Missie geslaagd!

Het Amsterdamsche Voetbal kopt 'm in: "SELECTIE: TABA wil het bewogen verlopen seizoen een beter vervolg geven".
Met 17 vertrekkende spelers uit de selectie was het een uitdaging voor de staf. Maar de missie is geslaagd! De selectie staat ...

Lees hieronder het artikel uit Het Amsterdamsche Voetbal [kopie] of ga naar de site hetamsterdamschevoetbal.nl

>> Na een eerste seizoen in de derde klasse is TABA de enige Amsterdamse vereniging die, ondanks de verzwaarde degradatie regeling, zich rechtstreeks wist te handhaven. Twee trainers verlieten om gezondheid redenen tussentijds de vereniging. Bij elkaar opgeteld was 2022-2023 een bewogen seizoen, maar met een prima eindresultaat.

De club wist de ervaren trainer-coach Carel van der Velden te contracteren. De vierde trainer in twee seizoenen en hij moest direct al een dubbelslag slaan. TABA eerst behouden voor de derde klasse en de selectie aanvullen. TABA nam afscheid van liefst zeventien spelers, een dertiental van hen was al jaren lid en speelden in de selectie. Zij gaan verder op een bescheidener niveau binnen de vereniging (in een vriendenteam, red.) en blijven zo voor TABA behouden. De vier overige spelers zijn gestopt of zoeken een plekje elders voor hun voetbalplezier. Bittere noodzaak voor Van der Velden om spelers te motiveren om bij TABA in de selectie aan te sluiten. En die missie lijkt ook gelukt.

Van buurtgenoot JOS Watergraafsmeer komt doelman Jari Bakx en hij gaat de strijd onder de lat aan met Roel Hoek. Niels Bouwman, die centraal in de verdediging speelt, komt over van Sparta Nijkerk waar hij vooral uitkwam in de beloftencompetitie en nog een jaartje voor DVVA speelde. Middenvelder Maxim Perels, die zijn jeugdopleiding genoot bij AZ Alkmaar komt over van vv Heemraad. Verder wist TABA zich onder andere te versterken met Ilias Hamdi (Nieuw West United), John Preston (IFK Munkfors Fotboll), Milan Alkhasy (OSO), Luigi Zottoli (TOS Actief), Jacob Slagt en Luca Huisman (beiden GeuzenMiddenmeer), Danilo Griffioen (Texel’94) en Ismael Moesafier, die in het verleden vanuit de Zeeburgia jeugd tot het eerste elftal wist te brengen.

De doelstelling die TABA zichzelf gesteld heeft, mede door de kwaliteitsinjectie, is kristalhelder: meedraaien met de bovenste ploegen in de competitie, met een schuin oog kijkend naar een periodetitel. Onfortuinlijk is dat TABA in de wat meer Utrecht georiënteerde poule is ingedeeld. Wel zijn er enkele stadsderby’s te noteren tegen Swift en WV-HEDW. Ook FC Aalsmeer, KDO en ROAC zijn niet te ver uit de buurt.

De voorbereiding start met een eerste training op dinsdag 1 augustus in Amsterdam. Daarmee zet TABA direct de toon ten opzichte van menig andere derde klasse team. Op 12 augustus treedt de A-selectie aan tegen BZC’13 in Loosdrecht, daarna volgen oefenduels in Ouderkerk (17/8), bij Forza Almere (22/8) en tegen Zeist (26/8). Op dinsdag 19/9 oefent TABA, tijdens de bekercompetitie, bij en tegen Nederhorst.

De selectie 2023-2024: 

Voornaam Achternaam Vorige club
Milan Alkhasy OSO
Jari Bakx JOS/ Watergraafsmeer
Niels Bouwman Sparta Nijkerk
Luc Ten Brink TABA
David Bulthuis TABA
Keano Dalfour s.v. Diemen
Bonne Duijn TABA
Stein Groen TABA
Danilo Griffioen Texel’94
Ilias Hamdi Nieuw West United
Martijn Heere TABA
Cas Helmink TABA
Anders Hoek THB
Roel Hoek TABA
Sjoerd Hochstensbach TABA
Wijnand Van den Hoogen TABA
Teyssir Hilmi TABA
Luca Huisman GeuzenMiddenmeer
Daniel Klok TABA
Theo Le Maguerrese TABA
Ismael Moesafier Zeeburgia
Gilbert Oord Real Sranang
Steven Ollie TABA
Maxim Perels v.v. Heemraad
John Preston IFK Munkfors
Milan Ris Texel ‘94
Coen Scharff TABA
Kick Schrikkema TABA
David Schrijver TABA
Jacob Slagt GeuzenMiddenmeer
Bram Suwijn TABA
Dion Van Vark TABA
Jasper Van Vark TABA
Sil Van Veen TABA
Hidde Vermaas TABA
Folkert De Vreeze TABA
Tijmen De Vreeze TABA
Duko De Vries TABA
Nico Wogné Kolping Dynamo
Rayan Zebeda TABA
Luigi Zottoli TOS Actief (za.)

P.S. De selectie presenteert zich binnenkort ook in beeld.

1 jaar geleden

In memoriam: Richard van Os

Op 13 april bereikte ons het trieste bericht dat Richard van Os, speler en betrokken vader bij onze club is overleden.

Lees verder

1 jaar geleden

Voetballers gezocht!

De jeugdafdeling van TABA is springlevend en erg populair. De meeste leeftijdsgroepen zitten vol, maar ben jij geboren in 2015 of 2006/07 en wil je voetballen bij de leukste club van Amsterdam?

Lees verder

5 maanden geleden Zon1

Herfstachtige wedstrijd Zondag 1 uit tegen Fair Play

Op de winderige zondagmiddag 5 november reisde AFC Taba af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen SMVC Fair Play.

Lees verder

1 jaar geleden

Strijdlustig TABA haalt eerste 3 punten van het seizoen

TABA afc heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 sv. met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Lees verder

1 jaar geleden

Prachtig zonnig Taba voetbalweekend

De Zondag 1 én vrouwen Zondag 1 hebben beiden de 3 punten gepakt! En de vrouwen 30+...

Lees verder

3 jaar geleden

Nieuw seizoen net even anders dan anders

Beste leden,

Een hittegolf, een tweede golf… we beginnen dit seizoen in ieder geval volop in beweging. Het kleedkamergebouw achter is in de zomer voorzien van een prachtige muurschildering.
Er kan in deze bijzondere periode gelukkig worden getraind en ook de bekerwedstrijden zijn door de KNVB ingeroosterd. Om te kunnen blijven sporten, zullen we voorzichtig moeten blijven en de richtlijnen van de overheid blijven opvolgen. We kijken uit naar veel voetbalplezier en hopen op het uitblijven van verdere beperkende maatregelen.

Lees verder

2 jaar geleden

Geslaagd oliebollentoernooi!

Helaas door corona niet een zaalvoetbalevenement zoals altijd, maar op deze zachte winterse dag (14 graden) een zeer geslaagd oliebollentoernooi thuis op Tabaveld!

Lees verder

1 week geleden

Ouders JO8 noteer 24 april in je agenda!

Op 24 april is er een verplichte informatieavond voor ouders van de JO8 om 19.30 uur in de kantine.

Lees verder