TABA met ruime zege comfortabel langs APWC

Afgelopen zondag heeft Taba voor de de tweede wedstrijd op rij een ruime overwinning geboekt: Uit bij APWC wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 1-5.

Op een ijskoud Sportpark de Koppel traden de nummer 13 en nummer 5 tegen elkaar aan. Waar APWC momenteel ieder punt kan gebruiken in de strijd tegen degradatie, hoopt TABA met een tweede overwinning op rij de aansluiting te vinden met de top 3.

De wedstrijd begon erg chaotisch met veelvuldig balverlies aan beide kanten. APWC probeerde gevaar te stichten met lange ballen achter de TABA defensie. Echter haalde dit weinig tot niets uit door het kopsterke centrale duo achterin bestaande uit Hidde Vermaas en Niels Bouwman, die vele ballen wegkopten. TABA was het eerste kwartier in balbezit daarentegen ongelooflijk zwak. Het lukte de geel-zwarten niet om de bal 2 keer naar de goede kleur te passen.

De ban werd uiteindelijk gebroken na ongeveer 20 minuten spelen. Jacob dribbelde sterk langs zijn directe tegenstander op de middenlijn en stak de vlugge spits Duko de Vries weg. Die kapte zijn directe tegenstander op de rand 16 knap uit en haalde met zijn linkerbeen uit, waarna de bal via de binnenkant van de paal het doel in belandde: 0-1. Even later was het diezelfde De Vries die via de rechterkant het strafschopgebied binnendrong en de bal hard onder de uitkomende keeper binnen schoof voor de 0-2. Het was de Italiaanse spits Zottoli die de wedstrijd in het slot gooide. Met een droge knal verschalkte hij APWC keeper Erdogan voor de 0-3.

Even voor rust deed APWC nog wat terug. De rechtsbuiten van APWC haalde van afstand met een zwabberbal hard uit richting het TABA doel. Keeper Roel Hoek leek aanvankelijk de bal weg te stompen, maar door het effect belandde deze toch in de goal voor de 1-3.

Aangezien de wedstrijd al gespeeld was zorgde de 2e helft voor weinig spanning. De in de rust ingebrachte Ilias Hamdi zorgde nog wel voor extra flair en tempo in het spel van TABA. Het was Hamdi die op de achterlijn zijn tegenstander met een vlugge beweging uitspeelde en de bal op de doellijn klaarlegde voor Pelli, die de 1-4 maakte. Het slotakkoord was voor Danilo, die de bal na een solo van De Vries voor een leeg goal kon intikken voor de 1-5.
Door de overwinning stijgt TABA naar de 4e plek en blijft APWC onderin op de 13e plek steken.

1 jaar geleden

Op 31 mei bestaat TABA 90 jaar

... en dat willen we met z’n allen vieren op zaterdag 3 juni. Overdag vindt er een groot jeugdtoernooi plaats op de club. Vervolgens nodigen we ALLE leden van TABA graag uit voor een BBQ, deze start om 17.30 dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Lees verder

2 jaar geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

2 jaar geleden

JO10-1 pakt cup in de duinen!

Zondag 12 juni deed de JO10-1 mee aan het Duinpiepers toernooi in Zantvoort. Check de winnaars op video

Lees verder

1 jaar geleden

Taba 5 kampioen? We weten het zaterdag 29 april!

Kom ze aanmoedigen, en daarna een feestje met ze bouwen! Wedstrijd begint om 13:00u Tot zaterdag!

Lees verder

11 maanden geleden

Welkom Oliver

Hi, I’m Oliver. I’m 26. I am in my final year studying physiotherapy. I will be AFC Taba’s new physiotherapist. I’m looking forward to getting to work and getting the team ready for the season.

Lees verder

3 jaar geleden

Zakelijke overwinning Taba

Op een verouderd kunstgrasveld moesten de zwartgele leeuwen aantreden tegen een nieuwe tegenstander in de competitie
Ardahanspor. Nieuwsgierig als altijd was ik benieuwd naar de wedstrijd en in het bijzonder naar de TABA jongens.

Lees verder

2 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

2 jaar geleden

Zondag vrouwen 1 zoekt versterking!

Goed nieuws: We krijgen weer een vrouwenteam!

Lees verder