04mei2019
 

Ook in de wedstrijd tegen Atletico Club Amsterdam bleek de Wet van Jan Mulder weer op te gaan:

Goed beginnen is het halve werk.

Binnen drie minuten stond Taba met 3-0 voor: drie keer Ali. Hij maakte ook nog een vierde, alvorens Atletico scoorde.

De stand van 4-1 was enigszins bedrieglijk: door Atletico werd goed aangevallen. Maar Julius, Jona en Titus verdedigden als leeuwen, waardoor de meeste vijandelijke aanvallen al voor de middenlijn onschadelijk werden gemaakt.

Hoog druk verwacht het huidige voetbalspel, en hoog druk gaf het zestal van Taba. De 5-1, mooie actie van Casper afgemaakt door Ali, en 6-1, een solo van Oscar, waren het gevolg. Vlak voor rust wist het goed combinerende Atletico 6-2 te scoren.

De tweede helft toonde opnieuw twee gewoon-lekker-voetballende teams, waarbij ook scheidsrechter Arwolt liet zien dat hij het hoge niveau aankon: doorlaten spelen als het kon, fluiten als het moest. Met nog weer drie doelpunten bepaalden de zes Taba-matadoren de eindstand op 9-2 en na afloop was iedereen het er over eens: het publiek was de grote winnaar bij deze wedstrijd.

Met mooie en vrolijke acties was het voetbalspel geëerd door Taba JO7.

Lang leve het spelplezier!

47