18apr2009
 

18 april 2009

Beste spelers, jullie hebben weer een heerlijk pot voetbal op de mat gelegd. Was sowieso een leuke en gezellige ochtend, want de meesten fietsten vanaf het pontje achter het centraal station, door het Noorderpark en oud Amsterdam Noord samen naar DWV. Schitterend sportpark: alle bomen beginnen lekker fris op te bloeien, en in het lentezonnetje lagen de velden er extra groen bij.

Ik denk, maar ik zal jullie alle berekeningen besparen, dat we ongeveer twee en een half keer zo goed zijn geworden als in het begin van het seizoen. En we zijn nog niet uitgeleerd! Als ik zo’n wedstrijd als tegen DWV zie dan denk ik wel eens: iets meer geloof in winnen, en de drie punten kunnen gewoon in de tas mee naar huis! Gekke gedachte, als je 6-0 verliest? Hélemaal niet! Echt, als ik zie hoe jullie tegenwoordig je taken uitvoeren, naast het plezier dat jullie uitstralen: een groot compliment. Tegen DWV vond ik met name héél erg goed hoe jullie allen de juiste posities kozen. Dit is lang niet altijd daar waar de bal is: soms is het erg verstandig om juist in de vrije ruimte te gaan staan, daar waar de bal misschien wel naar toe komt. Als er genoeg medespelers op de bal jagen kan dat gerust. En ook bleven onze spelers niet meer te ver voorin hangen: zonde als het spel daar toch niet bezig is. Veel handiger om wat terug te zakken en daar aan het spel mee te doen.

Luister: in de F-pupillen is 6-0 verliezen ongeveer hetzelfde als 1-0. Je zult merken dat de wedstrijd die jullie nu tegen DWV speelden volgend jaar bijvoorbeeld een heel andere uitslag krijgt. Denk er niet teveel over na, geloof me nu maar. Ik, maar ook Thomas, zien gewoon dat jullie echt nog steeds héél veel sterker worden. We hebben tegen DCG gezien dat dat gewoon punten op kan leveren. Blijf wel met z’n allen zo geconcentreerd als tegen DWV voetballen: ook voor jullie als nog 7-jarigen moet 2 x 20 minuten concentratie goed te doen zijn. Zelfs als je soms een vervelend doelpunt tegen krijgt.

Spelers, Thomas en ik zijn beretrots op jullie prestatie! Hieronder een beetje mislukte foto’s. Ik heb een peperdure mobiele telefoon (echt, ik ben heel erg hip), maar de foto’s zijn kapot knudde op dat ding…

We speelden gewoon heel erg goed aanvallend! Tegen een erg goede ploeg.

Rafi, Flint en Timo waren ijzersterk in de verdediging. Goed geconcentreerd en heerlijk voetballend. Eerste helft Piet op goal met zeker op het laatst een paar mooie reddingen, en tweede helft ons supertalent Iza (weer bewondering bij de ouders van de tegenstander).

Kijk ‘s. Maas, Dries en Jip drijven één van de betere spelers van DWV terug naar z’n eigen goal.

Tsja, en dan ben ik geen leider meer, maar vader. Geniet enorm van Sem’s acties richting goal, vaak achterna gezeten door het hele team van de tegenstander.

131
131