07mrt2009
 

7 maart 2009

Complimenten, en nog ‘s complimenten. We hebben met 1-10 verloren, maar hebben werkelijk echt héél goed gespeeld, grote klasse. Tsja, wat wil je, de tegenstanders waren acht jaar, en hadden een jaar langer dan ons gespeeld. Helemaal geen schande als je daar tegen verliest. Er gingen een heleboel dingen erg goed, en die ga ik eens opnoemen:

Rafi was aanvoerder. Dit deed hij hartstikke goed. Ik had hem achter gezet omdat hij zo veel aan de bal kon komen, hier is hij natuurlijk ontzettend goed in. Het was echt grote klasse dat hij sommige spelers goed neerzette bij bijvoorbeeld hoekschoppen. Ook liet ik hem alle vrij ballen nemen: Rafi heeft een ontzettend hard schot, en dan komt de bal lekker ver. Jip is eigenlijk een middenvelder vind ik, maar we kunnen z’n kracht en inzet heel goed gebruiken in de verdediging. Jip gaat altijd het duel aan, laat geen tegenstander met rust. Soms zakt het een beetje in achter, en Jip zorgt er voor dat er altijd strijdlust is op de plekken waar het moet. Piet, ik zeg het hier eerlijk, moet ik soms bij de les roepen, dan is ‘ie even afwezig. Maar zoals hij zaterdag speelde… ongelooflijk goed en fanatiek, en je ziet dat hij een aardig balletje kan trappen. Ook Piet was van grote waarde in de achterhoede. Flint is iemand die altijd het goede moment kiest om naar een tegenstander met de bal toe te lopen. Ik denk, en dat meen ik serieus, dat als je Flint tegen 10-jarige aanvallers laat voetballen, dat die het nog knap lastig hebben. Timo stond op goal, de hele wedstrijd. Dat deed ik omdat ik zo min mogelijk wilde wisselen. Hij deed ‘t goed, de goals waren gewoon goed uitgespeeld door de Geuzen. Normaal gesproken zal Timo ook achter staan en voetballen: ook Timo moet wel eens bij de les geroepen worden, maar ik zie hem echt als één van de grootste talenten van ons team, hij heeft echt heel erg veel in z’n mars.

Op het middenveld stonden Maas en Iza. Beiden kunnen heel erg veel meters afleggen: ze zijn zowel voor als achter te vinden. Maas heeft veel techniek, inzicht en een ongelooflijk hard schot. Daarom had ik ook gezegd dat hij alle vrije trappen voor en hoekschoppen moest nemen. Veel vrije trappen hoefde hij niet te nemen, maar de hoekschoppen waren werkelijk van heel grote klasse. Hard voor de goal! Omdat Maas zoveel inzicht heeft in het spel heb ik hem reserve-aanvoerder gemaakt. Iza heeft nu nog iets minder techniek dan Maas, maar is met Sem één van onze snelste spelers aan de bal. En dit is ongelooflijk moeilijk, geloof me, ik was er zelf nooit zo goed in. Iza kan goed opkomen, en sticht werkelijk altijd gevaar. Als Iza aan de bal is word ik altijd enthousiast, er kan namelijk altijd iets onverwachts gebeuren. Sem tenslotte, stond in de spits. Ik had de opdracht gegeven om alle ballen zo snel mogelijk naar hem toe te spelen, dit gebeurde iets te weinig. Ook al speelden jullie de bal erg snel af, wat ik ook gevraagd had. Sem scoort de laatste maanden in elke wedstrijd, ook de heel moeilijke. Tegen de Geuzen ook weer. Het idee was om hem zoveel mogelijk richting de goal te sturen: hij is net als Iza bijzonder snel aan de bal, en sticht altijd gevaar. Omdat de tegenstander vaak op onze helft speelt, krijgt Sem veel ruimte: hier kan hij erg goed mee overweg.

Spelers, als team krijgen jullie een 10. Jullie werkten keihard, en de Geuzen kon 10 minuten voor, en 10 minuten na de pauze niet scoren. Dit kwam vooral door onze goede verdediging. Jullie zorgden er voor dat ze niet konden schieten, steeds zat er een been van één van jullie voor! Volgende week spelen we weer tegen Jos Watergraafsmeer, waar we vorige keer 4-2 van verloren hebben. En ik ga jullie iets zeggen: we gaan dit keer gewoon spelen om te winnen. Let op dat je soms niet te enthousiast wordt en op een plaats gaat lopen waar je eigenlijk niet hoort te staan. Je mag als verdediger best soms aanvallen, maar daarna moet je als een speer weer terug!

Spelers, ik heb van jullie genoten! Oh, en over twee weken, op 21 maart, is er weer een pannekoekenfeestje bij Sem, Lia en mij. Gewoon precies hetzelfde als vorige keer, was toch gezellig? Zaterdag hebben jullie weer een pannekoek erbij verdiend, jullie staan nu op 14 pannekoeken. De tegendoelpunten ga ik vanaf nu niet meer meerekenen.

Jongens, jongens, prachtig positiespel. Allemaal in beweging, en niet te dicht bij elkaar.

Rafi, werkelijk perfect als aanvoerder, en Piet in één van z’n beste wedstrijden tot nu toe.

Jip, waarom ik ‘m in de verdediging zette. Altijd, maar dan ook altijd aktief met goede acties. Een tegenstander moet ‘m altijd 2 of 3 keer voorbij!

Lijkt niet zo bijzonder he?! Toch is het werkelijk perfect hoe jullie geconcentreerd naar de bal kijken en ‘m gewoon achter laten rollen. Timo, ook precies waar je als keeper moet staan.

Spelers, ik vond het heerlijk om jullie een keer te coachen. Ik zou geen ander team willen hebben. Volgende week weer Thomas en Tijn, net zo goed luisteren als vandaag!

124
124