Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Het duel was vooral bijzonder omdat in de huidige zondag 1 selectie van TABA maar liefst vijf oud Alliance spelers zitten die bij de Haarlemmers het grootste deel van hun voetballeven hebben doorgebracht.

De openingsfase van het duel was voor de ploeg uit Haarlem. TABA zocht opportunistisch de aanval, waardoor de groen-zwarten enkele keren gevaarlijk konden worden in de omschakeling via de lange bal. Vooral de rappe linkerflank werd gezocht en met succes. Na een diepe bal op Joel Allassi prikte de vleugelaanvaller na een lange sprint handig raak: 0-1. Het leek alsof de tegentreffer dé wake up call was die de thuisploeg nodig had.

TABA vocht zich in alle duels en won bijna iedere tweede bal. Met name de vel spelende Cas Helmink veroverde een aantal cruciale ballen. Na balverlies op het middenveld van Alliance kon Emile Smeets uit een voorzet de 1-1 binnenschieten. Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong. Steven Olie gaf de bal na een dribbel vanaf rechts breed voor, echter schatte verdediger Boyd Hoef de bal verkeerd in en werkte deze achter eigen doelman Hugo Klerx voor de 2-1.

In de tweede trok TABA de vorm uit de eerste helft door. Ieder duel werd met volle overtuiging aangegaan en Alliance ’22 kreeg geen mogelijkheid om tot gevaarlijke kansen te komen. Door goed druk zetten belandde de bal uiteindelijk bij spits Steven Olie die ijzig koel bleef en de bal uit de lucht tegen de touwen schoot: 3-1. In de slotfase drong de uitploeg aan op de aansluitingstreffer maar kreeg uiteindelijk zelfs de 4-1 om de oren. Na een steekbal op Duko de Vries draaide de aanvaller handig weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens om keeper Hugo Klerx heen te slalommen voor de vierde thuisgoal.

In de slotfase had TABA de kers op de taart kunnen zetten. Duko de Vries veroverde aan de rechterkant van zijn eigen helft de bal, sprintte vervolgens langs nog twee Alliancers, dribbelde het hele veld over en gaf de bal panklaar voor op Jasper Tijtgat. De middenvelder verzuimde echter om vanaf de vijf meter de bal binnen te tikken.

Door de eerste overwinning van het seizoen stijgt TABA naar plek 11. Alliance is door de 2e verliespartij op rij gezakt naar plek 5.

3 weken geleden

Pak deze kans!

Bij de voetbalvereniging AVV SDV te Amsterdam gaat binnenkort een cursus verenigingsscheidsrechter van start. Vanuit de vereniging is aangegeven dat er nog enkele plaatsen vrij zijn om deel te nemen aan deze cursus.

Lees verder

8 maanden geleden

Nieuwe wedstrijdsecretaris!

VACATURE INGEVULD:

Welkom Fatih Kurnaz!
bereikbaar op wedstrijdsecretaris@afctaba.nl

Lees verder

5 maanden geleden

Taba op weg naar promotie

Winst na strafschoppen: check de compilatievideo

Lees verder

2 jaar geleden

Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Lees verder

5 maanden geleden

Kom Taba 1 supporten. Draag je gele Tabashirt al in de TABABUS

Zondag 19 juni: Wees op tijd als je met de bus mee wilt.
Verzamelen: kantine 12:30u
Vertrek: stipt om 13:00u

Eigen vervoer: Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp (Pancratius)

Lees verder

3 dagen geleden

Systeemstoring bij afkeuring velden Drieburg

Helaas, vanochtend (zaterdag 26 nov) was een tegenvaller voor velen die thuis speelden op veld 1. Mooi weer, op vrijdag nauwelijks regen gevallen, lekker voetballen op zaterdag.

Lees verder

4 maanden geleden

Contributie komend seizoen

Begin september gaat de factuur voor de contributie van het seizoen 2022-2023 de deur uit. Net als vorig seizoen maken we hiervoor gebruik van ClubCollect.

Lees verder

6 maanden geleden

Zaterdag 6 Kampioenen!

Met de winst tegen Jos kon Taba Zaterdag 6 de kurken laten knallen: Terechte kampioenen!

Van harte gefeliciteerd!

Lees verder