14nov2010
 

Zondag 14 november stond de eerste return wedstrijd van het seizoen op het programma. TABA ontving DIOS uit Nieuw-Vennep. In Nieuw-Vennep wist TABA met hangen en wurgen een 1-0 overwinning uit het vuur te slepen. Die wedstrijd maakte echter wel duidelijk dat DIOS een niet te onderschatten tegenstander was.

Trainer/coach Driel gaf zijn jongens de opdracht mee snel druk te zetten en meteen het heft in handen te nemen. De goede intenties ten spijt, het was DIOS dat TABA vanaf de eerste seconde bij de strot greep. De opbouw van achteruit liep totaal niet en na enkele persoonlijke fouten + een goedgeplaatste vrije trap had doelman Lahuis al 4 keer moeten vissen. De aansluitingstreffer van Paul, bij een 0-1 achterstand, was hiermee ook meteen teniet gedaan. De tussenstand was 1-4 en trainer/coach Driel had, naar eigen zeggen, de handdoek al in de ring gegooid. Wonder boven wonder rechtten de TABA-spelers de ruggen en konden Paul en Willem (ziedende pegel in de kruising) zorgen voor de 3-4 ruststand. Het spel allerbelabberdst, maar nog steeds uitzicht op een goed resultaat. Dan moest er de tweede helft wel beter gespeeld worden.

Dat werd er dan ook, zij het niet veel beter dan de eerste helft. Vooral DIOS leek het wel gezien te hebben en zij beperkten zich dan ook louter tot het spelen van de lange bal. TABA viel aan, maar kon zelden echt gevaarlijk worden. De wedstrijd werd verder negatief beïnvloed door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter.

Eindelijk viel dan toch de gelijkmaker. Een lange bal van achteruit werd door Teun op waarde geschat en met een bekeken schotje tekende hij voor de 4-4. Iedereen voelde dat de overwinning voor het grijpen lag. Maar zoals zo vaak in voetbal liep alles anders dan verwacht. Vanuit het niets kon de nummer 10 (door de meesten gezien als de enige goede voetballer van DIOS) de 4-5 binnenschuiven. Mentaal knakte TABA. De scheidsrechter strooide nog wat extra zout in de wond door een buitenspeldoelpunt goed te keuren en zo de eindstand op 4-6 te bepalen.

Teleurgesteld dropen de spelers van TABA af. De gezichten bleven nog lang chagrijnig, zelfs de schaal met snacks van Mildred kon daar weinig verandering in brengen.

Volgende week wachten de agentjes van APGS. Tijd voor TABA om orde op zaken te stellen en te laten zien dat we toch echt bij de betere teams uit klasse 5F horen.

Groeten,
Jurrien

129
129