadeautje van TABA uit te pakken en werd de eindstand 2-4.

Conclusie

#Stevenendukovormvandedag
#Scheidrechterwasprima
#Geenwedstijdzonderverzorger
#Pepéuitstekendeinvalbeurt
#HiddelijktopMatthijsdeLigt
#centralemiddenvelderpositiemaakthetverschil
#3puntenis2plaatsenstijgingranglijst

1 jaar geleden

Taba 35+ 1-spits scoort eindelijk weer eens

Wink Sabée, de spits van ons eerste 35+-veteranenteam heeft eindelijk weer eens het net weten te vinden.

Lees verder

1 jaar geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

10 maanden geleden

Jeff wint de gouden schoen bij Vets Za 45+2!

Het was feest bij de Zat 45+2: Jeff van Schaik, de uitblinker van het (training)jaar, kreeg uit handen van leider Martin Dobbelaar de gouden schoen uitgereikt! Jeff was er heel blij mee en had een kort doch emotioneel commentaar: "Ik heb het verdiend".

Lees verder

1 jaar geleden

ALV 7 november 2022

Update: verslag / notulen van de ALV op 7 november 2022 vind je hier

Lees verder

1 jaar geleden

Techniektrainingen voor jeugd ook in mei en juni

We zijn alweer in de laatste week aangekomen van de eerste cyclus van de techniektrainingen. V-Sport en Begeleiding en Taba zijn verheugd over de opkomst en de positieve feedback van zowel de spelers als alle ouders.

Lees verder

1 jaar geleden

Ferry van der Meulen, onze Hoofd Opleidingen Jeugd gaat Taba verlaten.

Zijn besluit was een moeilijke afweging, zegt hij zelf, waarbij de doorslag heeft gegeven dat hij vaker bij zijn gezin in Zwaag wil zijn. Bij Taba gaan we hem natuurlijk ontzettend missen. Het bestuur gaat met de Technische Commissie op zoek naar een geschikte opvolger.

Lees verder

7 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder

7 maanden geleden

Aanpassing functieverdeling bestuur

Het bestuur heeft op 18 september besloten om de functieverdeling binnen het bestuur aan te passen.
Het voorzitterschap zal tijdelijk worden ingevuld door Remco Camstra (penningmeester) en Sander Kes (secretaris). Marcel de Nes wordt algemeen bestuurslid.

Lees verder