3e overwinning in the pocket!

De introductie van de stadionspeaker beloofde wat hoor. Een stukje geschiedenis van Taba werd omgeroepen door de speakers. We waren gekomen om aan te vallen en creëerden meteen twee goede kansen.

Dios had de 1-0 ook nog kunnen maken in de beginfase. Maar in de 15e minuut sloegen de bezoekers toe. Maxim en Ilias, die voor creativiteit moeten zorgen bij Taba, wisten te verlengen op de opkomende linksback Jasper, die overzicht bewaarde en panklaar voorgaf op spits Luigi Zottoli. De fase hierna kwamen beide ploegen wat moeilijker aan voetballen toe tot de linksback van Dios, de beste man van de thuisploeg, de bal veroverde en de linksbuiten de diepte in stuurde. Toch gingen we rusten met een 0-1 stand.

Na rust kon de grensrechter van Dios de 0-2 niet voorkomen. Een vrije trap werd verlengd en Luigi maakte met zijn hoofd alweer zijn 5e van het seizoen. Dios leek even van zich af te bijten en veroverde door goed druk zetten op het middenveld de bal en dribbelde het strafschopgebied in tot Hidde Vermaas aan de handrem trok. De snelle en sterke verdediger maakt dit seizoen indruk. De penalty werd matig ingeschoten en/of goed gepareerd door Jari. Dezelfde Jari kreeg een paar minuten later een indirecte vrije trap tegen vanwege het te lang de bal in zijn handen houden. Is dat een regel? De ruimtes werden groter en daar profiteerde Taba van door de 0-3 binnen te schieten. Ilias Hamdi legde terug op Maxim Perels, die zijn basisplek met een fraai afstandsschot terugbetaalde. 

Dios kwam vandaag met te weinig om Taba pijn te doen. Maar het lijkt er ook een beetje op dat de puzzelstukjes langzaam op zijn plek beginnen te vallen bij de ploeg van Carel van der Velden. Met 9 punten uit vier wedstrijden is de ploeg uit Oost sterk begonnen in de 3e klasse C.

 

Volgende week treft de club Forza Almere voor de beker en een week later is Fc Aalsmeer te gast, wederom thuis op Sportpark Drieburg in Oost.

 

 

1 week geleden Zon1

Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Lees verder

6 maanden geleden

Jeff wint de gouden schoen bij Vets Za 45+2!

Het was feest bij de Zat 45+2: Jeff van Schaik, de uitblinker van het (training)jaar, kreeg uit handen van leider Martin Dobbelaar de gouden schoen uitgereikt! Jeff was er heel blij mee en had een kort doch emotioneel commentaar: "Ik heb het verdiend".

Lees verder

1 jaar geleden

In memoriam Jerry van Beers

Teun van de Keuken schreef in de Volkskrant een treffende column over Jerry.
Jerry was de vader van Taba jeugdvoetballer Jip en man van Joline, en daarnaast al jaren een betrokken teamleider.

Lees verder

3 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld!

De vrijwilligerscommissie zoekt versterking, want ook naast het veld staan we er samen voor! Veel handen maken licht werk. Kijk wat jij kunt doen. Deze vacature lezen en delen onder bekenden bijvoorbeeld is al een goede start! 

Lees verder

2 maanden geleden

TABA na sensationele slotfase tegen DESTO door in districtsbeker

TABA Zondag 1 heeft zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Lees verder

6 maanden geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

1 maand geleden

Spijker je techniek bij!

Vanaf 3 november gaan ze weer van start, de extra Taba techniektrainingen voor de jeugd tot en met O15. Je kunt je vanaf nu inschrijven!

Lees verder

2 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder