3e overwinning in the pocket!

De introductie van de stadionspeaker beloofde wat hoor. Een stukje geschiedenis van Taba werd omgeroepen door de speakers. We waren gekomen om aan te vallen en creëerden meteen twee goede kansen.

Dios had de 1-0 ook nog kunnen maken in de beginfase. Maar in de 15e minuut sloegen de bezoekers toe. Maxim en Ilias, die voor creativiteit moeten zorgen bij Taba, wisten te verlengen op de opkomende linksback Jasper, die overzicht bewaarde en panklaar voorgaf op spits Luigi Zottoli. De fase hierna kwamen beide ploegen wat moeilijker aan voetballen toe tot de linksback van Dios, de beste man van de thuisploeg, de bal veroverde en de linksbuiten de diepte in stuurde. Toch gingen we rusten met een 0-1 stand.

Na rust kon de grensrechter van Dios de 0-2 niet voorkomen. Een vrije trap werd verlengd en Luigi maakte met zijn hoofd alweer zijn 5e van het seizoen. Dios leek even van zich af te bijten en veroverde door goed druk zetten op het middenveld de bal en dribbelde het strafschopgebied in tot Hidde Vermaas aan de handrem trok. De snelle en sterke verdediger maakt dit seizoen indruk. De penalty werd matig ingeschoten en/of goed gepareerd door Jari. Dezelfde Jari kreeg een paar minuten later een indirecte vrije trap tegen vanwege het te lang de bal in zijn handen houden. Is dat een regel? De ruimtes werden groter en daar profiteerde Taba van door de 0-3 binnen te schieten. Ilias Hamdi legde terug op Maxim Perels, die zijn basisplek met een fraai afstandsschot terugbetaalde. 

Dios kwam vandaag met te weinig om Taba pijn te doen. Maar het lijkt er ook een beetje op dat de puzzelstukjes langzaam op zijn plek beginnen te vallen bij de ploeg van Carel van der Velden. Met 9 punten uit vier wedstrijden is de ploeg uit Oost sterk begonnen in de 3e klasse C.

 

Volgende week treft de club Forza Almere voor de beker en een week later is Fc Aalsmeer te gast, wederom thuis op Sportpark Drieburg in Oost.

 

 

2 maanden geleden

Gezocht Keeper (VR 30+1)

Hé zie ik daar in jou een echte Taba vrouw, die de keepershandschoen past of wil passen?

Lees verder

1 maand geleden

Nieuwe cyclus Techniektraining Jeugd

Beste Tabakkers,

Het tweede blok van techniektrainingen zit er alweer op! Gelukkig hebben we de data voor het derde blok klaar liggen.

Lees verder

2 jaar geleden

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

2 jaar geleden

De techniektrainingen voor jeugd (JO8 t/m JO15) gaan weer van start!

Vanaf vrijdag 8 april verzorgen wij in samenwerking met V-Sport en Begeleiding weer wekelijkse techniektrainingen voor de jeugd.

Lees verder

1 jaar geleden

Contractverlenging Carel van der Velden

Carel van der Velden is ook komend seizoen de trainer van AFC Taba Zondag 1 en streeft samen met zijn hechte technische staf de Zondag 1 te laten groeien tot een stabiele derdeklasser!

Lees verder

2 jaar geleden

Gezocht: Hoofd Opleidingen

Ben of ken jij dé Hoofd Opleidingen die ons technisch jeugdbeleidsplan wil helpen uitvoeren?
De belangrijkste taak voor de HO is om het niveau van het trainen en coachen in de jeugd te verhogen.

Lees verder

4 maanden geleden Zon1

Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Lees verder

11 maanden geleden

Laat de zon, zomer maar komen!

Het Tabaterras is gereed, nog even de bouwmaterialen aan de kant, en genieten maar!

Lees verder