18nov2019
 

Fortius 1 – TABA 1
zondag 17 november 2020

Onder een heerlijk najaarszonnetje toog ik naar sportpark Middenmeer om naar een leuke wedstrijd te gaan kijken: Fortius-TABA.

De intenties van Fortius waren direct duidelijk, hoge druk op de TABA spelers. TABA werd eigenlijk overvallen door de hoge druk en het baltempo dat Fortius hanteerde. Dit leidde in de 3de minuut tot een cornerbal en werd via kluts van richting veranderd en 1-0. En alsof het niet genoeg was werd er in de 8e minuut de 2-0 gemaakt door een prima individuele actie van één van de voorwaartsen van Fortius. Na de 2-0 herstelde TABA zich enigszins maar kon de bal maar enkele keren richting het doel van Fortius krijgen.

Helaas kreeg Dion van Vark een onverklaarbare gele kaart na een zeer onschuldig duel. De tot dan toe prima leidende scheidsrechter beoordeelde de situatie anders en gaf de speler geel voor wegtrappen van de bal? Maar goed op dit moment verders niets aan de hand.

Opvallend feit was dat de scheidstrechter helaas geen voordeel toepaste bij 1 op 1 situatie met de keeper. TABA scoorde, echter de goal ging niet door en wat restte was een vrije trap, die naast de goal van Fortius belandde.

In de rust zal het ongetwijfeld hebben gedonderd in de kleedkamer van TABA en de nodige aanwijzingen gedaan door de trainer. Helaas duurde het wederom van korte duur eer Fortius weer tot scoren kwam en de 3-0 was een feit. Eerlijk is eerlijk Fortius kwam meer dan verdiend tot deze score. Alhoewel vanuit een geelzwarte bril bekeken, ging het ook wel erg makkelijk.

En wederom eiste de scheids een hoofdrol op door Dion van Vark zijn 2de gele kaart te geven in een moeilijk te beoordelen situatie. Zo kreeg juist de verkeerde speler zijn 2de gele kaart en kon deze de douches gaan opzoeken. 3-0 achter met 10 man lijkt een onmogelijke opdracht.

En gek genoeg kwam TABA met 10 man steeds beter in de wedstrijd. TABA bleef voetballen en combineerde er lustig op los. Dit leverde toch nog diverse kansen op om tot scoren te komen (bal van de lijn gehaald na een prima actie van Steven).

Fortius had overigens de handen vol om Steven uit de wedstrijd te houden. Na grove charge van de back van Fortius (wat alleen maar geel opleverde) was het gedaan met Steven en moest hij worden vervangen worden door Ali.

Dat Fortius er nog 4-0 van maakte is voor de statistieken. Al met al verdiende overwinning van Fortius en TABA wederom met lege handen.

Mannen van TABA blijf in het team geloven en blijf voetballen, dan ben ik er van overtuigd dat de resultaten aanstaande zijn.

Meest opvallende speler aan TABA zijde was Bram Suweijn. Bram maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste en deed dit meer dan voortreffelijk!

Jullie supporter

Opstelling TABA

Roel
Tobias, Dion, Ben en Bram
Mees E (Yassin), Emiel, Mees S en Jari
Steven (Ali), Tijmen

145