TABA met ruime zege comfortabel langs APWC

Afgelopen zondag heeft Taba voor de de tweede wedstrijd op rij een ruime overwinning geboekt: Uit bij APWC wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 1-5.

Op een ijskoud Sportpark de Koppel traden de nummer 13 en nummer 5 tegen elkaar aan. Waar APWC momenteel ieder punt kan gebruiken in de strijd tegen degradatie, hoopt TABA met een tweede overwinning op rij de aansluiting te vinden met de top 3.

De wedstrijd begon erg chaotisch met veelvuldig balverlies aan beide kanten. APWC probeerde gevaar te stichten met lange ballen achter de TABA defensie. Echter haalde dit weinig tot niets uit door het kopsterke centrale duo achterin bestaande uit Hidde Vermaas en Niels Bouwman, die vele ballen wegkopten. TABA was het eerste kwartier in balbezit daarentegen ongelooflijk zwak. Het lukte de geel-zwarten niet om de bal 2 keer naar de goede kleur te passen.

De ban werd uiteindelijk gebroken na ongeveer 20 minuten spelen. Jacob dribbelde sterk langs zijn directe tegenstander op de middenlijn en stak de vlugge spits Duko de Vries weg. Die kapte zijn directe tegenstander op de rand 16 knap uit en haalde met zijn linkerbeen uit, waarna de bal via de binnenkant van de paal het doel in belandde: 0-1. Even later was het diezelfde De Vries die via de rechterkant het strafschopgebied binnendrong en de bal hard onder de uitkomende keeper binnen schoof voor de 0-2. Het was de Italiaanse spits Zottoli die de wedstrijd in het slot gooide. Met een droge knal verschalkte hij APWC keeper Erdogan voor de 0-3.

Even voor rust deed APWC nog wat terug. De rechtsbuiten van APWC haalde van afstand met een zwabberbal hard uit richting het TABA doel. Keeper Roel Hoek leek aanvankelijk de bal weg te stompen, maar door het effect belandde deze toch in de goal voor de 1-3.

Aangezien de wedstrijd al gespeeld was zorgde de 2e helft voor weinig spanning. De in de rust ingebrachte Ilias Hamdi zorgde nog wel voor extra flair en tempo in het spel van TABA. Het was Hamdi die op de achterlijn zijn tegenstander met een vlugge beweging uitspeelde en de bal op de doellijn klaarlegde voor Pelli, die de 1-4 maakte. Het slotakkoord was voor Danilo, die de bal na een solo van De Vries voor een leeg goal kon intikken voor de 1-5.
Door de overwinning stijgt TABA naar de 4e plek en blijft APWC onderin op de 13e plek steken.

1 jaar geleden

Oliebollentoernooi geslaagd!

Het  nieuwe jaar is voor de Taba Jeugd afgelopen weekend gezellig gestart met het Oliebollentoernooi! Meer foto's zien?

Lees verder

Zaterdag 6 Kampioenen!

Met de winst tegen Jos kon Taba Zaterdag 6 de kurken laten knallen: Terechte kampioenen!

Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

5 maanden geleden Zon1

Een rommelig begin, maar .... [wedstrijdverslag Zon1 tegen AFC Quick 1890]

De wedstrijd tussen van de AFC Taba en AFC Quick 1890 werd op een regenachtige zondagmiddag op Sportpark Drieburg gespeeld. Iets over 15:00 trappen we af. Begint rommelig...

Lees verder

7 maanden geleden

Taba heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te houden

Na een goede start van Taba in de beker (door naar de knock-out fase) wachtte WVHEDW voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. WV is vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse en staat bekend om hun voetballend vermogen. Deze stadsderby zou dus een mooi duel moeten worden. Op een zonovergoten sportpark Drieburg trapten we om 12:30 af.

Lees verder

Taba 35+ 1-spits scoort eindelijk weer eens

Wink Sabée, de spits van ons eerste 35+-veteranenteam heeft eindelijk weer eens het net weten te vinden.

Lees verder

1 dag geleden

Trein van onze zondag 1 dendert door richting nacompetitie!

Donderdavond wonnen onze jongens met 4-1 van APWC uit Amersfoort. Dat levert ze een gunstige positie op om zich te plaatsen voor de nacompetitie!

Lees verder

Agenda ALV

De ALV vindt plaats op maandag 5 juni om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen: