07okt2019
 

Na de eerste twee wedstrijden van de competitie gelijk te hebben gespeeld mag Taba Zondag 1 op een drassig en winderig veld in Amsterdam Nieuw-West aantreden tegen ASC Germaan/de Eland om de eerste competitiezege van het seizoen binnen te halen.

Het duel begint rommelig en het natte veld maakt het moeilijk de bal zuiver rond te spelen. Vanaf de eerste tien minuten begint Germaan langzaam dichterbij te komen maar de aanvallen zijn te zwak om echt tot een gevaar te komen. Op de andere helft komt Steven Olie rond de twintigste minuut vanuit de omschakeling gevaarlijk voor het doel, na knap het zestienmeter gebied binnen te zijn gesoleerd, maar de keeper redt.

De wind zet verder aan en ook de regen wordt feller. Het spel blijft redelijk in evenwicht tot aan de 36e minuut wanneer uit een op het eerste oog ongevaarlijke aanval vanuit een defensieve fout van Maarten “Ben” Duijn de bal recht voor de voeten van de aanvaller van Germaan komt te liggen en hij de bal beheerst langs keeper Roel Hoek schuift: 0-1.

Lang duurt de voorsprong niet voor Germaan. Slechts een minuut later neemt Steven Olie de bal met snelheid langs de rechterflank en bedient hij de insnijdende Marcus Staphorst op maat met een lage voorzet: 1-1. Vanaf dat moment krijgt Taba de overhand en komt Germaan meer onder druk te staan op eigen helft en een paar minuten voor de rust valt dan zelfs de voorsprong. De vrije trap van links buiten het vijandelijke strafschopgebied wordt bij de doellijn slecht verwerkt en Job Zaal kan van dichtbij binnen tikken: 1-2.

De tweede helft kent aanvankelijk geen opvallende momenten: Beide teams zijn wederom in evenwicht en hebben grote moeite het spel te controleren onder de barre omstandigheden. Langzamerhand komt Germaan dichterbij het doel van Taba en komt het enkele keren tot een gevaarlijke kans maar tot een goal leidt het niet.

Na een kwartier te hebben gespeeld dreigt de gelijkmaker zich aan te dienen wanneer Maarten “Ben” Duijn hands maakt in het strafschopgebied en de scheidsrechter naar de penaltystip wijst. Maar Roel Hoek redt knap en het blijft 1-2. Tegelijkertijd blijft Germaan aandringen en komt Taba er steeds slechter uit.

Er wordt voor de eerste keer gewisseld: Pim Duchart verlaat geblesseerd het veld, later zou blijken dat hij zijn vingers op twee plekken heeft gebroken. Het spel wordt niet veel beter naarmate de tweede helft vordert en Taba blijkt vele malen kwetsbaar voor vijandige aanvallen. Heel af en toe komt Taba voor het doel van de tegenstander, echter zelden wordt er nog een reële kans gecreëerd. Twintig minuten voor tijd valt dan toch de gelijkmaker. Vanaf de rand van het strafschopgebied daalt een hoge bal met behulp van wind plots achter keeper Hoek en komt Germaan op gelijke hoogte: 2-2.

Vanaf dat moment is het alle hands aan dek en wordt met man en macht gepoogd het derde gelijkspel (vorige duels eindigden eveneens in 2-2) veilig te stellen. Er worden nog enkele pogingen ondernomen maar het duel eindigt na negentig minuten in een redelijk verdiend gelijkspel. Taba staat met drie punten uit drie duels op de 8e plek.

239