Zakelijke overwinning Taba

Op een verouderd kunstgrasveld moesten de zwartgele leeuwen aantreden tegen een nieuwe tegenstander in de competitie
Ardahanspor. Nieuwsgierig als altijd was ik benieuwd naar de wedstrijd en in het bijzonder naar de TABA jongens.

Wat mij direct opviel in de line-up waren 2 nieuwe (erg) jonge koppies. Bij navraag bleken dit Jort Schouten en Eros Rampersad te zijn. Wederom 2 debutanten bij de hoofdmacht.

Tja en dan de wedstrijd, kan TABA dezelfde vorm behalen als in de eerste wedstrijd? En ik kan u vertellen dat dit zeker het geval was, Ardahanspor kreeg totaal geen grip op de geelzwarten.
TABA grossierde in kansen en gingen desondanks maar met 0-2 de rust in. Steven Olie en Jari Julien maakten de fraaie goals voor rust. Feit is dat TABA teveel kansen nodig had om te scoren. Gezien de spelverhouding in het veld was 0-2 een magere afspiegeling.

De 2de helft begon veel beter dan het begin eerste helft, Ardahanspor werd onder druk gezet en dat leidde al snel tot de 0-3: een doelpunt wat ik nog nooit heb gezien in het voetbal.
De keeper zag de grensrechter vlaggen (zoals zo vaak deze middag) en dacht dat de scheidsrechter had gefloten. De doelman pakte de bal op om de vermeende spelhervatting te nemen en rolde de bal voor zich uit. Jari Julien was er als de kippen bij en speelde de bal in het lege goal, er was immers geen fluitsignaal geweest dus doelpunt!

Blijkbaar waren de gastheren van mening dat wanneer de grensrechter vlagt dat dit leidend is. Wat dit deed met het gedrag van de spelers is ronduit triest om te zien. In plaats van de aandacht op het eigen spel te behouden richtte ze alle frustraties gedurende de wedstrijd op de prima leidende scheidsrechter Appel. Deze man verdient een pluim, ondanks de verbale agressie.

De thuisploeg mag zich wel realiseren dat de scheidsrechter naar het complex komt om de hobby van de spelers uit te laten oefenen. Hij staat er ook voor hen en ja scheidsrechters maken ook fouten, maar vele malen minder dan de spelers in het veld.

Enfin eigenlijk teveel aandacht voor de randverschijnselen, hiermee doe ik de teamprestatie van de Geelzwarte leeuwen tekort
De grimmige strijd werd doorgevoerd en het balletje aan TABA zijde ging steeds sneller rond en de tegenstander kon wederom hier niets tegenin brengen.

Dat Ardahanspor nog scoorde is bijzonder: geen kans gecreëerd en 2 verdwaalde ballen vlogen erin.
Een in de 85e minuut en een in de blessuretijd 93e minuut (volgens mij werd er niet eens meer afgetrapt)
Ondertussen was TABA uitgelopen naar een 1-5 voorsprong, mooie uitslag, maar dit is een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld: TABA oppermachtig tegen een kansloos Ardahanspor.

Boys van TABA gefeliciteerd met de overwinning en trek de lijn door!
ik vind jullie zeer volwassen en zakelijk spelen ondanks jullie jonge leeftijden.
Jort Schouten en Eros Rampersad hebben hun debuut gemaakt in de hoofdmacht en deden dit deze zeer verdienstelijk.

Achter : Jort (Thom), Dion, Job en Bram
Midden : Emiel (Mees), Luc, Dorus en Sjoerd (Eros)
Voor : Steven en Jari

“jullie vaste supporter”

1 jaar geleden

Winnen of verliezen...

We kunnen winnen of verliezen maar een mooiere club dan deze is er niet!

Lees verder

10 maanden geleden

Nieuwe HO Jeugd: Mo EL Abdallaoui

Wij heten Mo El Abdallaoui van harte welkom als nieuwe HO, opvolger van Ferry. Wie hij is? Taba interviewde hem:

Lees verder

3 jaar geleden

AFC TABA – CTO: 3e overwinning een feit!

Na twee overwinningen ging TABA opzoek naar de derde competitie overwinning oprij. Kon TABA de goede vorm doortrekken naar deze wedstrijd? Helaas moesten de mannen deze wedstrijd de trouwe en fanatieke aanhang missen, want het was de eerste officiële wedstrijd zonder publiek.