09mrt2020
 

TOG 1 – TABA 1
zondag 8 maart 2020

Wederom stond er een derby op het programma, n.l. de Watergraafsmeer-derby TOG-TABA. TOG maakt een prima seizoen door met goede resultaten en zijn de koploper in 4E. Dus de mannen van TABA waren gewaarschuwd voor een hectische middag!

TOG had al 2x aan kortste eind getrokken qua uitslagen en was er uiteraard op gebrand om vandaag de boel recht te trekken. Niets van de bovenstaande stelling kwam uit, het tegendeel zelfs.

De geel/zwarten waren slimmer, tactisch sterker en speelden gedisciplineerd vanuit hun taken en speelwijze. TOG had eigenlijk in de gehele wedstrijd geen vat op het stugge TABA kunnen krijgen; wat er ook werd geprobeerd, het lukte ze niet.

Verbaasd was ik zeker dat ik de koploper zo fantasieloos zag spelen en het TABA gewoon makkelijk maakte. Eén wapenfeit was er voor de thuisploeg, kopbal van de spits na standaardsituatie, maar deze werd op fraaie wijze gepareerd door de TABA goalie. Als TABA wederom de eindpass beter zou verzorgen, zou er voor meer gevaar kunnen worden gezorgd en afstand worden genomen in de score.

Wat mij wel opviel was de (verkeerde) agressiviteit in het spel, grove charges en veel irritatie maakte de sfeer er in de wedstrijd zeker niet beter op. Denk wel dat TABA hier beter mee omging dan TOG (waar uiteraard de druk van de koploper op stond) echter beide ploegen speelden op het randje.

Er werd gerust met de brilstand en ik was benieuwd hoe dit zou gaan aflopen: Kon de koploper opstaan en kon TABA de discipline blijven opbrengen in de 2de helft? Genoeg om naar uit te kijken dus.

De 2de helft begon met hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: TABA kan leunen op een prima verdediging en voetballend gezien (met de van een blessure teruggekeerde Mees Snijder op het middenveld) waren de mannen van TABA beter vandaag dan hun tegenstander. Dat dit beloond moest gaan worden, is altijd maar de vraag bij TABA. De geelzwarte brigade scoort moeilijk dit seizoen zo ook vandaag.

In de 55e minuut ging Emiel Smeets goed door aan de linkerkant en probeerde de meer gesloten Mees Eringa te bereiken. Dit lukte echter niet. De voorzet belandde echter wel in het TOG doel, de voorzet ging via een TOG verdediger in eigen doel. Vreugde alom bij de TABA ploeg en meer dan verdiend.

De voorsprong was op dat moment zeker verdiend alleen had TABA hem liever zelf gemaakt, maar of je hem nu zelf maakt of niet het is en blijft een doelpunt 0-1. Na de voorsprong had TABA nog steeds voetballend de controle in de wedstrijd. Hoewel gezegd dient te worden dat TOG wel een tandje bij schakelde. Echter dit tandje was zeker niet genoeg om TABA aan het wankelen te brengen.

Laatste kwartier werden alle ballen in de 16 gepompt en TOG ging 1 op 1 spelen. De TABA trainer anticipeerde hier prima op en haalde Emiel en Mees naar het middenveld en zette de snelle Marcus en Jari tegenover de verdedigers van TOG.

En zoals zo vaak leverde dit meerdere mogelijkheden op tot kansen, maar zoals zo vaak beloonde TABA zich niet om de mogelijkheden tot kansen in doelpunten om te zetten. Het is zo jammer dat dit bijna iedere wedstrijd een aandachtspunt blijft.

Uiteindelijk maakte de scheidsrechter na 10 minuten blessuretijd!? een eind aan deze hectische wedstrijd, waarbij TABA voor de 3de keer dit seizoen als winnaar van het veld stapte: 0-1 eindstand en zeker geen onverdiende overwinning!

Bij thuiskomst komt toch weer de overpeinzing “als TABA nu gewoon de wedstrijd tegen VVA/S had gewonnen hadden ze vandaag de 2de periode gepakt” Maar helaas, het mocht niet zo zijn.

Dat er kwaliteit in deze jonge TABA ploeg zit moge duidelijk zijn en typisch voor jonge spelers is de wisselvalligheid in het spel. Deze wisselvalligheid moet allengs minder worden, want de ploeg bezit wel degelijk kwaliteiten om mee te doen bij de top 5. Verdedigend is het eigenlijk langere tijd prima verzorgd en het voetballende gedeelte kan beter, vandaag aangetoond dat dit ook in de ploeg zit.

Mannen van TABA bedankt voor de fijne middag op sportpark Middenmeer en probeer deze vorm vast te houden. Ben er zeker weer bij volgende week tegen Germaan, mijn inkt is zeker nog niet verdroogd dit seizoen.

Jullie vaste supporter

Opstelling TABA

Goal: Roel
Achter: Job, Dion (Thom), Ben en Bram
Midden: Greg (Jari), Marcus, Luc en Mees S
Voor: Mees E en Emilio

182