3e overwinning in the pocket!

De introductie van de stadionspeaker beloofde wat hoor. Een stukje geschiedenis van Taba werd omgeroepen door de speakers. We waren gekomen om aan te vallen en creëerden meteen twee goede kansen.

Dios had de 1-0 ook nog kunnen maken in de beginfase. Maar in de 15e minuut sloegen de bezoekers toe. Maxim en Ilias, die voor creativiteit moeten zorgen bij Taba, wisten te verlengen op de opkomende linksback Jasper, die overzicht bewaarde en panklaar voorgaf op spits Luigi Zottoli. De fase hierna kwamen beide ploegen wat moeilijker aan voetballen toe tot de linksback van Dios, de beste man van de thuisploeg, de bal veroverde en de linksbuiten de diepte in stuurde. Toch gingen we rusten met een 0-1 stand.

Na rust kon de grensrechter van Dios de 0-2 niet voorkomen. Een vrije trap werd verlengd en Luigi maakte met zijn hoofd alweer zijn 5e van het seizoen. Dios leek even van zich af te bijten en veroverde door goed druk zetten op het middenveld de bal en dribbelde het strafschopgebied in tot Hidde Vermaas aan de handrem trok. De snelle en sterke verdediger maakt dit seizoen indruk. De penalty werd matig ingeschoten en/of goed gepareerd door Jari. Dezelfde Jari kreeg een paar minuten later een indirecte vrije trap tegen vanwege het te lang de bal in zijn handen houden. Is dat een regel? De ruimtes werden groter en daar profiteerde Taba van door de 0-3 binnen te schieten. Ilias Hamdi legde terug op Maxim Perels, die zijn basisplek met een fraai afstandsschot terugbetaalde. 

Dios kwam vandaag met te weinig om Taba pijn te doen. Maar het lijkt er ook een beetje op dat de puzzelstukjes langzaam op zijn plek beginnen te vallen bij de ploeg van Carel van der Velden. Met 9 punten uit vier wedstrijden is de ploeg uit Oost sterk begonnen in de 3e klasse C.

 

Volgende week treft de club Forza Almere voor de beker en een week later is Fc Aalsmeer te gast, wederom thuis op Sportpark Drieburg in Oost.

 

 

9 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder

1 jaar geleden

Help Turkije en Syriƫ: Taba zamelt spullen in (!) Tot zondag 12 febr. 16:00u

Na het schokkende nieuws en op verzoek van onze wedstrijdsecretaris Fatih Kurnaz, wiens familie gelukkig veilig is, gaat ook Taba graag in actie met deze oproep: Spullen zijn hard nodig!

Lees verder

10 maanden geleden

Taba is weer bijgespijkerd, gezond en weet te handelen in nood!

De AED cursus is weer met vlag en wimpel afgerond door Tabakkers René, Lux, Katinka en Dirk! Laten we hopen dat het bij de cursus blijft en dat de Taba harten blijven kloppen, ook al is de strijd op het veld soms adembenemend spannend.

Lees verder

8 maanden geleden Zon1

Zondag ontving AFC Taba FC Aalsmeer

Wat op papier een makkelijke wedstrijd moest lijken voor AFC Taba, bleek toch niet zo makkelijk te gaan.

Lees verder

2 jaar geleden

Nieuwe wedstrijdsecretaris!

VACATURE INGEVULD:

Welkom Fatih Kurnaz!
bereikbaar op wedstrijdsecretaris@afctaba.nl

Lees verder

2 jaar geleden

Samen in actie, de JO14-2 is al begonnen

Maak jouw team aan, scoor doelpunten.
Alle kleine beetjes helpen!
www.inactievoorgiro555.nl

Lees verder

1 jaar geleden

Indeling Zondag 1 & 2 seizoen '23-'24

De indelingen van het nieuwe seizoen zijn bekend.

Zondag 1 is ingedeeld in 3e klasse C
Zondag 2 is ingedeeld in 2e klasse  C

Lees verder

2 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder