Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Het duel was vooral bijzonder omdat in de huidige zondag 1 selectie van TABA maar liefst vijf oud Alliance spelers zitten die bij de Haarlemmers het grootste deel van hun voetballeven hebben doorgebracht.

De openingsfase van het duel was voor de ploeg uit Haarlem. TABA zocht opportunistisch de aanval, waardoor de groen-zwarten enkele keren gevaarlijk konden worden in de omschakeling via de lange bal. Vooral de rappe linkerflank werd gezocht en met succes. Na een diepe bal op Joel Allassi prikte de vleugelaanvaller na een lange sprint handig raak: 0-1. Het leek alsof de tegentreffer dé wake up call was die de thuisploeg nodig had.

TABA vocht zich in alle duels en won bijna iedere tweede bal. Met name de vel spelende Cas Helmink veroverde een aantal cruciale ballen. Na balverlies op het middenveld van Alliance kon Emile Smeets uit een voorzet de 1-1 binnenschieten. Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong. Steven Olie gaf de bal na een dribbel vanaf rechts breed voor, echter schatte verdediger Boyd Hoef de bal verkeerd in en werkte deze achter eigen doelman Hugo Klerx voor de 2-1.

In de tweede trok TABA de vorm uit de eerste helft door. Ieder duel werd met volle overtuiging aangegaan en Alliance ’22 kreeg geen mogelijkheid om tot gevaarlijke kansen te komen. Door goed druk zetten belandde de bal uiteindelijk bij spits Steven Olie die ijzig koel bleef en de bal uit de lucht tegen de touwen schoot: 3-1. In de slotfase drong de uitploeg aan op de aansluitingstreffer maar kreeg uiteindelijk zelfs de 4-1 om de oren. Na een steekbal op Duko de Vries draaide de aanvaller handig weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens om keeper Hugo Klerx heen te slalommen voor de vierde thuisgoal.

In de slotfase had TABA de kers op de taart kunnen zetten. Duko de Vries veroverde aan de rechterkant van zijn eigen helft de bal, sprintte vervolgens langs nog twee Alliancers, dribbelde het hele veld over en gaf de bal panklaar voor op Jasper Tijtgat. De middenvelder verzuimde echter om vanaf de vijf meter de bal binnen te tikken.

Door de eerste overwinning van het seizoen stijgt TABA naar plek 11. Alliance is door de 2e verliespartij op rij gezakt naar plek 5.

1 jaar geleden

Pak deze kans!

Bij de voetbalvereniging AVV SDV te Amsterdam gaat binnenkort een cursus verenigingsscheidsrechter van start. Vanuit de vereniging is aangegeven dat er nog enkele plaatsen vrij zijn om deel te nemen aan deze cursus.

Lees verder

11 maanden geleden

Oproep Technische Commissie Jeugd: Doe jij volgend seizoen weer mee?

Wij hopen van wel! Niet meer voetballen bij Taba?
Dat vinden we jammer. Zeg je lidmaatschap op via het opzegformulier vóór 1 mei aanstaande. We willen namelijk zo snel mogelijk met de nieuwe teamindelingen aan de slag.

Lees verder

1 jaar geleden

Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 AFC Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

Lees verder

1 jaar geleden

Ferry van der Meulen, onze Hoofd Opleidingen Jeugd gaat Taba verlaten.

Zijn besluit was een moeilijke afweging, zegt hij zelf, waarbij de doorslag heeft gegeven dat hij vaker bij zijn gezin in Zwaag wil zijn. Bij Taba gaan we hem natuurlijk ontzettend missen. Het bestuur gaat met de Technische Commissie op zoek naar een geschikte opvolger.

Lees verder

4 maanden geleden

Contract met Carel van der Velden verlengd

Het contract met Carel van der Velden is verlengd t/m 30 juni 2025. Dit staat in lijn met de nieuwe doelstelling vanuit Taba om op termijn in de 2e klasse terecht te komen.

Lees verder

11 maanden geleden

Taba JO13-1 tweede op Germany Cup Dortmund

Tijdens het Paasweekend bereikte TABA JO13-1 de finale een internationaal toernooi in Dortmund. Van de twaalf teams uit Duitsland, Zweden, België en Nederland moest TABA na een fantastische eindstrijd alleen het Zweedse team van VEGA FC voor laten gaan.

Lees verder

7 maanden geleden

Welkom Oliver

Hi, I’m Oliver. I’m 26. I am in my final year studying physiotherapy. I will be AFC Taba’s new physiotherapist. I’m looking forward to getting to work and getting the team ready for the season.

Lees verder

8 maanden geleden

Indeling Zondag 1 & 2 seizoen '23-'24

De indelingen van het nieuwe seizoen zijn bekend.

Zondag 1 is ingedeeld in 3e klasse C
Zondag 2 is ingedeeld in 2e klasse  C

Lees verder