10sep2011
 

In een bloedstollende wedstrijd hebben de jongens van Taba F5 zaterdag als leeuwen gevochten voor de overwinning. Onder een strak blauwe lucht speelden de gele tijgers in de eerste helft de Diemense tegenstander compleet van de mat. De spitsen van SV Diemen dachten een leuke middag tegemoet te gaan, maar hadden geen rekening gehouden met het verdedigende duo Kick en Jelle, die als een stel stofzuigers de bal voor de voeten van de spitsen weggraaiden. Morris toonde zich een waar keeperstalent; Tammo, Ivan, en Mees heersten op het middenveld als waren zij koningen; en Simon hield de tegenstander in een constante staat van verwarring met zijn onnavolgbare versnellingen.

Maar waar de tegenstander echt geen rekening mee had gehouden, dat was het spitsenduo Ramses en Mels, dat met snelle combinaties tiki-taka voetbal liet zien waar FC Barcelona nog jaloers op zou zijn. 1-3 was dan ook de verdiende ruststand, met twee treffers van Mels en één van Ramses. Toen de coach er in de rust op hamerde, dat de jongens de voorsprong moesten vasthouden, gaven ze hem fijntjes te verstaan dat je een voorsprong helemaal niet vast kunt houden, omdat het immers geen ding is. Een goed punt, waar de coach even nog even over na moet denken. Hoe het ook zij, in de tweede helft kreeg Taba F5 het zwaar te verduren.

Keihard vochten de jongens voor de overwinning, maar de plotselinge verschijning van een reuzenF1-speler gooide roet in het eten. Met vier snelle doelpunten bracht hij de eindstand op 5-3 voor SV Diemen. Hoewel Taba in de eerste helft het betere voetbal liet zien, is de coach toch trotser op de tweede helft. Hoe de jongens na de rust sportief door bleven spelen, ook al ging het veel minder goed, dat verdient pas echt een pluim. Hoezee!

Denny

117
117