Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Het duel was vooral bijzonder omdat in de huidige zondag 1 selectie van TABA maar liefst vijf oud Alliance spelers zitten die bij de Haarlemmers het grootste deel van hun voetballeven hebben doorgebracht.

De openingsfase van het duel was voor de ploeg uit Haarlem. TABA zocht opportunistisch de aanval, waardoor de groen-zwarten enkele keren gevaarlijk konden worden in de omschakeling via de lange bal. Vooral de rappe linkerflank werd gezocht en met succes. Na een diepe bal op Joel Allassi prikte de vleugelaanvaller na een lange sprint handig raak: 0-1. Het leek alsof de tegentreffer dé wake up call was die de thuisploeg nodig had.

TABA vocht zich in alle duels en won bijna iedere tweede bal. Met name de vel spelende Cas Helmink veroverde een aantal cruciale ballen. Na balverlies op het middenveld van Alliance kon Emile Smeets uit een voorzet de 1-1 binnenschieten. Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong. Steven Olie gaf de bal na een dribbel vanaf rechts breed voor, echter schatte verdediger Boyd Hoef de bal verkeerd in en werkte deze achter eigen doelman Hugo Klerx voor de 2-1.

In de tweede trok TABA de vorm uit de eerste helft door. Ieder duel werd met volle overtuiging aangegaan en Alliance ’22 kreeg geen mogelijkheid om tot gevaarlijke kansen te komen. Door goed druk zetten belandde de bal uiteindelijk bij spits Steven Olie die ijzig koel bleef en de bal uit de lucht tegen de touwen schoot: 3-1. In de slotfase drong de uitploeg aan op de aansluitingstreffer maar kreeg uiteindelijk zelfs de 4-1 om de oren. Na een steekbal op Duko de Vries draaide de aanvaller handig weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens om keeper Hugo Klerx heen te slalommen voor de vierde thuisgoal.

In de slotfase had TABA de kers op de taart kunnen zetten. Duko de Vries veroverde aan de rechterkant van zijn eigen helft de bal, sprintte vervolgens langs nog twee Alliancers, dribbelde het hele veld over en gaf de bal panklaar voor op Jasper Tijtgat. De middenvelder verzuimde echter om vanaf de vijf meter de bal binnen te tikken.

Door de eerste overwinning van het seizoen stijgt TABA naar plek 11. Alliance is door de 2e verliespartij op rij gezakt naar plek 5.

3 maanden geleden

Verslag Zon 1 'De ene helft is zeker de andere niet'

De gure december zondag begon voor interim coach Ferry van der Meulen met wat ziekmeldingen. Dus moesten er vervangers worden opgetrommeld. Deze kwamen uit de O19.

Lees verder

10 maanden geleden

Mee op kamp? Laatste kans: deadline = donderdag 2 juni 23:59u

Vrijdag 17 juni - zondag 19 juni juni is het zover. Dit wil je niet missen. Lees verder voor het aanmeldformulier.
 

Lees verder

2 maanden geleden

Hoofdtrainer gevonden! Welkom Carel van der Velden

Allereerst willen we Ferry van der Meulen (onze HO) hartelijk danken voor de afgelopen periode als trainer van onze Zondag 1, en Hans Bergsma sterkte wensen in zijn herstel. Tot het eind van dit seizoen verwelkomen we Carel van der Velden! Wie hij is?

Lees verder

9 maanden geleden

Toernooischema Tabarbeque is bekend!

Met 10 teams en zon op de velden belooft het eerste Tabarbeque Toernooi mooi te worden.

Klik hier voor Toernooischema & alle informatie!
(of lees hieronder verder)

Lees verder

3 maanden geleden

Nog meer kunstgras nieuws!

In januari gaat de gemeente een intrapveldje aanleggen. Snoeiwerk begint deze week al!

Lees verder

8 maanden geleden

Foeke neemt bij volgende ALV afscheid van het bestuur

Foeke heeft gisteren tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat zijn bestuurstaken de laatste tijd teveel tijd en energie van hem wegnamen.

Lees verder

10 maanden geleden

In memoriam Jerry van Beers

Teun van de Keuken schreef in de Volkskrant een treffende column over Jerry.
Jerry was de vader van Taba jeugdvoetballer Jip en man van Joline, en daarnaast al jaren een betrokken teamleider.

Lees verder

1 jaar geleden

Samen in actie, de JO14-2 is al begonnen

Maak jouw team aan, scoor doelpunten.
Alle kleine beetjes helpen!
www.inactievoorgiro555.nl

Lees verder