31okt2009
 

31 oktober 2009

Onze F3 heeft heeft in deze competitie al 2 wedstrijden gewonnen waardoor we, voor we aan de wedstrijd tegen Zeeburgia begonnen, al wisten dat we in de ranglijst boven hen stonden. Dat is natuurlijk lekker om te weten voor je aan een wedstrijd begint. De kansen liggen dus bij ons!

De opstelling voor de eerste helft:

Rafi op goal, Dries centrale verdediger, Flint op linksachter en Gijs op rechtsachter. Het middenveld wordt bezet door Maas op rechts en Jip op links. In de spits staat onze Sem. Isa en ook Timo zijn de wissels.

Vol goede moed en met winst in de ogen mag TABA aftrappen! Al snel, al heel snel, komen we er achter dat we met een ploeg te maken hebben die heel graag wil winnen. Zo staat TABA binnen 1 minuut op 1-0 achter! TABA trapt weer af, de bal wordt afgepakt en weer komt Zeeburgia in de buurt van het goal. Wordt het dan een afslachting vandaag? Nee nu nog niet, Gijs blokt de bal, Maas neemt over en tikt de bal goed in de richting van Sem die de bal van een afstand met een keihard schot langs de keeper suist, 1-1! Het belooft een spannende wedstrijd te worden met heel veel acties van Zeeburg die keer op keer tegen Dries aanlopen. Top Dries!

Zeeburg speelt feller en feller, de ene overtreding na de andere. Zo is Gijs al gewisseld voor Iza vanwege een tand door zijn lip. De wedstrijd lijkt nu te draaien want de kansen voor TABA nemen toe. Zo scoort Sem nog een keer! 2-1 Zeeburgia geeft niet op, ze blijven voetballen alsof ze nog kunnen winnen, blijven aanvallen en veel overtredingen maken. Rafi, de grootste man van in het veld keept prima en geeft de bal af aan Maas, die weer netjes afspeelt naar Sem. En met een voortreffelijk schot van Sem is het 1-3. Zeeburgia blijft fel spelen en lijkt zich niet gewonnen te geven. Complimenten voor Zeeburgia die met achterstand toch alweer begonnen is aan misschien wel de laatste actie in de eerste helft. De spits van Zeeburgia is helemaal doorgebroken maar Flint weet met een sprint vanaf het midden van het veld toch nog een duel aan te gaan waardoor er een schot wordt gehinderd en de bal achter gaat. Rafi pakt de bal snel op en schiet naar voren, precies goed voor Jip die geweldig inschiet, 4-1! De scheidsrechter fluit af voor de eerste helft.

In de rust wordt er gewisseld. Sem, Jip en Dries gaan eruit, Timo en Gijs spelen in de achterhoede en Piet gaat de spits in! Daarnaast gaat Rafi naar het middenveld en Isa staat op het doel.

Zeeburgia trapt af. Al snel lopen ze tegen Rafi aan die de bal afpakt. Een speler van Zeeburgia gaat daarbij liggen en er wordt gefloten. Vrije trap Zeeburgia dachten wij, maar niets bleek minder waar. De vrije trap mocht worden genomen door TABA. De hele tweede helft was het vooral Zeeburgia die in de aanval was. Hierdoor was het druk bij de goal van Iza die de ene redding na de andere had! Timo, Flint en Gijs hadden het goed druk daar achterin met het blokken van aanvallen van Zeeburgia en hadden daarmee de grootste moeite de ballen af te spelen naar het middenveld. Rafi en Maas moesten daarom meer meeverdedigen dan dat ze in de aanval konden en Piet wilde wel scoren maar dan moeten er wel kansen zijn. Het was een loodzware 2e helft waarbij ook nog een tegendoelpunt viel. 2-4. Met nog 5 minuten te spelen leek de overwinning binnen te zijn. Nog even de tanden op elkaar en Sem die de laatste minuten nog mag voetballen klinkt dan het eindsignaal! 2-4 overwinning op Zeeburgia! Gefeliciteerd!

De doeltrappen zijn ook gewonnen door TABA met 2-1!

Jan Willem

105
105