TABA met ruime cijfers langs KDO

TABA Zondag 1 is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een ruime overwinning op KDO sv. Op sportpark Drieburg wonnen we met 5-0.

Van onderschatting was bij beide partijen voorafgaand aan de wedstrijd geen sprake. TABA staat 3e in de competitie en ook KDO heeft dit seizoen mooie resultaten geboekt, waaronder een knap gelijkspel tegen koploper Sporting ’70.
 

De wedstrijd begon erg rommelig. KDO kwam niet tot opbouwen door de hoge druk van de Amsterdammers. Echter was de thuisploeg te gehaast in balbezit en koos vaak te snel voor de lange dieptebal vooruit. 


Het duurde echter niet lang voordat TABA de score opende. De Italiaanse spits Zottoli kreeg de bal vanaf rechts voorgezet en schoot de bal via een KDO verdediger het doel in voor de 1-0. KDO kreeg nog een goede kans op de 1-1, maar keeper Roel Hoek wist met een sterke ingreep een 100% kans onschadelijk te maken. Even later stond de 2-0 alweer op het scorebord. KDO-keeper Oudshoorn werkte de bal verkeerd weg in de voeten van middenvelder Oord, die de bal zonder aan te nemen knap in het KDO doel werkte. Met name de 3-0 was van hoge kwaliteit. TABA bouwde op vanaf de keeper naar de rechtsback, waarna de bal via alle drie de centrale verdedigers van TABA belandde bij de linksback Van Vark. Deze stak middenvelder Hilmi weg die met een messcherpe voorzet spits Pelli bereikte. De vlugge dribbelaar kapte de keeper uit en rolde de bal in het doel.

In de tweede helft bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit. Het was weer Zottoli die de bal uit een vrije trap strak in de linker bovenhoek plaatste voor de 4-0. Het slotstuk was voor Maxim Perels. Met een droge knal zette hij de 5-0 eindstand op het scorebord.
Volgende week treft TABA een andere Amsterdamse ploeg, namelijk WV-HEDW

1 jaar geleden

Gilbert Oort is de eerste nieuwe aanwinst: Welkom!

Gilbert is een linker centrale verdediger die kopsterk is en sterk in de duels is en daarnaast over een geweldige trap beschikt.

Lees verder

2 jaar geleden

In memoriam Hans Bakker

Vorige week is tragisch, bij een verkeersongeluk, omgekomen Hans Bakker, op 67 jarige leeftijd.

Lees verder

1 jaar geleden

Kom Taba 1 supporten. Draag je gele Tabashirt al in de TABABUS

Zondag 19 juni: Wees op tijd als je met de bus mee wilt.
Verzamelen: kantine 12:30u
Vertrek: stipt om 13:00u

Eigen vervoer: Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp (Pancratius)

Lees verder

11 maanden geleden

Voetballers gezocht!

De jeugdafdeling van TABA is springlevend en erg populair. De meeste leeftijdsgroepen zitten vol, maar ben jij geboren in 2015 of 2006/07 en wil je voetballen bij de leukste club van Amsterdam?

Lees verder

1 jaar geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

1 jaar geleden

ma 3 okt: Keepers Clinic voor 6 tm 12 jaar

Op maandag 3 oktober om 18.00 uur verzorgt voetbalschool Raysem Soccer Academy een gratis clinic voor de jonge keepers van TABA, van 6 t/m 12 jaar.

 

Lees verder

1 jaar geleden

ALV 7 november 2022

Update: verslag / notulen van de ALV op 7 november 2022 vind je hier

Lees verder

5 maanden geleden Zon1

Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

Lees verder