Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Ons eerste veld ligt dan ook weer voor onze kantine!

Dit zal Taba een enorme boost geven: Geen afgelastingen meer en bijna iedereen zal kunnen trainen op onze eigen twee velden. Ook doordeweeks zal Taba nog veel meer gaan leven dan het nu al doet. Er komt natuurlijk ook licht en dat betekent dat we meer wedstrijden kunnen inplannen. Dat betekent dat Taba nog iets meer leden en seniorenteams kan verwelkomen. Taba kan een nog gezondere club worden dan het al is.

Er is afgelopen week een bijeenkomst geweest met de gemeente, het projectbureau dat het moet gaan uitvoeren en de kunstgrascommissie van Taba. Daar is nog eens goed bekeken wat de situatie bij Taba is en wat onze wensen als club zijn. Ergens volgende week komt daar een eerste ontwerp uit. We zetten bijvoorbeeld in op extra vaste, uitklapbare doelen, dug outs, omheining, verlichting en nog meer.

Een belangrijke motivatie van de gemeente is dat er meer ruimte moet komen voor sporters op sportpark Drieburg. Wij zijn het dichtstbij gelegen sportpark bij de nieuwe woonwijk Overamstel, waar 10 duizend nieuwe woningen komen. Dat betekent maar liefst 30.000 nieuwe mensen, voor wie sportpark Drieburg en Taba de meest logisch locatie is om te gaan sporten

Wel belangrijk is om te beseffen dat er nog van alles mis kan gaan. Denk aan problemen met vergunningen, stikstof, aanbestedingen etc. Maar het ziet er heel goed uit.

Kortom: Taba staat er goed voor en de toekomst kunnen we met zeer veel vertrouwen tegemoet zien!

3 jaar geleden

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

1 jaar geleden

TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Na iets moois komt iets simpel is een wijs voetbal gezegde. Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. 

Lees verder

9 maanden geleden

Teamindeling jeugd O8 t/m O19 seizoen '23/'24

We zijn blij verheugd te melden dat de jeugdafdeling van AFC TABA populair en springlevend is, en ook komend seizoen weer met het maximale aantal jeugdteams aantreedt in de competitie wat mogelijk is op onze velden.

Lees verder

7 maanden geleden

Samen Sterk Op én Naast het Veld, ook in de kantine!

Veel handen maken licht werk en iedereen wil toch een kopje koffie in de ochtend, een derde helft in de middag, en gastvrij zijn voor onze gastclubs?!

Dat kan niet zonder jou als vrijwilliger!

Lees verder

10 maanden geleden

Welkom Alex, nieuwe trainer Zondag 2

Mijn naam is Alex Andrews Garin, 31 jaar oud. Woonachtig in Amsterdam zuidoost. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe stap om als hoofdtrainer te functioneren bij senioren 2. Ik ben nu 7 jaar werkzaam als personal trainer/performance coach.

Lees verder

7 maanden geleden Zon1

Hees met nipte overwinning op TABA in KNVB districtsbeker

Hees 1 heeft afgelopen weekend een 2-3 overwinning geboekt op TABA 1. De ploeg uit Soest sprong effectief met de kansen om, maar moest op het einde nog vrezen voor een gelijkspel.

Lees verder

1 jaar geleden

Contractverlenging Carel van der Velden

Carel van der Velden is ook komend seizoen de trainer van AFC Taba Zondag 1 en streeft samen met zijn hechte technische staf de Zondag 1 te laten groeien tot een stabiele derdeklasser!

Lees verder

3 jaar geleden

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder