Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Het duel was vooral bijzonder omdat in de huidige zondag 1 selectie van TABA maar liefst vijf oud Alliance spelers zitten die bij de Haarlemmers het grootste deel van hun voetballeven hebben doorgebracht.

De openingsfase van het duel was voor de ploeg uit Haarlem. TABA zocht opportunistisch de aanval, waardoor de groen-zwarten enkele keren gevaarlijk konden worden in de omschakeling via de lange bal. Vooral de rappe linkerflank werd gezocht en met succes. Na een diepe bal op Joel Allassi prikte de vleugelaanvaller na een lange sprint handig raak: 0-1. Het leek alsof de tegentreffer dé wake up call was die de thuisploeg nodig had.

TABA vocht zich in alle duels en won bijna iedere tweede bal. Met name de vel spelende Cas Helmink veroverde een aantal cruciale ballen. Na balverlies op het middenveld van Alliance kon Emile Smeets uit een voorzet de 1-1 binnenschieten. Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong. Steven Olie gaf de bal na een dribbel vanaf rechts breed voor, echter schatte verdediger Boyd Hoef de bal verkeerd in en werkte deze achter eigen doelman Hugo Klerx voor de 2-1.

In de tweede trok TABA de vorm uit de eerste helft door. Ieder duel werd met volle overtuiging aangegaan en Alliance ’22 kreeg geen mogelijkheid om tot gevaarlijke kansen te komen. Door goed druk zetten belandde de bal uiteindelijk bij spits Steven Olie die ijzig koel bleef en de bal uit de lucht tegen de touwen schoot: 3-1. In de slotfase drong de uitploeg aan op de aansluitingstreffer maar kreeg uiteindelijk zelfs de 4-1 om de oren. Na een steekbal op Duko de Vries draaide de aanvaller handig weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens om keeper Hugo Klerx heen te slalommen voor de vierde thuisgoal.

In de slotfase had TABA de kers op de taart kunnen zetten. Duko de Vries veroverde aan de rechterkant van zijn eigen helft de bal, sprintte vervolgens langs nog twee Alliancers, dribbelde het hele veld over en gaf de bal panklaar voor op Jasper Tijtgat. De middenvelder verzuimde echter om vanaf de vijf meter de bal binnen te tikken.

Door de eerste overwinning van het seizoen stijgt TABA naar plek 11. Alliance is door de 2e verliespartij op rij gezakt naar plek 5.

2 jaar geleden

Nieuwe wedstrijdsecretaris!

VACATURE INGEVULD:

Welkom Fatih Kurnaz!
bereikbaar op wedstrijdsecretaris@afctaba.nl

Lees verder

1 jaar geleden

Kunstgras is coming!

Het ziet er naar uit dat Taba een tweede kunstgrasveld krijgt. Als alles goed gaat zal op 1 juni de eerste schop de grond in gaan en is veld 1 op 31 augustus ook een kunstgrasveld.

Lees verder

6 maanden geleden Zon1

Wedstrijdverslag Taba - Sporting 70

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting 70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

Lees verder

3 jaar geleden

Tabar To Go!

In coronatijd met de steeds veranderende maatregelen wordt onze roemruchte Tabar de ‘Tabar To Go’

Lees verder

1 jaar geleden

Agenda ALV

De ALV vindt plaats op maandag 5 juni om 20:00u in de Taba kantine. De volgende punten zullen aan bod komen:  

Lees verder

5 maanden geleden

De poedersuiker is opgetrokken...

Vorige week werd er traditiegetrouw gestreden om de oliebol én de beker(s) op het oliebollenzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd. Hier de statistieken én beeld:

Lees verder

7 maanden geleden

Krappe veldindeling voor competitie

De afgelopen weken hebben het bestuur, de TC en de wedstrijdsecretaris samen getracht de knelpunten weg te werken in de veldindeling voor de competitie tot kerst.

Lees verder

1 jaar geleden

Jeff wint de gouden schoen bij Vets Za 45+2!

Het was feest bij de Zat 45+2: Jeff van Schaik, de uitblinker van het (training)jaar, kreeg uit handen van leider Martin Dobbelaar de gouden schoen uitgereikt! Jeff was er heel blij mee en had een kort doch emotioneel commentaar: "Ik heb het verdiend".

Lees verder